Widok

pakiet medyczny w ciąży

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Drogie,
Planuję ciążę, wkrótce zaczniemy starania :)
Zastanawiam się czy nie warto byłoby wykupić prywatny pakiet medyczny na czas prowadzenia ciąży. Od lat chodzę do ginekologa prywatnie ale do tej pory były to 2 wizyty kontrolne w roku+cytologia.
W ciąży będę musiała odwiedzać gabinet znacznie częściej.

Czy któraś z was korzysta z takiego pakietu? Czy takie rozwiązanie jest tańsze niż wizyty w prywatnym gabinecie (tzn prowadzeni tam ciąży)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w lipcu br moja koleżanka wykupiła pakiet invicta - ok 150 zł za m-c (wizyty lekarskie + wszystkie badania). Wizyty miała co tydzień lub co dwa tygodnie + wszystkie badania (łacznie z prenatalnymi)
image

image
Ja mam pakiet medyczny w signal iduna, do listopada jeszcze mieli invicte w ofercie i tam prowadziłam całą ciążę, abonament 90 zł miesiecznie, wliczone wizyty ginekologiczne i wszystkie badania. Ale teraz już nie jestem pewna czy nadal mają umowę z invictą, bo coś był problem w listopadzie, także musisz się dowiadywać. Na pewno mają jeszcze umowę ze swissmedem.
to duża rozbieżność między tymi pakietami 150zł a 90zł...
ja mam PZU Opieka Medyczna Komfort Plus, składka 89/mies. Mam w niej większość badań, łącznie z tomografią i MRI. Akurat to w ciąży niepotrzebne, ale tak mi sie nawinęło. Wizyty oczywiscie ile chcę i kiedy chcę. Wszytskie badania free.
A te pakiety w Invicie to aktualne są jeszcze? Bo na ich stronie nie ma żadnej wzmianki.
wydaje mi się że tak - ona nie kupowała tego w invictie tylko w firmie ubezpieczeniowej Perfect.
image

image
też jestem bardzo ciekawa i zainteresowana. Koś wie coś na temat pakietów w inviccie?
na czas ciązy na pewno wykupienie takiego pakietu sie opłaca. Ja miałam w Polmedzie. Płaciłam 47 zł, miałam wszystko za darmo. Musiałam tylko dopłacić coś tam za toksoplazmozę i cytomegalię. To był mój jedyny wydatek. Prywatnie za każdą wizytę i USG musiałabyś zapłacić pewnie 150 zł, a usg to dopiero czubek góry lodowej.
Ja żałuję że właśnie nie miałam takiego pakietu bo na wszystkie wizyty u gina badania i jakiś specjalistów wydałam jakieś 2000zł. Przy drugim dziecku odrazu zdecyduję się na taki pakiet medyczny
image
image
mam kartę CM LIM - miesięczna opłata ok 40zł :) ciążę miałam prowadzoną w Endomedzie :) co wizytę miałam USG :) beta hcg w pakiecie, różyczka, toksoplazmoza i cytomegalia - też :)

teraz CM LIM już nie polecam - właściwie został tylko LuxMed i Medycyna rodzinna... :(((
Polecam, polecam, ja akurat mialam pakiet Vision, bardzo duzo placowek, ale kazdy bedzie lepszy niz nic, wszystkie badania mialam za darmo, zero stresu ile kasy pojdzie na wizycie, usg i reszta oczywiscie tez.
Dobrym pomyslem jeste tez dodoatkowe uzbepieczenie sie w pracy , nie pakiet zdroowtny tylko dodotkowe uebzpieczenie, ja mialam w PZY za 55 zl mielismy, dostalam 1700 dodotkowe becikowe, wciagnelam meza i tez 1700zl becikowe dostal, wyladowalam na 11 tyg w szpitalu i wszytko co wylezalam na patologii to za to dostalam "odszkodowanie" wyszlo jakies 4 tys, wiec mmielismy duza pomoc przy tym jak trzeba bylo cala mase lekarzy z naszym wczesniaczkiem obskoczyc, po urodzeniu wypisalam sie z dodatkowego ubezpieczenia w parcy, wysokie skladki jak na tak niskie odszkodowania, ale pakiet mam nadal i korzystam.
image image
w pracy jestem ubezpieczona więc jedno z głowy:)

teraz zastanawiam się nad pakietem rozszerzonym w LuxMedzie, mój M ma tam taki pakiet i ja jako członek rodziny podobnoż miałabym go taniej.
Z tego co piszecie chyba jednak warto się tym bliżej zainteresować.
przeczytałam i się nie zgadzam. Forumki chyba miały inne warunki pakietu, mój kosztował będzie ok 56zł miesięcznie, dostęp do lekarzy bez problemów M najdłużej czekał na wizytę dentysty ok tydzień.
Zbieram teraz opinie kobiet, które u niego w pracy prowadziły tam ciążę ale póki co też pozytywne opinie.

Chyba najlepiej samemu się przekonać:)

A może jest tu forumka, która teraz prowadzi lub niedawno prowadziła ciążę w LuxMedzie?
ja narzekam na Luxmed, ale ciążę tam niedawno prowadziłam i jestem całkiem zadowolona - wizyt do woli, wszystkie badania, usg - zero dopłat, ale to chyba oczywistośc przy dodatkowym ubezpieczeniu.

Trzeba tylko trochę pokombinować żeby w krótkim terminie załatwić wizytę u fajnego lekarza, a nie jakiegoś Kijucia, ale Polak potrafi :p

Jeszcze się dodatkowo ucieszyłam, ze jak zaczęłam ciązę, to mi nowy odział postawili w dzielnicy i mogłam spacerkiem w 15min ;-) się dostac
dzisiaj muszę podjąć decyzję na pakiet medyczny ale taki ogólny i nie wiem jaki wybrać;(
a ktoś ma w medica polska albo w lukas banku??
Ja ma od sierpnia Medica Polska, pakiet podtswowy, stracza wszytkie badania u gin, dermatolog i inne, tylko za wymysle badanie prof Placka robione wyslaniem wKrakowie musiałam dopąłcic, wczesniej miałam Vision, tez podstawowe, trudna ciaza z masa badan tez starczylo ani razu nie doplacalam
image image
a Maju powiedz mi ile płacisz za podstawę?? iść najlepiej do nich czy zadzwonić telefonicznie?? ja jestem z Gdyni
aha zastanawiałam się też nad Lukas Bankiem bo mam tam konto i też mają za 40 zł pakiet podstawowy i jest tak:
* nielimitowaną opiekę lekarza internisty, pediatry, lekarza rodzinnego.
* nielimitowany dostęp do chirurga ogólnego, chirurga dziecięcego, ginekologa, urologa.
* 24 godzinną pomoc ambulatoryjną oraz ambulatoryjną pomoc pielęgniarską*.
* badania laboratoryjne: podstawowe badania biochemiczne, hematologia, badanie moczu, RTG klatki piersiowej i kończyn.
* badania czynnościowe: EKG spoczynkowe, audiometria, spirometria.
* zniżkę przy korzystaniu z usług stomatologa i szczepień ochronnych.
* koordynację leczenia szpitalnego
Ja mam z pracy, mozj pakiet placi pracowawca 45 zł, za meza doplacam 20 zł za corke 11 zl, ale to duza firma i pewnie tak wynegocjowala, wczesniej mialam osobiscie Vision, placiłam 120 zl na m-c, a jeszcze wczesniej karte Clinca Medica placilam 60 zł, msyele ze wystarczy zadzonic, na Vision dzoenilam i wszytko prfesjonalnie zalatywili
image image
moze ktos jeszcze cos poleci i dodatkowo lekarza do prowadzenia w pakiecie ;)
image
image
ja miałam pakiet medyczny wykupiony z oferty banku BGŻ, pakiet obsługuje Allianz. A oto oferta, moim zdaniem bardzo korzystna :

45zł + 2zł za prowadzenie konta/mc

Zakres ochrony :
internista
wszyscy specjaliści jakich można tylko sobie wymyślić
prowadzenie ciąży
pomoc ambulatoryjna 24h
infolinia medyczna 24h
Badania laboratoryjne i diagnostyczne:
biochemiczne, hematologiczne, moczu, kału, radiologiczne, ultrasonograficzne (dokładny wykaz badań http://www.bgz.pl/downloads/dla_ciebie/ubezpieczenia/placowki_pakiety.pdf)

W ciąży musiałam zapłacić tylko za usg 4D i kilka badań z krwi np tokso cytomegalia a tak to 47zł/mc. Ciąże prowadziłam u Puzia w invikcie

tutaj cała lista placówek z których można korzystać (obejmuje cały kraj)
http://www.bgz.pl/downloads/dla_ciebie/ubezpieczenia
/placowki_pakiety.pdf

