Widok

owoce w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
lekarz powiedział mi żebym się za dużo nie opychała owocami takimi jak pomarańcze, banany, mandarynki

podobno winogron też lepiej nie za dużo bo to sam cukier

najlepiej jeść więcej warzyw niż owoców, ale ziemniaki to też w minimalnej ilości

to tak się zastanawiam jakie mi jeszcze owoce zostaja o tej porze roku oprócz jabłek, grapeifrutów i marchewki?bo słodkie przetwory z jagód i truskawek pewnie też odpadają... co Wy dziewczyny jecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
winogrona super działają na trawienie... kiwi mają mnóstwo witamin...jedz te owoce, na które masz ochotę
ja wcinam wszystkie owoce jakich mi się zachce i tak samo ze wszystkim innym. Nie jem tylko surowego mięsa ale to od momentu odkąd wiem, że tam może kryć się tasiemiec, czyli juz od jakiegos czasu :D
ps przed ciążą raczej nie jadłam żadnych owoców....no moze latem arbuza...
mój mąż też zaczął się śmiać bo ja ostatnio same mandarynki, klementynki i pomarańcze jadłam :) po wyjściu stwierdził że chyba bede musiała przejść na dietę - zostaje mi woda, woda i woda (no bo soki to tez słodkie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no bez przesady;) pewnie chciał ci zaznaczyć żebyś trzymała wagę w ciąży - ale to chyba przesada - owoce są zdrowe! ja się specjalnie nie ograniczam - a już mandarynek pomarańczy i winogron to jem na prawdę sporo i jakoś nie jestem nadprogramowo gruba;))
super lekarz hahhahah

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry