Widok

nurofen przy karmieniu piersią

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam straszny ból zatok i katar chciałabym wziąść nurofen ale karmie piersię moja córcia ma 5 miesięcy. Nie wiem czy mogę boję się .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Racja ja po cesarce dostalam morfinke w kroplowce. Pozniej karmili nas ibuprofenem i nurofenem i nie bylo przeciwskazan do karmienia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nurofen to to samo co ibuprom, a ibuprom można brać przy zapaleniach piersi, które pojawiają się już w pierwszym tygodniu po porodzie :) spokojnie co 8 godz położna mi zaleciła 2 tabletki zwykłego ibupromu lub 1 tabletkę ibupromu max, karmienie normalne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi pediatra moich dzieciaków powiedziała że skoro dzieciom od 3m-ca można podawać to i ja jak karmię a mały ma już 3m-ce to mogę wziąć na noc przy zap. gardła bo ma działanie przeciwzapalne :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
łyknęłam bo apap już mi nie pomagał a poza tym nurofen ma też działanie przeciwzapalne a mnie straSZNIE BOLĄ ZATOKI - CHCIAŁAM UNIKNĄĆ ANTYBIOTYKU . Po wzięciu nurofenu odczekałam 6 godzin z karmieniem . Mam nadzieję, że małej nie zaszkodzi. dzięki za odpowiedzi.
najlepiej jest poradzić się swojego lekarza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
U mnie w szpitalu po porodzie to nawet Ketonalkiem karmili jak cukierkami.
W szpitalu po porodzie rozwożą paracetamol i ibuprofen jak cukierki, nawet sama korzystałam, więc można.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nurofen można, sama brałam przy chorobie w czasie karemienia. I podawałam ten dziecięcy w syropie mojej małej, kiedy chorowała (4 m-ce). Żyjemy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nurofen (ibuprofen) można podać dziecku od 3 m.ż., więc ja bym nie przesadzała z tymi "obawami". W ulotce jest napisane, że można stosować przy karmieniu piersią, ale krótkotrwale. Sama łyknęłam kilka tabletek ibuprofenu na samym początku karmienia (groziło mi zapalenie piersi) i stąd wiem, że można (wskazanie lekarza).
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
paracetamol też przenika i można tylko 4 na dobę,ale nie powoduje u dzieciątka bólu brzuszka i powiększonej wątroby.
Lepszym rozwiązaniem jest paracetamol i jakieś krople w nochal lub inhalacja plus ciepełko
nie mozna tylko paracetamol bo nie przenika do mleka.matki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry