Widok
ja tez jestem na etapie wycinania, kupilam papier ale rozmyslilam sie co do koloru wiec musze zakupic jeszcze raz poza tym wkurza mnie bo na tym brystolu co kupilam strasznie odciskaja sie palce. Tez chetnie dowiem sie gdzie mozna przyciac papier oraz chcialaby zrobic wydruki na kalce technicznej wiec jesli ktos ma doswiadczenie to prosze o pomoc.
moje zaproszenia robione (15 x 15) z duzych arkuszy wyszly mnie około 1,80 zl za sztuke (w tym koperta z Cezexu za 1,30 zl). Papier (brystol zloty) 100 x 70 kupilam w papierniczym w manhatanie za 4,50, do tego arkusze 100 x 70 na wkladki do srodka w kolorze kopert w Cezexie.
Sama wszystko wycinalam za pomoca dlugiej linijki aluminowej 1m i nozyka do tapet. Zgnalam po uprzednim przejechaniu miejsca zgiecia ostrzem cyrkla.
Efekt koncowy mozecie zobaczyc w watku Dori o zaproszeniach.
Sama wszystko wycinalam za pomoca dlugiej linijki aluminowej 1m i nozyka do tapet. Zgnalam po uprzednim przejechaniu miejsca zgiecia ostrzem cyrkla.
Efekt koncowy mozecie zobaczyc w watku Dori o zaproszeniach.

a ja mam podobny problem, może mi kochane pomożecie. chcę zrobić album na zdjęcia ślubne, potrzebuję czegoś na kartki (brystol by się nadał? a co to za papier z fakturą papieru czerpanego?) i na przekładki (z kalki technicznej czy z czego to można zrobić?) no i na okładkę, tu najgorzej, bo coś by musiało być bardzo twardego, sztywnego, żeby się nie zniszczyło - kto podpowie? wszystko to też w jakimś fajnym kolorze. pomóżcie!!!!!!!pilisssss!!!!!!
http://www.elmarpapier.pl/papiery.html
CEZEX
Biuro Handlowe Gdańsk
ul. Grunwaldzka 209
80-266 GDAŃSK
tel/fax (058) 341 52 25
e-mail: Gdansk@cezex.pl
CEZEX
Biuro Handlowe Gdańsk
ul. Grunwaldzka 209
80-266 GDAŃSK
tel/fax (058) 341 52 25
e-mail: Gdansk@cezex.pl
Pomarańczka ten karton ozdobny który ja mam w pracy i który mi się podoba na zaproszenia to tylko z nazwy jest kartonem, tak naprawdę to papier ozdobny tylko troszkę grubszy niż zwykły i bez problemu się zgina bo już próbowałam, ale cezex też sprawdzę bo na zaproszenia chyba wolę złoty ale jeszcze nie wiem. Kupiłam sobie z allegro takie śliczne złote serduszka i obrączki a także czerwone serduszka i ażurowe listki oraz piórka. mam też złoty sznureczek. Brak mi tylko kopert i czegoś cienkiego na wkładkę do zaproszenia. Teraz dowolnie będe sobie wymyślać kombinacje. Ale mam radość z tego powodu.
ja tez sama robię zaproszenie .... fajna zabawa :)
(wczoraj zrobiłam "próbną" księgę życzeń - wykorzystam ją do róznych materiałów, których uzbierało mi się całkiem już sporo)
Ja kupiłam w zwykłym sklepie pasmanteryjnym : małe różowie atłasowe kwiatki , małe białe atłasowe serduszka - 2,50 zł za metr
mała biała rózyczka atłasowa - (2cmX2cm) - 1,- zł
Kupiłam też atłasową wstążeczkę od 0,40 do 0,80 gr za metr
Wszystko to będzie mi potrzebne do zaproszeń, winietek i zawieszek na butelki oraz do księgo weselnej... ale no włąśnie ... brakuje mi atłasowych obrączek...
Możesz napisać za ile kupiłaś swoje ozdoby ????
Ja wkładek do zaproszenia nie potrzebyję , bo wszystko ładnie się mieści na zaproszeniu w środku . Moje zaproszenie zgina się na 3 części
Kopert tez mi brakuje, chciałabym mieć takie białe - mleczne przezroczyste... chyba wybiorę się własnie do Cezex'u
(wczoraj zrobiłam "próbną" księgę życzeń - wykorzystam ją do róznych materiałów, których uzbierało mi się całkiem już sporo)
Ja kupiłam w zwykłym sklepie pasmanteryjnym : małe różowie atłasowe kwiatki , małe białe atłasowe serduszka - 2,50 zł za metr
mała biała rózyczka atłasowa - (2cmX2cm) - 1,- zł
Kupiłam też atłasową wstążeczkę od 0,40 do 0,80 gr za metr
Wszystko to będzie mi potrzebne do zaproszeń, winietek i zawieszek na butelki oraz do księgo weselnej... ale no włąśnie ... brakuje mi atłasowych obrączek...
Możesz napisać za ile kupiłaś swoje ozdoby ????
Ja wkładek do zaproszenia nie potrzebyję , bo wszystko ładnie się mieści na zaproszeniu w środku . Moje zaproszenie zgina się na 3 części
Kopert tez mi brakuje, chciałabym mieć takie białe - mleczne przezroczyste... chyba wybiorę się własnie do Cezex'u
Pomarańczka ja zapłaciłam:
- 3 zł za paczkę (10 szt.) ażurowych listków
- 1,40 za paczkę (5 szt.) listków czerwonych frotte z przylepcem
- 2 zł za paczkę (30 szt.) złotcyh obrączek i to samo złote serduszka (taka para, dwa złączone razem)
- 6 zł za szpulkę (nie pamiętam niestety ile tam jest) czerwonych piórek na złotym druciku
- złoty sznureczek miałam w domu więc nie wiem ile kosztuje ale będę musiała dokupić
Już się doczekać nie mogę kiedy zacznę je robić! Muszę jeszcze taki klej kupić specjalny do różnych rzeczy.
- 3 zł za paczkę (10 szt.) ażurowych listków
- 1,40 za paczkę (5 szt.) listków czerwonych frotte z przylepcem
- 2 zł za paczkę (30 szt.) złotcyh obrączek i to samo złote serduszka (taka para, dwa złączone razem)
- 6 zł za szpulkę (nie pamiętam niestety ile tam jest) czerwonych piórek na złotym druciku
- złoty sznureczek miałam w domu więc nie wiem ile kosztuje ale będę musiała dokupić
Już się doczekać nie mogę kiedy zacznę je robić! Muszę jeszcze taki klej kupić specjalny do różnych rzeczy.
ja wlasnie dzis odebralam 5 arkuszy papieru i 7 kalki z cezexu - bez problemu mozesz kupic mniejsze ilosci. A obok cezexu jest drukarnia i tam za 10 zeta przycieli mi wszysto tak jak chcialam uwazam ze to smieszne pieniadze bo w cezexie chcieli 2 zl za kazde uderzenie noza...cokolwiek to znaczy ... hehehhe teraz szukam malych kopert a do tej drukarni wroce jak wymysle tresc zaproszen.Pozdro!
witam, przy okazji zobaczylam twoje pytania odnośnie papieru. Pracuje w agencji reklamowej i chyba mogę pomoc. Przy wyborze papieru trzeba zwrócic uwagę na gramature jeśli chodzi o okladkę zaproszenia jest to przede wszystkim 250-260 lub 285g, moze byc grubszy 300g w zaleznosci od rodzaju papieru, trzeba zwrócic uwagę czy będzie zadrukowywany np na drukrce, nie wsyzstkie drukarki wciągją tak grube papiery, i nie wszystkie papiery nadaja sie do zadrukowania na drukarkach(przede wszystkim blyszczące lub z glęboką fakturką np prązki), trzeba też o to zapytac, jesli nie bedziesz na nim drukowala to mozesz wybrac dowolny rodzaj papieru, jeśli chodzi o wkladke myslę że wystarczy 90-100g i tu raczej nie problemu, wszystkie rodzaje powinny nadawac sie do druku. Jesli chodzi o format najlepiej kupowac B1(70x100cm) wtedy jest najtaniej, niektore rodzaje papierow największy format maja 42x64cm i tu juz nie ma wyboru jeśli nie ma tego wiekszego formatu. W cezexie sprzedaja tyle arkuszy ile ci potrzeba. Najlepiej jeśli ktoś w drukarni przytnie ci do odpowiadającego Tobie formatu i zbiguje pośrodku, wtedy unikniesz problemu ze zginaniem papieru i problemem z jego zalamywaniem się. mika napisał(a):
> Pomarańczko, czy w cezexe na grunwaldzkiej mają próbki
> wszystkich papierów, np te nowe kaszmirowe? czy mogą też
> doradzić jaką gramaturę papieru wziąć na konkretny cel? czy
> można tam kupowac tylko kilka sztuk czy trzeba jakimiś
> większymi pakietami?
> Pomarańczko, czy w cezexe na grunwaldzkiej mają próbki
> wszystkich papierów, np te nowe kaszmirowe? czy mogą też
> doradzić jaką gramaturę papieru wziąć na konkretny cel? czy
> można tam kupowac tylko kilka sztuk czy trzeba jakimiś
> większymi pakietami?