Widok

obolałe sutki :-(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny. Mam nadzieję, że któraś z Was mi pomoże bo chyba zwariuję. Od kilku dni tak mnie strasznie bolą sutki i są takie wielkie, że nie mogę ich opanować. Noszę obcisłe koszulki, bo w staniku jeszcze gorzej. A w nocy spać nie mogę, bo zawsze gdzieś coś przytyka i boli. Macie jakieś domowe sposoby na załagodzenie takiego obolałego i obtartego od tego wiecznego stania sutka?? Może jakiś krem albo coś??
Dzięki za pomoc i miłego dnia :-)

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiem ze przy karmieniu jak sutki są obolałe/uszkodzone polecaja maść bepenthen,ale nie wiem jak ona działa dokładnie-moze przejdź sie do apteki i zapytaj
nie wiem w jakim "stanie"sa twoje sutki ale moja siostra miala taki problem jak ty na poczatku to poprostu przeczekala ale to byl blad bo potem bylo jeszcze gorzej poszla z tym do swojej ginekolog i powiedziala ze odrazu ma odstawic mala od piersi bo jeszcze jakies nieszczescie mogloby z tego wyjsc.Takze albo kup ta masc podobno pomaga albo idz np do pediatry dziecka napewno Ci pomoze

image
Dzięki za rady dziewczyny. Wprawdzie nie jestem jeszcze mamą chociaż liczę na to, że wkrótce się to zmnieni......bardzo z mężem się staramy :-)))
Więc pewnie zostanie mi paradowanie po domu w posmarowanych sutkach i czekanie na lepsze czasy...bez obolałych antenek.

image
image
wiesz co skoro nie karmisz piersia to moze zaszlas w ciaze bo na poczatku strasznie bola piersi ze dotknac nie mozna

image
hmm ja tez miałam takie objawy w pierwszych tygodniach ciazy...wykluczyłas taka ewentualnosc?-a bepanthen nie zaszkodzi:)

moze tak byc, mialam podobna sytuacje... bylam pewna ze to z zimna czy cos, a po kilku tygodniach okazalo sie ze jestem w ciazy:)))

WYMARZONA SUKNIA NA TWÓJ ŚLUB:)
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-suknie-z-salonu-Marietta-t222164,1,130.html
Czekamy z mężem na maleńka istotke w naszym domu i chyba bym była najszczęśliwsza na świecie jakby moje sutki zwiastowały ciążę. ALe aż boję się o tym mysleć. Wprawdzie od kilku dni na termometrze 37.3 albo 37.4, co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało.....ale na dniach powinnam dostać @.....a brzuszek jakis taki okresowo obolały.... no nic...czekam i liczę na to, że macie rację.

image
image
no tak, wiesz Marta, nie chce Cie jakos specjalnie nastawiac i rozbudzac nadziei, rozumiem ze na nic bardziej nie czekacie, ale z tym brzuszkiem tez sie zgadza:) najlepiej wpasc teraz w wir swiatecznych przygotowan......... a po kliku dniach spodziewanej @ sprawdzic testem:)
trzymam kciuki:)))

WYMARZONA SUKNIA NA TWÓJ ŚLUB:)
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-suknie-z-salonu-Marietta-t222164,1,130.html
ja tez mocno trzymam kciuki

image
Martusiu, tez nie rozbudzając nadziei - podwyższona temperatura - jest objawem ciąży, utrzymująca się po jajeczkowaniu ponad 2 tygodnie bodajże, a może dłużej... poszperaj w naturalnym planowaniu rodziny wykresów temperatury kobiety ciężarnej... Ogólnie temperatura normalnie spada do miesiączki....która jest mniej więcej 2 tygodnie po jajeczkowaniu, a jeśli nie spada - to może, może...

No ale spokojnie... My życzymy Ci jak najlepiej ;-*
A przede wszystkim Wesołych Świąt ;-)
image
image
Dzięki dziewczyny :-))
Własnie jakis czas temu dokładnie przeglądałam naturalne planowanie rodziny i czytałam o tej temperaturze. No chyba jednak poczekam jeszcze i je żel;i przez święta nic się nie będzie działo, to moim pierwszym poświątecznym zakupem będzie kolejny test ciążowy......a teraz pełen spokój i luz...no i smarowanie moich odstających nadajników ;-)))
Albo powiem mężowi, żeby się tym zajął....może będziemy dorabiać nasze maleństwo ;-))))))))))))))))))))

image
image
dokładnie :)podpisuje sie pod tym co dziewczyny pisza:)nie chcę Ci przepowiadac-bo objawy moga rownie dobrze swiadczyc o nadchodzacej @ ale szczerze i z całego serca życzę aby jednak nie nadeszła:)i zalęgło sie maleństwo:)....(ps a jak nie teraz to niedługo:))

świetnie działa lanolina - mi polecili ją w szpitalu na pogryzione sutki - szybko sie goją i łagodzi ból --- fachowa nazwa to PureLan
image

Jej zaleta jest jescze to, ze nie musisz jej zmywac przed karmieniem - nie szkodzi maluszkowi.
Ja nawet teraz smaruję malcowi usta jak wychodze ma dwór, lub jak ma popękane

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Martusia;-)
Ja wiem swoje;-))))))

Bardzo dobrze, że bolą;-)
Muszą boleć;-))))))
To normalne;-)

Jeszcze 2-3 dni i wszystko będzie jasne;-)

Powodzenia;-)))
No witam koleżankę....... anulkam myslałam, że sie pod ziemię zapadłaś i chyba z tych stresów te sutki tak wariują ;-)))
Za kilka dni będę informować co i jak.....
Nie odpuszczę sobie takiej przyjemnośi....albo kolejnego rozczarowania....
aaa....co z gg? Ja się odezwałam....czekam na odzew
Pozdrawiam :-))))))))))))))))))

image
image
hej;-)
dopiero wróciłam z firmowej wigilii i padam;-)))
pisałam już do Ciebie dwa razy - sprawdź;-))))))
Jak mogłabym o Tobie zapomnieć i sie zapaść pod ziemię;-)))))
Ja tu Ci z całego serca kibicuję i codziennie odliczam dni do...20go-)
To już jutro;-)))
Ale jestem ciekawa....

No i nie mów mi, że Twoje obolałe sutki to ze stresu, że sie nie odzywałam;-)))
Ja tu nic nie jestem winna hihi;-))POgadaj z mężem;-)))

Trzymaj się i czekam na wieści;)
sprawdź gg;-)

Pa pa
no to wykrakałyśmy;)jeszcze raz gratulacje:)))))

No nie da się ukryć, że wykrakałyście :-)))))
Moja mama mówi, że wszyscy dookoła już między sobą szeptali, że chyba zaciążyłam a ja dalej szłam w zaparte, że nie ma mowy......a jednak.....nigdy nie wiadmo co, jak i kiedy.........dobrze, że wiadomo z kim :-))))))

image
image
W takim razie gratulujemy!!!

Niestety z tym bólem sutków będziesz musiała się jakiś czas przemęczyć, u mnie to trwało 1,5 miesiąca (zaczęło tuż po owulacji), potem ustało a teraz znów bolą :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

do góry