Widok

paznokcie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moje drogie. mam poważny kłopot. koszmarnie łamia mi sie i rozdwajają paznokcie. nie chcialabym zakładac sobie tipsów na ten jeden jedyny dzień, ale boje sie, ze nawet jak beda zrobione to i tak mi się połamią. nie mam pojecia co z tym zrobić. biegam srednio raz w tygodniu na manicure, ale to nie wiele daje. cały czas są bardzo krótkie. błagam o jakąś radę. (wyciąg ze skrzypu nie pomaga!). a może znacie jakies salony w trójmiescie, które przyzwoicie robiatakie "sztuczne pazurki" (oczywiście w ostateczniości)?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki bardzo

elajza ja ci puściłam na mejla :)

tez mialam zniszczone paznokcie po akrylach(mialam je tylko 3 tygodnie!). lamaly sie i rozdwajaly i byly jak bibulki:( pomogla mi kuracja Art Deco. nie wiem czy jest dostepna w polskich drogeriach. jest to utwardzacz do paznokci i serum. kuracje stosuje sie miesiac: 3 dni utwardzacz, dzien serum itd. wlasnie skonczylam kuracje i probuje zapuscic pazurki. narazie mi sie udaje i juz french by slicznie wygladal:)i puszki moge otwierac (teraz przeszkadza tylko dlugosc paznokci:))
Witch, napisz gdzie ten preparat mozna dostac? Skrzyp cos nie bardzo chce dzialac, a z paznokciami przydaloby sie cos zrobic, zeby mi sie nie polamaly.
A poza tym to ide w sobote do La Famme, wypytam manicurzystke i kosmetyczke co trzeba jesc/stosowac/ robic, zeby cialko wygladalo slicznie i wygodnie :-)

polecam odżywkę firmy TALIKA (małe niebieskie pudełeczko, a w nim flakonik z pędzelkiem) smaruje sie pazurki na noc takim olejkiem i po około tygodnia pazurki się nie rozdwajają ani nie łamią i są dużo mocniejsze. Dużo lepsze niż S. H. :) :) więcej info na mejla :)

Moje paznokcie są "dziwne". Rosną na dośc długie i są nawet twarde ale zaraz się rozdwajają. Myslałam żeby zrobić sobie na ślub akryl, ale rozmawiałam ze znajomą kosmetyczka która ma super modne plastikowe paznokcie. Kupiła w kiosku za 4 zł.już pomalowane na french z naprawde ładnym wzorkiem, (akurat na ślub). Trzymaja sie jej już prawie tydzien. Oczywiście nie przykleila je na klej z opakowania, tylko na ten który używa do akrylu , ładnie wypiłowała(naprawde nie wyglądają jak plastikowe). Chyba spróbuje jeszcze przed ślubem i sama się przekonam czy warto.
Moje paznokietki pozostawiaja tez wiele do zyczenia :/ Polecam rzeczywiscie Sally H. - dobra, sprawdzona firma :) A co do mojego pomyslu na pazurki to pewnie strzele jakiegos francuza w tonacji ecrue.... Przerazaja mnie jedynie tylko te dlugosci ;)) Jak znam zycie zaraz złamałabym dwa albo zadarla dziure w kiecce ;))

No jak już kawka z mleczkiem// śmietanką to do tego jakieś ciasto by sie przydało, albo tort :) ......
no jasne, że tak ! mleczko w każdej postaci...ja tam najbardziej lubie te kondensowane wysokosłodzone, lub w postaci bitej śmietanki...mniaaaammmii !
a kawa z mlekiem też by była ok?
ja nie bede raczej akrylu nakladac ani zelu, ale mam ten plus, ze moje paznokietki z natury są grube i mocne...dlatego...pij mleko - będziesz miał(a) ładne pazurki... ;o)
więcej propozycji na ślubne szpony ;)
image
image
image
image
dzieki nef za słowa uznania w stosunku do mojego cudeńka.
ja jestem nia oczarowana, jest naprawde super.
A propos pazurków... no to jest prawda ze akryl i żel niszcza paznokcie, ale i tak nie bedziemy sie tym przejmować w naszym dniu, bo kazda chce mieć piekne dłonie i paznokietki.
Trudno jak sie zniszcza to zniszczą...
ja juz sie namęczyłam i raczej zakładać nie bede tym bardziej ze mojemu lubemu bardzo sie podobają moje obecne, cyzli naturalne, a poznał mnie gdy miałam akryl, a poźniej żel.
dziewczynki,
wolna wola, i tak bedziemy najpiękniejsze ;))))

buzi,
meg
image
image
image
image
image
image

francuski jeden drugiemu nie równy:o) wklejajcie kobitki jak znajdziecie jakieś wzory zdatne do użytku weselno slubnego :)
Tak, ładniutka ta sukienka, Meg :-).
meg1 napisał(a):

... 2 miesiace temu zdjęłam żel
> (Nef - on tez bardzo niszczy paznokcie, może i troszke mniej od
> akrylu, ale i tak ma sie bibułki).

Nie wiedziałam.Nigdy żelu nie miałam,ale słyszałam,ze jest mniej szkodliwy dla paznokci niż akryl.Ale dobrze wiedzieć :))

Co do kiecki,to cool :)

witch,

a no powiem że dobrze... oto ona, juz w sobote kupiona, ale bede miał ja dopiero za 3 miesiące

image

i jak moje drogie Panie??? ;)))
meg, wiesz ten pomysł z ozdobieniem jednego pazurka jest super :)
przynajmniej będzie to wskazówka dla mojego lubego, na który palec ma mo nałożyć obrączkę, no i dla mnie, cobym właściwą rękę mu podała :) hihihi

a tak serio, to typowy francuski chyba nie ;) on jest dobry do pracy, jest taki formalny :) trzeba wykojarzyć coś eleganckiego, prostego, jasnego i jednocześnie ozdobnego :)

meg, a jak tam twoje poszukiwania :)!!!!!! pisz!!!!!

http://www.netwesele.pl/forum/viewtopic.php?t=1816

http://www.wizaz.pl/?content=category&id=33

paznokcie

wzorki dodają uroku i są ladne:)a mozesz mi podać namiary na stronki z wzorkami?1
pozdrawiam
do góry