Widok
parafia pw. św. Andrzeja Boboli - Obłuże
dziewczyny - zabieram się za "zaklepanie" kościoła. szczerze powiem, że nie wiem jeszcze gdzie, choć bardzo chciałabym w parafii, gdzie byłam ochrzczona (to podobno przynosi szczęście - hihi). To parafia pw. św. Andrzeja Boboli na Obłużu. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczonko z formalnosciami tam...? I z klimatem? - w sensie - młodzi - ksiądz?
Ostatnio zrobili tam podobno niezłą wymianę ekipy...
będę wdzięczna za info :)
Ostatnio zrobili tam podobno niezłą wymianę ekipy...
będę wdzięczna za info :)
kurczę - zatoczyłam przeprowadzkowe koło (hihi) i po 25 latach znów mieszkam na Obłużu, więc tam będzie mi najbliżej - mogłabym nawet pieszo iść do kościoła :), ale boję się, że będzie sztywno... ten kościół - mimo, że jest dość ładny sprawia na mnie jakieś takie przygnębiające wrażenie. Może to przez jego wielkość...
Hej!
Nic sie nie martw tylko idz i zalatwiaj ;-)
Juz kiedys pisalam w jakims watku o tej parafii, o naszych wrazeniach po spotkaniu z ksiadzem - sam pozytyw!
Ja tez sie balam po tym co wyczytalam na forum itp.!
Bylam pozytywnie zaskoczona! Owszem jest cennik, ale w tym organisata, koscielny, a nawet skromne wystrojenie kosciola! I zaplacilam 390 zl! Nie 500! To jakies bzdury ktos naopowiadal!
Klimat super! Rewelacyjny nowy ksiadz Rafal! Bardzo chcielibysmy zeby udzielal nam slubu! Mlody, zyciowy, pelen zrozumienia i poczucia humoru! Siedzielismy u niego prawie godzine i gadalismy sobie...na prawde super!
Ksiadz proboszcz tez super. Ja na niego nigdy nie moglam zlego slowa powiedziec. Owszem, cennik jest troche zenujacy, ale przynajmniej nie musielismy sie stresowac czy nie damy za malo "co laska". W kazdym kosciele dlalabym tyle samo. Bo przeciez ok 300 zl dla ksiedza i100 organiscie.
To jest rowniez moja parafia i nie wyobrazalam sobie brania slubu w innej...balam sie po tym co slyszalam, ze moze byc jakis nie smak, zle potraktowanie nas przez ksiadza...ale na prawde bylo super!
POlecam!
Dodam jeszcze, ze nie robia zadnych problemow jesli chcesz cos dodatkowego w kosciele - wystroj, muzykow itp.!
Najlepiej sama idz i sprawdz!
Nic sie nie martw tylko idz i zalatwiaj ;-)
Juz kiedys pisalam w jakims watku o tej parafii, o naszych wrazeniach po spotkaniu z ksiadzem - sam pozytyw!
Ja tez sie balam po tym co wyczytalam na forum itp.!
Bylam pozytywnie zaskoczona! Owszem jest cennik, ale w tym organisata, koscielny, a nawet skromne wystrojenie kosciola! I zaplacilam 390 zl! Nie 500! To jakies bzdury ktos naopowiadal!
Klimat super! Rewelacyjny nowy ksiadz Rafal! Bardzo chcielibysmy zeby udzielal nam slubu! Mlody, zyciowy, pelen zrozumienia i poczucia humoru! Siedzielismy u niego prawie godzine i gadalismy sobie...na prawde super!
Ksiadz proboszcz tez super. Ja na niego nigdy nie moglam zlego slowa powiedziec. Owszem, cennik jest troche zenujacy, ale przynajmniej nie musielismy sie stresowac czy nie damy za malo "co laska". W kazdym kosciele dlalabym tyle samo. Bo przeciez ok 300 zl dla ksiedza i100 organiscie.
To jest rowniez moja parafia i nie wyobrazalam sobie brania slubu w innej...balam sie po tym co slyszalam, ze moze byc jakis nie smak, zle potraktowanie nas przez ksiadza...ale na prawde bylo super!
POlecam!
Dodam jeszcze, ze nie robia zadnych problemow jesli chcesz cos dodatkowego w kosciele - wystroj, muzykow itp.!
Najlepiej sama idz i sprawdz!