Widok
parafia DOBREGO PASTERZA - Gdynia Cisowa
wiem, ze na temat naszego proboszcza kraza juz legendy o jego dobrych i zlych dniach:)
czy ktos z was rowniez bierze slub w tym kosciele?
jak wyglada sprawa z ksiedzem proboszczem i wymaganiami co do papierow etc.
jedyne co na razie zalatwilam to termin ale bylam w pazdzierniku i fartem trafilam na ten 'dobry' dzien :)
pozdrawiam,
Agniecha
czy ktos z was rowniez bierze slub w tym kosciele?
jak wyglada sprawa z ksiedzem proboszczem i wymaganiami co do papierow etc.
jedyne co na razie zalatwilam to termin ale bylam w pazdzierniku i fartem trafilam na ten 'dobry' dzien :)
pozdrawiam,
Agniecha
a ja dotychczas mialam bardzo dobre zdanie o Proboszczu z Dobrego Pasterza. Wrecz byl moim ulubiencem. Slub byl uzgodniony z rocznym wyprzedzeniem, wszystko mialo byc OK, w lutym poszlam dogadac szczegoly i mimo ze rozmowa byla mila to Ksiadz dal mi wyraznie do zrozumienia ze moj slub przestal byc mu na reke, a wrecz przeszkadza i mam koniecznie zmienic termin. Na pol roku przed slubem takie teksty mi strzelal! Wyszlam z placzem, parafie zmienilam, wiecej do Dobrego Pasterza nie pojde.
mi proboszcz nie chciał udzielić ślubu, bo mąż miał tylko, chrzest. Proboszcz chciał zmusić mojego męża by miał komunię i bierzmowanie. Kiedy mój mąż nie wyraził zgody, proboszcz nie chciał dalej bawić się wpisanie pisma do biskupa o udzielenie specjalnego ślubu. Ogólnie jestem w tej parafii 7 lat, ale niestety nie mogę się do nich przekonać
co to znaczy nie mieli kościelnego? Kościelny to co jakiś pomocnik, dzwonnik, organista nie to sakrament i to jeden z najważniejszych, a wy podchodzicie do tego jak do gumy do żucia. Gdzie jest wasza miłość szacunek dla partnera Kościół katolicki nie popiera związków nie formalnych gdyż to rodzina jest wartością, a nie życie na kocią łapę. Taki związek nie rokuje żadnej przyszłości. Podchodzicie do ślubów jak do smarkania, a to jest coś naprawdę ważnego i jeśli partnerzy mają świadomość tego sakramentu to cementuje ich związek. Proszę nie dziwcie się kapłanowi że nie robi tego co chcecie on nie jest od spełniania waszych zachcianek.
Właśnie się tu przeprowadziliśmy ze świeżo poślubionym mężem. Byliśmy pierwszy raz na mszy w niedzielę - podobało nam się :) Tylko kiepsko, że nie mają strony internetowej, chcemy iść na drogę krzyżową w piątek i nie wiemy na którą i czy jest... A tak właściwie to nawet nie jesteśmy pewni czy to nasza nowa parafia. Mieszkamy na Zbożowej, wie ktoś?