Widok

parafia pw. św. Andrzeja Boboli - Obłuże

Wesele Obłuże Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny - zabieram się za "zaklepanie" kościoła. szczerze powiem, że nie wiem jeszcze gdzie, choć bardzo chciałabym w parafii, gdzie byłam ochrzczona (to podobno przynosi szczęście - hihi). To parafia pw. św. Andrzeja Boboli na Obłużu. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczonko z formalnosciami tam...? I z klimatem? - w sensie - młodzi - ksiądz?
Ostatnio zrobili tam podobno niezłą wymianę ekipy...

będę wdzięczna za info :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie możliwe...
Mamy czerwiec 2012, ale jeszcze kosztów nie znam... Słyszałam od znajomego, że ponoć 700zł... ;x
Udzielenie sakramentu małżeństwa około 300 coś zł. My mamy termin na sierpień 2012
To jakiś stary watek. Teraz jest nowy proboszcz. w lutym idę to napiszę co ile kosztuje :)
o topodrozalo .w 2007 bylo 500 zł + za dekoracje kosciola 100 zł no i organiste trzeba poinformowac i dogadac sie co ma zagrac na wejscie w trakcie i na wyjscie. My sie dogadalismy,byl mendelson ave maria.Polecam ta parafie mimokosztów.
Jakby co to tutaj macie stronę internetową tej parafii: http://www.bobola.gdynia.pl

Powodzenia dziewczyny!
oo maskara- jak Czerwiński z Boboli sobie 600zł życzy to nasz wspaniały Wende pewnie też bo to staży kumple są...
ktoś ma aktualny cenik z Boboli- bo to parafia sąsiednia koło mojej właśnie? a co do samej parafi - stara ekipia która została to chyba właśnie proboszcz i Cichosz, który jest straszny jak dla mnie, także życzę powodzenia, matko dobrze, że ja z własnym proboszczem mam dobre relacje:))
niestety nie wchodzi, wystroj kosciola to tylko kwiaty na oltarzu.
z parami ktore biora slub tego samego dnia nie mozna sie niestety skontaktowac bo Ksiadz nie daje numerow...
A wiesz moze czy w ta cene wchodzi wystroj kosciola??
Ślub w parafii andrzeja Boboli kosztuje 600 złotych z organistą, kościelnym zapowiedziami. Proboszcz niezbyt miły ale formalności idą dość szybko
eeeee dzo? ...czy ja wiem?
W koncu przy takichwielkich wydatkach za wesele, suknie...samochod, 390 zl dla koscola nie jest duza suma! A w koncu to przeciez najwazniejsza sprawa w tym wszystkim, czyz nie?
390 zł to też uważam, że sporo. My płaciliśmy np. 250 zł ze wszystkim za kościół. I była to tylko nasz dobra wola.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
No to fajnie...
Musimy sie tez ostro wziac za te przygotowania...caly czas nam sie wydaje ze jeszcze kupa czasu...a tu tylko 3 m-ce zostaly. Slub 13 lipca.
Powodzenia i napisz jak zalatwiliscie poradnie i gdzie ;-)!
spróbujemy u Boboli :) a jak się nie uda (bo slyszałam, ze babeczka jest zarobiona po lokcie aż do czerwca),to polecimy gdzie indziej.Moi znajomi (hehe - ślub w sobotę) załatwili to gdzieś na Małym Kacku. Babka z miejsca zapytała ich, czy zamierzają stosować naturalne metody - na co oni - oczywiście NIE. Więc ona - to ja nie będę Państwa na siłę przekonywać - i tyle. Taki układ bardzo by mi pasował.
Zresztą ja mam asiorka w rękawie - Mój Przyszły pracuje w systemie pół miesiąca/pół miesiąca, więc jakoś się wykpimy gdyby kazali nam przyjść więcej niż jeden raz. mam nadzieję :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale jednym spotkaniem w Boboli, czy gdzie indziej idziecie?
i tu mnie masz :( jeszcze tego nie odpękaliśmy.
ale można to podobno za jednym spotkaniem załatwić (co zamierzam uskutecznić w przyszłym tygodniu jak Mój Luby z pracy wróci).
Lepiej mieć to z głowy szybciej :)

a co z poradnia??
my już zaliczyliśmy. u Jezuitów. POLECAM :)
w sobotę zaczyna się tam nowa seria :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny, a jak u was z naukami? i poradnia?
Nam ksiadz powiedzial ze mamy sie dowiadywac bo prawdopodobnie po swietach beda nauki u nas w Boboli. Podobno jedno spotkanie z Proboszczem...hmm
A co do poradnii...nie wiecie czy mozna je zrobic gdzie indziej? Nie pasuja nam srody o 19, bo moj przyszly pracuje a sama nie chce chodzic... Zapomnialam o to zapytac...
A moim kolegą z klasy:) PROFESJONALISTA:)