Widok

parafia pw. św. Andrzeja Boboli - Obłuże

Wesele Obłuże Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny - zabieram się za "zaklepanie" kościoła. szczerze powiem, że nie wiem jeszcze gdzie, choć bardzo chciałabym w parafii, gdzie byłam ochrzczona (to podobno przynosi szczęście - hihi). To parafia pw. św. Andrzeja Boboli na Obłużu. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczonko z formalnosciami tam...? I z klimatem? - w sensie - młodzi - ksiądz?
Ostatnio zrobili tam podobno niezłą wymianę ekipy...

będę wdzięczna za info :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o byłam tam komuniowana :)
a ja bierzmowana ;)
Naprawde wymienili tam ekipe? Az mi sie wierzyc nie chce ;)

a to nie wiem jak ze szczęściem w tym wypadku ;)
podobno zostało dwóch księży ze starej :(
pamiętam ze proboszcz był taki średnio fajny, ale to były zamierzchłe czasy, moze juz jest inny
kurczę - zatoczyłam przeprowadzkowe koło (hihi) i po 25 latach znów mieszkam na Obłużu, więc tam będzie mi najbliżej - mogłabym nawet pieszo iść do kościoła :), ale boję się, że będzie sztywno... ten kościół - mimo, że jest dość ładny sprawia na mnie jakieś takie przygnębiające wrażenie. Może to przez jego wielkość...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
na mnie wszystskie kościoły sprawiają przygnębiające wrazenie, w każdym jednym czuję się jakbym sie cofnęła w czasie, jakoś tak nieswojo...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jestem z twoich okolic, ale brałam ślub w starym kościołku na Oksywiu ;)

mnie Bobola odtrzuca bo mają cennik a to wg mnie przegięcie

ja biorę w Duchu Św. na Obłużu/ Oksywiu, klimat bardzo fjany

Ja mam tam ślub bo tu mieszkam:) Tak mają cennik ale w cenniku jest wszystko włącznie z organistą:) Księża się wymienili jest oki ale to moje zdanie ja mam już wszystko załatwione w razie pytań pisać na maila:)

Jakaś dziewczyna pisała, ze tak mają z góry ustalony cennik za udzielenie ślubu. W zeszłym roku było to 5 stów

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
nieprawda że 500 dokładnie 390 PLN płaciłam 2 tygodnie temu więc jestem pewna:) ślub 250. organista 50, zapowiedzi 40 , pan kościelny 50

Może to nie jest najtaniej ale jak płaci się oddzielnie za zapowiedzi organistę i kościelnego to wychodzi niewiele miej. A wiem także że jak młodzi nie mają naprwdę pieniążków, a znam taka parę to dostali ślub bez opłat:)

hmmm to i tak sporo, prawda?
poza tym ten organista.... jeśli to ten, który gra też w niedziele.... - to ja dziękuję bardzo
Hej!
Nic sie nie martw tylko idz i zalatwiaj ;-)
Juz kiedys pisalam w jakims watku o tej parafii, o naszych wrazeniach po spotkaniu z ksiadzem - sam pozytyw!
Ja tez sie balam po tym co wyczytalam na forum itp.!
Bylam pozytywnie zaskoczona! Owszem jest cennik, ale w tym organisata, koscielny, a nawet skromne wystrojenie kosciola! I zaplacilam 390 zl! Nie 500! To jakies bzdury ktos naopowiadal!
Klimat super! Rewelacyjny nowy ksiadz Rafal! Bardzo chcielibysmy zeby udzielal nam slubu! Mlody, zyciowy, pelen zrozumienia i poczucia humoru! Siedzielismy u niego prawie godzine i gadalismy sobie...na prawde super!
Ksiadz proboszcz tez super. Ja na niego nigdy nie moglam zlego slowa powiedziec. Owszem, cennik jest troche zenujacy, ale przynajmniej nie musielismy sie stresowac czy nie damy za malo "co laska". W kazdym kosciele dlalabym tyle samo. Bo przeciez ok 300 zl dla ksiedza i100 organiscie.
To jest rowniez moja parafia i nie wyobrazalam sobie brania slubu w innej...balam sie po tym co slyszalam, ze moze byc jakis nie smak, zle potraktowanie nas przez ksiadza...ale na prawde bylo super!
POlecam!
Dodam jeszcze, ze nie robia zadnych problemow jesli chcesz cos dodatkowego w kosciele - wystroj, muzykow itp.!

Najlepiej sama idz i sprawdz!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jest Pan Boguś nie polecam i Karol mój kolega chłopak lat 29 po AKADEMII MUZYCZNEJ to zależy którego słyszałaś:)

hehe! Gosia78 - ja bylam zalatwiac wszystko ok 2 m-ce temu ;-) Cennik sie nie zmienil jak widze!
on się nie zmienił od 5 lat kiedy moja przyjaciółka brała ślub:)

dzięki Michalowa :) troszkę mnie uspokoiłaś, ale pozosraje jeszcze ten organista.... jak on gra - o matko!!!!