Widok

parafia pw. św. Andrzeja Boboli - Obłuże

Wesele Obłuże Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny - zabieram się za "zaklepanie" kościoła. szczerze powiem, że nie wiem jeszcze gdzie, choć bardzo chciałabym w parafii, gdzie byłam ochrzczona (to podobno przynosi szczęście - hihi). To parafia pw. św. Andrzeja Boboli na Obłużu. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczonko z formalnosciami tam...? I z klimatem? - w sensie - młodzi - ksiądz?
Ostatnio zrobili tam podobno niezłą wymianę ekipy...

będę wdzięczna za info :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosia, a bedziesz robila dodatkowy wystroj kosciola? Zamawiasz jakas firme czy korzystasz z pomocy Pani, ktora robi tam wystroj?
tam jest dwoch organistow...stary (beznadziejnie dolujacy ;-)...depresje mam jak go slucham ;-)) i mlody...taki artysta hehehee
Ja bardzo...bardzo...bardzo bede prosila o tego mlodego. Moj przyszly jest muzykiem i jeszcze by mial zalamanie nerwowe podczas ceremoii jakby gral ten stary ;-))))
Ja proponuje podejść po mszy do Karola (młody organista ) i poprosić:) Ja zastanawiam się nad wystrojem nie będę zamawiała firmy bo to trochę drogo ale skontaktuje się z parami które mają ślub w tym samym dniu może dam kase na dodatkowe kwiaty przy ołtarzu:)

ja nie moge go słuchać - mało że gra tragicznie, to ten jego glos po prostu jak z zaświatów... ciekawe, czy swojego grajka (znaczy mojego) wpuściliby do klawiszy
Tego nie wiem, musiałabyś się spytać, wiem za to że na pewno nie będzie przeszkód aby był inny zespół ze swoim sprzętem:)

Chwila, chwila - z tego, co wiem w parafii Św. Boboli jest dwóch organistów. Jeden z nich, Pan Karol to bardzo sympatyczny człowiek i świetny organista. Daje wiele koncertów organowych, zarówno w Polsce, jak i za granicą.
Jesli nikogo nie znajdziesz to moge ci podpowiedziec, ze jest taka pani ktora stroi kosciol na wszytskie okazje...Zreszta znam ja osobiscie bo mieszka w bloku moich rodzicow. Bardzo uczciwa i mila babka. Dorabia sobie strojac kosciol na sluby. Kupila pelno ozdob, jakies tam stojaki, swieczniki i sztuczne kwiatki i za mala sume pieniedzy wykona wam wystroj. Moge ci dac na maila nr tel do niej (mam z kosciola wiec nie bedzie problemu). Ja umowilam sie z nia po jakiejs mszy wieczornej i pokazala mi wszystko co ma. Ja sie z nia dogadalam i dostarcze jej zywe kwiatki i ona z nich zrobi wystroj.
A taka w ogole to ksiadz mi mowil, ze w "cene" slubu wchodza juz kwiaty przy oltazu.
no juz o tym pisalysmy ;-))
Sorry, nie doczytałam :)))) Pan Karol jest nauczycielem mojej córci, dlatego ośmielam sie o nim pisać, bo wiem z doświadczenia, że to profesjonalista :)
A moim kolegą z klasy:) PROFESJONALISTA:)

Dziewczyny, a jak u was z naukami? i poradnia?
Nam ksiadz powiedzial ze mamy sie dowiadywac bo prawdopodobnie po swietach beda nauki u nas w Boboli. Podobno jedno spotkanie z Proboszczem...hmm
A co do poradnii...nie wiecie czy mozna je zrobic gdzie indziej? Nie pasuja nam srody o 19, bo moj przyszly pracuje a sama nie chce chodzic... Zapomnialam o to zapytac...
my już zaliczyliśmy. u Jezuitów. POLECAM :)
w sobotę zaczyna się tam nowa seria :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co z poradnia??
i tu mnie masz :( jeszcze tego nie odpękaliśmy.
ale można to podobno za jednym spotkaniem załatwić (co zamierzam uskutecznić w przyszłym tygodniu jak Mój Luby z pracy wróci).
Lepiej mieć to z głowy szybciej :)

ale jednym spotkaniem w Boboli, czy gdzie indziej idziecie?
spróbujemy u Boboli :) a jak się nie uda (bo slyszałam, ze babeczka jest zarobiona po lokcie aż do czerwca),to polecimy gdzie indziej.Moi znajomi (hehe - ślub w sobotę) załatwili to gdzieś na Małym Kacku. Babka z miejsca zapytała ich, czy zamierzają stosować naturalne metody - na co oni - oczywiście NIE. Więc ona - to ja nie będę Państwa na siłę przekonywać - i tyle. Taki układ bardzo by mi pasował.
Zresztą ja mam asiorka w rękawie - Mój Przyszły pracuje w systemie pół miesiąca/pół miesiąca, więc jakoś się wykpimy gdyby kazali nam przyjść więcej niż jeden raz. mam nadzieję :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to fajnie...
Musimy sie tez ostro wziac za te przygotowania...caly czas nam sie wydaje ze jeszcze kupa czasu...a tu tylko 3 m-ce zostaly. Slub 13 lipca.
Powodzenia i napisz jak zalatwiliscie poradnie i gdzie ;-)!
390 zł to też uważam, że sporo. My płaciliśmy np. 250 zł ze wszystkim za kościół. I była to tylko nasz dobra wola.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
eeeee dzo? ...czy ja wiem?
W koncu przy takichwielkich wydatkach za wesele, suknie...samochod, 390 zl dla koscola nie jest duza suma! A w koncu to przeciez najwazniejsza sprawa w tym wszystkim, czyz nie?
Ślub w parafii andrzeja Boboli kosztuje 600 złotych z organistą, kościelnym zapowiedziami. Proboszcz niezbyt miły ale formalności idą dość szybko