Widok
pakiet medyczny w ciąży
Drogie,
Planuję ciążę, wkrótce zaczniemy starania :)
Zastanawiam się czy nie warto byłoby wykupić prywatny pakiet medyczny na czas prowadzenia ciąży. Od lat chodzę do ginekologa prywatnie ale do tej pory były to 2 wizyty kontrolne w roku+cytologia.
W ciąży będę musiała odwiedzać gabinet znacznie częściej.
Czy któraś z was korzysta z takiego pakietu? Czy takie rozwiązanie jest tańsze niż wizyty w prywatnym gabinecie (tzn prowadzeni tam ciąży)?
Planuję ciążę, wkrótce zaczniemy starania :)
Zastanawiam się czy nie warto byłoby wykupić prywatny pakiet medyczny na czas prowadzenia ciąży. Od lat chodzę do ginekologa prywatnie ale do tej pory były to 2 wizyty kontrolne w roku+cytologia.
W ciąży będę musiała odwiedzać gabinet znacznie częściej.
Czy któraś z was korzysta z takiego pakietu? Czy takie rozwiązanie jest tańsze niż wizyty w prywatnym gabinecie (tzn prowadzeni tam ciąży)?
Ja mam pakiet medyczny w signal iduna, do listopada jeszcze mieli invicte w ofercie i tam prowadziłam całą ciążę, abonament 90 zł miesiecznie, wliczone wizyty ginekologiczne i wszystkie badania. Ale teraz już nie jestem pewna czy nadal mają umowę z invictą, bo coś był problem w listopadzie, także musisz się dowiadywać. Na pewno mają jeszcze umowę ze swissmedem.
na czas ciązy na pewno wykupienie takiego pakietu sie opłaca. Ja miałam w Polmedzie. Płaciłam 47 zł, miałam wszystko za darmo. Musiałam tylko dopłacić coś tam za toksoplazmozę i cytomegalię. To był mój jedyny wydatek. Prywatnie za każdą wizytę i USG musiałabyś zapłacić pewnie 150 zł, a usg to dopiero czubek góry lodowej.
Polecam, polecam, ja akurat mialam pakiet Vision, bardzo duzo placowek, ale kazdy bedzie lepszy niz nic, wszystkie badania mialam za darmo, zero stresu ile kasy pojdzie na wizycie, usg i reszta oczywiscie tez.
Dobrym pomyslem jeste tez dodoatkowe uzbepieczenie sie w pracy , nie pakiet zdroowtny tylko dodotkowe uebzpieczenie, ja mialam w PZY za 55 zl mielismy, dostalam 1700 dodotkowe becikowe, wciagnelam meza i tez 1700zl becikowe dostal, wyladowalam na 11 tyg w szpitalu i wszytko co wylezalam na patologii to za to dostalam "odszkodowanie" wyszlo jakies 4 tys, wiec mmielismy duza pomoc przy tym jak trzeba bylo cala mase lekarzy z naszym wczesniaczkiem obskoczyc, po urodzeniu wypisalam sie z dodatkowego ubezpieczenia w parcy, wysokie skladki jak na tak niskie odszkodowania, ale pakiet mam nadal i korzystam.
Dobrym pomyslem jeste tez dodoatkowe uzbepieczenie sie w pracy , nie pakiet zdroowtny tylko dodotkowe uebzpieczenie, ja mialam w PZY za 55 zl mielismy, dostalam 1700 dodotkowe becikowe, wciagnelam meza i tez 1700zl becikowe dostal, wyladowalam na 11 tyg w szpitalu i wszytko co wylezalam na patologii to za to dostalam "odszkodowanie" wyszlo jakies 4 tys, wiec mmielismy duza pomoc przy tym jak trzeba bylo cala mase lekarzy z naszym wczesniaczkiem obskoczyc, po urodzeniu wypisalam sie z dodatkowego ubezpieczenia w parcy, wysokie skladki jak na tak niskie odszkodowania, ale pakiet mam nadal i korzystam.
przeczytałam i się nie zgadzam. Forumki chyba miały inne warunki pakietu, mój kosztował będzie ok 56zł miesięcznie, dostęp do lekarzy bez problemów M najdłużej czekał na wizytę dentysty ok tydzień.
Zbieram teraz opinie kobiet, które u niego w pracy prowadziły tam ciążę ale póki co też pozytywne opinie.
