Widok

pęcherzyk żółciowy operacja

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Hej,
mam pytanie czy ktoś miał taką operację i czy długo czekał na zabieg? gdzie najlepiej? na Dąbrowej w Gdyni nie robią (tak mi dziś powiedzieli)
dziekuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam robioną 3 tyg temu. Szpital Marynarki Wojennej w Gdańsku ul. Polanki 117
czekałam na zabieg 3 tyg. Kwalifikacje do zabiedu od poniedziałku do piątku w godz 13-14
opieka super, zabieg laparoskopowy, następnego dnia wyszłam do domu

Szpital Miejski w Gdyni odradzała mi nawet moja lekarka, w Wejherowie terminy były na koniec roku
Mój tata miał operację w trybie nagłym w Szpitalu Wojewódzkim. Opieka super, warunki też.
Ja robiłam w miejskim w Gdyni. Zabieg miałam wykonany laparoskopowo Jestem mega zadowolona.
Dziękuję za wszystkie merytoryczne opinie😊 rozważałam Miejski w Gdyni bo blisko, ale byłam tam kiedyś na laryngologii i strasznie długo czekałam wspominam to fatalnie, bo było gorąco na korytarzu bez wentylacji, opinie tez ma kiepskie, ale to SOR głównie, o chirurgii nic nie słyszałam, o ratownikach medycznych tez dobrego słowa nie powiem, także rozważę chyba Polanki dziękuję!;
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mimo że z Gdyni i Szpital Miejski pod nosem wybrałam właśnie Polanki. I tak jak pisalam wyżej nie żałuję. Terminy są szybkie.
Dziś nawet byłam tam ponownie i zapisywałam moją babcię na operacje.
Monika a mogłaś mieć wpływ na termin? Tzn chodzi mi ze np po urlopie wolałabym jeśli nie od razu,bo dziś dzwoniłam to 2-3 tyg oczekiwania więc tak mi średnio pasuje, a zrozumiał że nie ma konsultacji tylko od razu zapis i koniec? Dzwoniłam też do Akademii to tam jest przez poradnie troche dluzej ale wiadomo że jak jest teraz ok to mam stracha i kombinuję 😉
Jak jedziesz na zapis to masz konsultacje lekarską, na której wyznaczają termin. Mnie się pytali czy mi pasuje data więc jakby co to mozna przesunąć. Potem jeszcze jest jedna konsultacja przed samym zabiegiem z wynikami badań, które będziesz miała zlecone.
A wczoraj jak wyznaczali termin operacji mijej babci to mowili, że mogą zapiać albo na początek sierpnia albo na koniec. Bo w połowie sierpnia dużo lekarzy będzie na urlopie i wolą na ten czas nie umawiac operacji. Chyba ze to coś ważnego.

Ja miałam takie ataki, że tylko modliłam się o szybki termin. Operacje miałam 17 czerwca a na urlop jechałam 6 lipca ;)
Dziękuję za wyczerpujące informacje ! Spytam jeszcze tylko o kontrolę po zabiegu? W szpitalu czy przychodni? Pytam bo musze juz zdecydować, a w GUM maja poradnię i tam pewnie jest się pod kontrolą jakiś czas
Po usunięciu pęcherzyka nie ma jakichś kontroli. Po tygodniu idzie się do poradni chirurgicznej na zdjęcie szwów i jeszcze raz z wynikiem. W wojewódzkim w zeszłym roku były terminy ok. 7 miesięczne. Ja miałam podejrzenie polipów, więc termin był 2-mies, ale sama przesunęłam ze wzdlędu na pracę. Warunki i opieka super, polecam
Dokładnie. 7 dni po zabiegu idziesz na kontrolę do szpitala + zdjęcie szwów. A po odebraniu wyniku histo-patologicznego udajesz się do swojego lekarza rodzinnego.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry