Widok
pazury - problem
Hej dziewczyny. Mam problem z moimi paznokciami. Odwiedziłam w swoim życiu 4 Panie które robiły pazury i za każdym razem mi się nie podobały. Zakładałam żel głownie. Niedawno poszłam na wzmocnienie płytki fiberglassem ale zaczęły odpadac już następnego dnia. Naprawdę już nie mam na nie siły - paznokcie są cieniutkie jak papier, żaden lakier się nie trzyma bo są mega poszarpane. Znacie jakis sposób na ich wzmocnienie? Żadne odżywki, łykanie pigułek nie pomaga. :( Chciałabym je zapuścic na slub w sierpniu bo chyba się nie odważę znowu zakładac jakiś sztucznych pazurów na 1 raz.
Hm...
Może wstrzymaj się z żelem, akrylem itp (to niszczy paznokcie) Daj im czas by mogły odżyć. Ja gdy idę z nastawieniem zrobienia paznokci żelowych zawsze wychodzę zachwycona i zadowolona natomiast po pozbyciu się żelu moje paznokcie to tragedia. Teraz prawie 1 miesiąc dochodziły do siebie.
Postanowiłam zainwestować w paznokcie i znalazłam Salon Studio S w Gdyni Głównej. Pani bardzo sympatyczna. Byłam u Niej już 2 razy i moje paznokcie wreszcie wyglądaja ładnie i co najwazniejsze zapuszczam swoje naturalne paznokcie, a zawsze miałam problem z obgryzaniem :)
Może wstrzymaj się z żelem, akrylem itp (to niszczy paznokcie) Daj im czas by mogły odżyć. Ja gdy idę z nastawieniem zrobienia paznokci żelowych zawsze wychodzę zachwycona i zadowolona natomiast po pozbyciu się żelu moje paznokcie to tragedia. Teraz prawie 1 miesiąc dochodziły do siebie.
Postanowiłam zainwestować w paznokcie i znalazłam Salon Studio S w Gdyni Głównej. Pani bardzo sympatyczna. Byłam u Niej już 2 razy i moje paznokcie wreszcie wyglądaja ładnie i co najwazniejsze zapuszczam swoje naturalne paznokcie, a zawsze miałam problem z obgryzaniem :)
''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
Ja nosiłam sztuczne pazurki bez przerwy przez 2 lata. Moje naturalne paznokcie po takiej akcji to była rozpacz. Ponieważ bardzo chciałam rozstać się z tipsami postanowiłam zawalczyć no i mam teraz piękne naturalne pazury. Polecam dwie rzeczy: po pierwsze złotą odżywkę Sally Hansen (na allegro już od 19 PLN) oraz manicure JAPOŃSKI. Polega on na przeszlifowaniu paznokcia i wtarciu w niego specjalnej pasty. Zdecydowanie musi go zrobić doświadczona osoba, ale po kilku zabiegach paznokcie są jak nowe :)
Jozia najgorsze co mogłaś zrobić to potraktowanie swoich paznokci, które wymagają wzmocnienia - fiberglassem. To na pewno nie polepszy stanu naturalnej płytki. Ja uważam, że najlepszy sposób na utwardzenie naturalnych paznokci, to żel, ale koniecznie dobrej marki, specjalny do naturalnej płytki (rzadko który salon taki posiada) i położony przez doświadczoną stylistkę.
Outre
Studio S
Sylwia Włodarczyk
ul. Dworcowa 11/2 (510 275 254)
Salon jest w mieszkaniu lokalizacja nie za bardzo mi się podoba ale w środku nawet przytulnie no i towarzysto Pani Sylwi jest przyjemne :)
Salon mieści się w bramie zaraz na przeciwko przejścia do Dworca SKM
Ja chodzę na manicure i malowanie. Najlepiej jak przedzwonisz i Pani doradzi Tobie konkretny zabieg na Twe dłonie i paznokcie :)
Dodam, że odwiedziłam sporo salonów w Trójmieście, a mam bardzo delikatne dłonie i skórki i zawsze mnie raniły Panie (leciała mi krew gdy pozbywały się skórek) U Pani Sylwii wszystko przebiega sprawnie i bez komplikacji :) No i pierwszy raz nie bolało i krwi nie było :D
Studio S
Sylwia Włodarczyk
ul. Dworcowa 11/2 (510 275 254)
Salon jest w mieszkaniu lokalizacja nie za bardzo mi się podoba ale w środku nawet przytulnie no i towarzysto Pani Sylwi jest przyjemne :)
Salon mieści się w bramie zaraz na przeciwko przejścia do Dworca SKM
Ja chodzę na manicure i malowanie. Najlepiej jak przedzwonisz i Pani doradzi Tobie konkretny zabieg na Twe dłonie i paznokcie :)
Dodam, że odwiedziłam sporo salonów w Trójmieście, a mam bardzo delikatne dłonie i skórki i zawsze mnie raniły Panie (leciała mi krew gdy pozbywały się skórek) U Pani Sylwii wszystko przebiega sprawnie i bez komplikacji :) No i pierwszy raz nie bolało i krwi nie było :D
Forumki
A co robicie na suche dłonie? Mróz + proszki do prania, płyn do zmywania naczyń niszczą moje dłonie :(
Jakich kremów używacie? Stosujecie jakieś oliwki? Maseczki?
Ech...
A co robicie na suche dłonie? Mróz + proszki do prania, płyn do zmywania naczyń niszczą moje dłonie :(
Jakich kremów używacie? Stosujecie jakieś oliwki? Maseczki?
Ech...