Chyba najlepiej samemu się przekonać:)
A może jest tu forumka, która teraz prowadzi lub niedawno prowadziła ciążę w LuxMedzie?
Zbieram teraz opinie kobiet, które u niego w pracy prowadziły tam ciążę ale póki co też pozytywne opinie.
Chyba najlepiej samemu się przekonać:)
A może jest tu forumka, która teraz prowadzi lub niedawno prowadziła ciążę w LuxMedzie?
ja narzekam na Luxmed, ale ciążę tam niedawno prowadziłam i jestem całkiem zadowolona - wizyt do woli, wszystkie badania, usg - zero dopłat, ale to chyba oczywistośc przy dodatkowym ubezpieczeniu.
Trzeba tylko trochę pokombinować żeby w krótkim terminie załatwić wizytę u fajnego lekarza, a nie jakiegoś Kijucia, ale Polak potrafi :p
Jeszcze się dodatkowo ucieszyłam, ze jak zaczęłam ciązę, to mi nowy odział postawili w dzielnicy i mogłam spacerkiem w 15min ;-) się dostac
Trzeba tylko trochę pokombinować żeby w krótkim terminie załatwić wizytę u fajnego lekarza, a nie jakiegoś Kijucia, ale Polak potrafi :p
Jeszcze się dodatkowo ucieszyłam, ze jak zaczęłam ciązę, to mi nowy odział postawili w dzielnicy i mogłam spacerkiem w 15min ;-) się dostac
aha zastanawiałam się też nad Lukas Bankiem bo mam tam konto i też mają za 40 zł pakiet podstawowy i jest tak:
* nielimitowaną opiekę lekarza internisty, pediatry, lekarza rodzinnego.
* nielimitowany dostęp do chirurga ogólnego, chirurga dziecięcego, ginekologa, urologa.
* 24 godzinną pomoc ambulatoryjną oraz ambulatoryjną pomoc pielęgniarską*.
* badania laboratoryjne: podstawowe badania biochemiczne, hematologia, badanie moczu, RTG klatki piersiowej i kończyn.
* badania czynnościowe: EKG spoczynkowe, audiometria, spirometria.
* zniżkę przy korzystaniu z usług stomatologa i szczepień ochronnych.
* koordynację leczenia szpitalnego
* nielimitowaną opiekę lekarza internisty, pediatry, lekarza rodzinnego.
* nielimitowany dostęp do chirurga ogólnego, chirurga dziecięcego, ginekologa, urologa.
* 24 godzinną pomoc ambulatoryjną oraz ambulatoryjną pomoc pielęgniarską*.
* badania laboratoryjne: podstawowe badania biochemiczne, hematologia, badanie moczu, RTG klatki piersiowej i kończyn.
* badania czynnościowe: EKG spoczynkowe, audiometria, spirometria.
* zniżkę przy korzystaniu z usług stomatologa i szczepień ochronnych.
* koordynację leczenia szpitalnego
Ja mam z pracy, mozj pakiet placi pracowawca 45 zł, za meza doplacam 20 zł za corke 11 zl, ale to duza firma i pewnie tak wynegocjowala, wczesniej mialam osobiscie Vision, placiłam 120 zl na m-c, a jeszcze wczesniej karte Clinca Medica placilam 60 zł, msyele ze wystarczy zadzonic, na Vision dzoenilam i wszytko prfesjonalnie zalatywili
ja miałam pakiet medyczny wykupiony z oferty banku BGŻ, pakiet obsługuje Allianz. A oto oferta, moim zdaniem bardzo korzystna :
45zł + 2zł za prowadzenie konta/mc
Zakres ochrony :
internista
wszyscy specjaliści jakich można tylko sobie wymyślić
prowadzenie ciąży
pomoc ambulatoryjna 24h
infolinia medyczna 24h
Badania laboratoryjne i diagnostyczne:
biochemiczne, hematologiczne, moczu, kału, radiologiczne, ultrasonograficzne (dokładny wykaz badań http://www.bgz.pl/downloads/dla_ciebie/ubezpieczenia/placowki_pakiety.pdf)
W ciąży musiałam zapłacić tylko za usg 4D i kilka badań z krwi np tokso cytomegalia a tak to 47zł/mc. Ciąże prowadziłam u Puzia w invikcie
tutaj cała lista placówek z których można korzystać (obejmuje cały kraj)
http://www.bgz.pl/downloads/dla_ciebie/ubezpieczenia
/placowki_pakiety.pdf
W gdańsku to np :
Invicta
LuxMed
Nadmorskie centrum medyczne
eter-med
polmed
baltimed
przychodnia swissmed
itd.
