Widok

park dinozaurów, który lepszy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
muszę się zdecydować a nie byłam. Czy lepiej z małymi dziećmi pojechać do parku w łebie czy w malborku? Kto był i mógłby mi poradzić?
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja byłam tylko w Łebie, było super ale porównania nie mam:)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najlepszy Park jurajski jest w Bałtowie:
http://www.juraparkbaltow.pl/

może to trochę daleko, ale warto sie wybrać na kilka dni. Do tego podziemna trasa turystyczna z epoki neolitu w Krzemionkach, niedaleko Sandomierz (również z podziemną trasą turystyczną i zamkiem) albo w drugą stronę jaskinia Raj niedaleko Kielc.
kurcze a ja byłam ostatnio w Malborku na zamku i zapomniałam o tym parku buuuuuuuuuuuuuuuuu :-(
upup bo moze ktoś wie cos więcej
my bylismy w Gorzowie Wlkp i w Łebie i muszę powiedzieć, że ten w Łebie jest super super! A myslałam że tego w Gorzowie nie da sie pobić. Polecam jednak pojechac z rana zeby być tam jak najdłuzej bo atrakcji jest tak dużo że nam nie wystarczyło na wszystko czasu.
Malbork jest do bani, nie warto :(

Łeba super :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
znajomi byli w Malborku i polecali - ale my po opiniach to jednak do Łeby pojedziemy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jest jeszcze Mega Park koło Grudziądza
http://www.mega-park.pl/
mnie ten kusi :) zastanawiam się Łeba albo tam, albo tu i tam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapraszam na: http://www.parkmania.pl/parki-rozrywki-w-Polsce/3/kategoria/Parki-dinozaurow-w-Polsce.html

portal o parkach rozrywki a na nim zdjęcia, informacje o parkach dinozaurów i opinie odwiedzających oraz karta rabatowa ze zniżkami do parków rozrywki
Ja sobie zdaję sprawę, ze ten kierunek Ciebie nie zainteresuje, ale musiałam się podłaczyc bo polecam gorąco Dinozatorland
Gdyby ktos wybierał się na południe kraju, to naprawdę warto
http://www.dinozatorland.pl/
Nie polecam dno
iza - my bylismy 2 tyg. temu w Grudziadzu i zawiodlam sie.
Jest bardzo malo eksponatow dinozaurow, swiat postaci bajkowych (oprocz fajnych Flinstonow) w ogole mi sie nie podobal, figurki nieciekawe. Glownie klada tam nacisk na miasteczko Dziki Zachod, sa przedstawienia, ale moi chlopcy za mlodzi i sie na tych przedstawieniach nudzili.
W Lebie bylismy w zeszlym roku i wszystkim sie bardzo podobalo.
image
image
Zdecydowania Łeba
hmm no więc na pewno do malborka masz bliżej niż do Łeby :) siostra była w malborku i dziecku się podobało. Nie mniej jednak koszty dość wysokie: wejście 2 dorosłych+1 dziecko 50 zł do tego jakiś park linowy, karuzele, kino 5D POLECAM dla dziecka niesamowite przeżycie wyszło 150-170 zł
z tego co piszecie to chyba zrobimy sobie wyprawę do łeby.Fakt, dalej ale jak warto to trudno jakoś się przemęczymy w samochodzie.
dzięki za informacje.
kto był w Malborku w parku ? Jest tak jakiś cień czy to wszystko na jakimś placu mega nagrzanym , Bo się umówiliśmy na jutro ze znajomymi ze tam jedziemy i się zastanawiam czy przy tych temperaturach taka wycieczka będzie do wytrzymania..
Sam park dinozaurów jest w lesie, na inne atrakcje trochę słońca pada. Bardziej przyda się spray na komary :)

Park w Malborku porażka. Atrakcji może na godzinę. Dinozaury stoją w lesie, odgrodzone, nie można do nich podejść. Plus, że są ruchome i wydają dźwięki. Ale to super dla starszych dzieci. Maluchy w większości sie boją. Sporo rodziców co chwila musiało opanowac atak histerii u malucha, bo uciekały z krzykiem, więc taką wyprawę trzeba przemyśleć. Byliśmy raz i nigdy więcej.

O niebo lepszy jest Park Dinozaurów w Łebie. Byliśmy parę razy i w tym roku też pojedziemy, bo co roku dokładają coś nowego. Zajęcie na 4-6 godzin. Mega dużo atrakcji, nie tylko dinozaury. Jest mega plac zabaw, kina, wystawy, pływanie łódką, łowienie ryb, karmienie zwierząt z gospodarstwa domowego (króliki, krowę, osła), wioska indian, można kupić obiady, lody itd. I cudna zjeżdzalnia z 4 różnymi trasami zjazdu (pontonem po wodzie). Mega zabawa. Wszystkie dzieciaki miały radochę, małe i duże oraz rodzice :P Warto tam sie wybrać. Nie bierzcie tego za reklamę, bo nie mam w tym interesu. Po prostu mieliśmy tam już nie jedną wyprawę rodzinną (z dziadkami i kuzynostwem włącznie) i zawsze było super. Nawet z wózkiem łatwo sie poruszać, bo wszędzie jest odpowiednio przygotowane podłoże do tego celu. Duży parking przed parkiem gwarantuje spokój z parkowaniem. Dzieciaki już nas gnębią kiedy pojedziemy, ale to dopiero w lipcu :)

wspomnij jeszcze o cenie wstepu w Lebie - okrutnie drogo, nie ma biletow rodzinnych....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

No coś za coś. Jak chce się mieć atrakcji nawet na cały dzień to na wejście trzeba odżałować. I tak bardziej warte jest wejście za 60 zł w Łebie niż za 25 zł w Malborku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiekszosc tych parkow oferuje mase atrakcji dla dzieciakow, fakt w Lebie jest tego mnostwo, nie mniej jednak ponad 2 stowy za rodzine 2+2 uwazam za przesade :/ Zaden park rozrywki tyle sobie nie liczy, a jednak mega place zabaw, dmuchance, poszukiwanie zlota, dinozaury, tramwaje wodne itp sa w wiekszosci (np Nowa Holandia za 'jedyne' 85zl za 2+2)

W nowej holandii jeszcze nie byłam, to nie mam porównania. Ale dla mojej rodziny Łeba jest warta swojej ceny. Poza tym proszą tu o pinię a nie o to, który tańszy.

W Łebie obecnie wszystkie atrakcje na terenie parku są w cenie biletu. A jest ich mnóstwo. Byliśmy tam już 3 razy i w tym roku jedziemy po raz kolejny. Co roku dodają nowe atrakcje. Minigolf, zjeżdżalnia, koło widokowe. Cały dzień zabawy

Do tych co byli w Nowej Holandii. Jak można tam dojechać z Gdańska? Ja niezmotoryzowana. Myślałam, żeby jechać pociągiem, ale co potem ?

Byłem niedawno w Parku Ewolucji w Sławutówku, co prawda jest jeszcze w budowie ale główne atrakcje są dostępne. Co do ceny biletów nie jest tak źle. Szkoda tylko że nie ma biletu rodzinnego :/. Największą atrakcją jest Batyskaf :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

do góry