W gdańsku to np :
Invicta
LuxMed
Nadmorskie centrum medyczne
eter-med
polmed
baltimed
przychodnia swissmed
itd.

można korzystać ze wszystkiego

joł :)
image
3oko?! Gratulacje :DDDDDDDDDD
image
Husky dobry ten pakiet, a jest jakas karencja?
image
image
nie ma karencji, umowę możesz rozwiązać w każdej chwili. Jest jeszcze pakiet rodzinny, 98zł/mc pod to można podpiąć wszystkich członków rodziny. Czyli jak urodzisz trojaczki to myśle że warto skorzystać :D
image
a trzeba mieć jakis ruch na tym koncie? czy mozna tylko załozyc?
hej,podbijam pytanie o to czy musi byc ruch na koncie?
Dziewczyny, pewnie przez lata sie zmieniło - polecacie jakies pakiety w trójmieście?
Ja polecam Medicover. Pakiet premium kosztuje mnie tam 200 zł miesięcznie, umowę podpisuje się na rok (ale zawsze można zrezygnować wcześniej). Pakiet obejmuje prowadzenie ciąży - wizyty, badania laboratoryjne i usg.
No to w sumie całkiem opłacalne, moja gin brała 180zł za wizytę ale fortunę zostawiałam też w laboratorium, nie wspominając że na koniec częste wizyty nawet co tydzień - dwa. A usg dobrej jakości?
A czy jeszcze są jakieś konta z pakietem medycznym? Nie jestem w ciąży mam już dwójkę dzieci ale muszę często chodzić np do endokrynologa a na NFZ ciężko się dostać, wcześniej miałam pakiet z pracy w lux medzie ale już nie pracuje.
Ja jestem bardzo zadowolona :) Do jednego lekarza chodzę na wizyty, a na usg wysyła on do innego specjalisty. Sprzęt dobry, a badanie bardzo dokładnie przeprowadzone.
Może mi ktoś polecić pakiet medyczny.
@Kasia:

Jeśli 200 zł/m-c uznajesz za opłacalne, to co powiesz o pakiecie za 97 zł?
Co pakiet S3 "ma mniej" od tego w Medicover za 200?
Jak to jest z tym pakietem ? 97zł/mc ale za USG wykonywane między 12-14 tygodniem tzw prenatalne dopłata w Invikcie 250zł i pewnie za połówkowe będzie to samo.... Informacja z infolinii Saltusa, że w żadnym z pakietów nie ma USG prenatalnego, genetycznego... Dzwoniłam do Saltusa dwukrotnie, dwukrotnie prosiłam o hasło do rejestracji onlline, sprawdzałam nawet spam no i nie ma.
> w żadnym z pakietów nie ma USG prenatalnego, genetycznego.

Fakt. Nie ma.
Nie spotkałem sie z pakietem medycznym, w którym byłoby "wszystko". Jest dużo a nawet bardzo dużo, ale nie wszystko. Każdy Klient, przed przystąpieniem do ubezpieczenia, dostaje ode mnie szczegółowy wykaz dostępnych świadczeń medycznych i na jego bazie podejmuje decyzję na tak lub nie.

> prosiłam o hasło do rejestracji onlline

Konto do rejestracji online zakłada się samemu, ale trzeba znać numer karty ubezpieczenia. Karta przychodzi średnio po miesiacu-półtora.
Do tego czasu należy się rejestrowac przez infolinię lub bezpośrednio w placówce.
Pakiet jest mega przydatny w ciąży, jak i później, żeby się z dzieciątkiem szybciej dostawać do pediatry. Teraz jakoś sobie nie wyobrażam tego wyczekiwania w tych wszystkich kolejkach i ogólnie czekania nie wiadomo ile na wizytę. Szczególnie z dzieckiem, bo jeżeli mi zachoruje, to chce to zbadać teraz, a nie jak się choroba całkowicie rozwinie. Teraz mamy pakiet rodzinny TU Zdrowie z iExpert https://zdrowotne.iexpert.pl/pakiety-prywatne/tu-zdrowie-pakiet-pelny/ i nie mam powodów do narzekań. :)
Ja mogę polecić pakiet w iExpert, za 83 zł masz wizytę z dnia na dzień, oraz badania, za które najczęściej mimo posiadanego pakietu i tak trzeba płacić. Warto się przyjrzeć tej ofercie. zdrowotne.iexpert.pl/pakiety-prywatne

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

do góry