można korzystać ze wszystkiego
joł :)
45zł + 2zł za prowadzenie konta/mc
Zakres ochrony :
internista
wszyscy specjaliści jakich można tylko sobie wymyślić
prowadzenie ciąży
pomoc ambulatoryjna 24h
infolinia medyczna 24h
Badania laboratoryjne i diagnostyczne:
biochemiczne, hematologiczne, moczu, kału, radiologiczne, ultrasonograficzne (dokładny wykaz badań http://www.bgz.pl/downloads/dla_ciebie/ubezpieczenia/placowki_pakiety.pdf)
W ciąży musiałam zapłacić tylko za usg 4D i kilka badań z krwi np tokso cytomegalia a tak to 47zł/mc. Ciąże prowadziłam u Puzia w invikcie
tutaj cała lista placówek z których można korzystać (obejmuje cały kraj)
http://www.bgz.pl/downloads/dla_ciebie/ubezpieczenia
/placowki_pakiety.pdf
W gdańsku to np :
Invicta
LuxMed
Nadmorskie centrum medyczne
eter-med
polmed
baltimed
przychodnia swissmed
itd.
można korzystać ze wszystkiego
joł :)
@Kasia:
Jeśli 200 zł/m-c uznajesz za opłacalne, to co powiesz o pakiecie za 97 zł?
Co pakiet S3 "ma mniej" od tego w Medicover za 200?
Jeśli 200 zł/m-c uznajesz za opłacalne, to co powiesz o pakiecie za 97 zł?
Co pakiet S3 "ma mniej" od tego w Medicover za 200?
Jak to jest z tym pakietem ? 97zł/mc ale za USG wykonywane między 12-14 tygodniem tzw prenatalne dopłata w Invikcie 250zł i pewnie za połówkowe będzie to samo.... Informacja z infolinii Saltusa, że w żadnym z pakietów nie ma USG prenatalnego, genetycznego... Dzwoniłam do Saltusa dwukrotnie, dwukrotnie prosiłam o hasło do rejestracji onlline, sprawdzałam nawet spam no i nie ma.
> w żadnym z pakietów nie ma USG prenatalnego, genetycznego.
Fakt. Nie ma.
Nie spotkałem sie z pakietem medycznym, w którym byłoby "wszystko". Jest dużo a nawet bardzo dużo, ale nie wszystko. Każdy Klient, przed przystąpieniem do ubezpieczenia, dostaje ode mnie szczegółowy wykaz dostępnych świadczeń medycznych i na jego bazie podejmuje decyzję na tak lub nie.
> prosiłam o hasło do rejestracji onlline
Konto do rejestracji online zakłada się samemu, ale trzeba znać numer karty ubezpieczenia. Karta przychodzi średnio po miesiacu-półtora.
Do tego czasu należy się rejestrowac przez infolinię lub bezpośrednio w placówce.
Fakt. Nie ma.
Nie spotkałem sie z pakietem medycznym, w którym byłoby "wszystko". Jest dużo a nawet bardzo dużo, ale nie wszystko. Każdy Klient, przed przystąpieniem do ubezpieczenia, dostaje ode mnie szczegółowy wykaz dostępnych świadczeń medycznych i na jego bazie podejmuje decyzję na tak lub nie.
> prosiłam o hasło do rejestracji onlline
Konto do rejestracji online zakłada się samemu, ale trzeba znać numer karty ubezpieczenia. Karta przychodzi średnio po miesiacu-półtora.
Do tego czasu należy się rejestrowac przez infolinię lub bezpośrednio w placówce.
Pakiet jest mega przydatny w ciąży, jak i później, żeby się z dzieciątkiem szybciej dostawać do pediatry. Teraz jakoś sobie nie wyobrażam tego wyczekiwania w tych wszystkich kolejkach i ogólnie czekania nie wiadomo ile na wizytę. Szczególnie z dzieckiem, bo jeżeli mi zachoruje, to chce to zbadać teraz, a nie jak się choroba całkowicie rozwinie. Teraz mamy pakiet rodzinny TU Zdrowie z iExpert https://zdrowotne.iexpert.pl/pakiety-prywatne/tu-zdrowie-pakiet-pelny/ i nie mam powodów do narzekań. :)