Nie polecam. Od kilku miesięcy bezskutecznie próbuję wyegzekwować realizację reklamacji dotyczącej wad wykonania mebli kuchennych. Pomimo licznych wiadomości e-mail oraz wielokrotnych prób kontaktu telefonicznego nie otrzymałam żadnej odpowiedzi, a telefony pozostają wyłączone. W międzyczasie byłam zmuszona na własny koszt naprawić jeden z uszkodzonych elementów, ponieważ dalsza zwłoka groziła jego całkowitym zniszczeniem. Niestety ujawniają się kolejne usterki, a firma nie realizuje obowiązków wynikających z udzielonej gwarancji i pozostawia klienta bez jakiegokolwiek wsparcia.

Kupując kuchnię, zapłaciłam nie tylko za meble, ale również za gwarancję i pewność, że w razie ujawnienia się wad producent wywiąże się ze swoich obowiązków. Niestety w moim przypadku gwarancja okazała się iluzoryczna.

Publikuję tę opinię również na profilu IZI Kuchnie, ponieważ z publicznie dostępnych rejestrów wynika, że pomiędzy tymi podmiotami istnieją powiązania personalne.

Jeżeli sytuacja nadal nie zostanie rozwiązana, będę dochodzić swoich praw przy pomocy Rzecznika Konsumentów oraz na drodze sądowej.