Widok

pianka czy sprężyny? I w ogóle gdzie fajne kanapy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Musimy zlikwidować nasze duże łóżko i chcemy kupić jakąś rozkładaną kanapę/wersalkę. Gdzie znajdę jakieś fajne i niedrogie (bo to ma być taka "zastępcza" póki mała nie wyrośnie z łożeczka) kanapy bądź wersalki? Możecie coś polecić? I co waszym zdaniem jest lepsze - sprężyny czy pianka?
image[/url]
image[/url]

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba najlepsze i najtańsze w sklepie Bova na Chmielnej w Gdańsku
ewentualnie giełda w Pruszczu Gd
Ja bardzo polecam sklep w Miszewku http://www.orfeusz.com.pl/ maja duzy wybor i zrobia wszystko co sobie wymyslisz (bo to nie tylko salon sprzedazy ale sa tez producentem)
jak dla mnie - tylko i wyłącznie sprężyny :)))

chociaż po jakimś czasie mogą pękać ;) to i tak komfort spania jest całkiem inny ;)

u nas właśnie w rogówce coraz więcej pękniętych sprężyn (jak się klęka na jednym kolanie, albo staje to nic dziwnego) ;) więc w przyszłym roku musimy wymienić :) ale też coś na sprężynach :)
Na tej stronce w ofercie Orfeusza to tylko takie super meble do salonów. A mi o zwykłą wersalkę chodzi. I nadal nie wiem czy lepsze sprężyny czy pianka.
image[/url]
image[/url]

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja polecam Giełdę w Pruszczu, można tam kupić tanie kanapy od wyboru do koloru, my mamy już 5 kupionych od nich i jesteśmy zadowoleni, a ceny mają naprawdę bardzo dobre. A i ja zawsze kupuję tylko i wyłącznie sprężyny gąbka się ubija :/
imageimage
Ale tam sa takie zwykle-najzwyklejsze tylko nie chwala sie widocznie. Widzialam tam nawet zwykle sosnowe lozka pietrowe i gabkowymi materacami ;D
my mamy w salonie kanapę rozkładaną z pianką, i szczerze mówiąc nie polecam, kanapa ma rok i wcale nie kosztowała mało bo ok 3000 - w przyszłym tygodniu zabierają ja na reklamację ponieważ siedzisko z pianki strasznie się zniekształciło....ja mam kanapę - dodam że jest mało używana...
zobacz w Dębie w Gdyni-mają swój sklep firmowy w Gdyni w Cisowej od strony Hutniczej
basiula a skąd jesteś? ja pracuje w meblowym mamy sofy i wersalki ceny wcale nie rzędu 3tysięcy:)jeśli byłabys zainteresowana to pisz na priva
image
Hey Basiu tu Justyna. Ja Ci powiem ze lepsze sa sprezyny. Pianka sie ugniata po jakims czasie i powstaja zaglebienia...
Polecam http://www.jarexmebel.pl/

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my kupiliśmy łóżko właśnie na giełdzie w pruszczu gdańskim , niby tanie i ładne ale po tygodniu zawiasy poszły do wymiany i tak rozwalały nam się co jakiś czas;]
w końcu łóżko naprawił nam tapicer który robi też łóżka na wymiar i co tylko zechcesz:)
łóżko jak naprawił tak teraz nam się już nie rozwala:)
mogę podać jego stronę internetową jeśli ktoś był y zainteresowany :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sprężyny! Zajrzyj na hitmeble.pl Mają w ofercie meble i takie i takie, tzn. sama decydujesz czy kanapa będzie na piance czy na sprężynach :)
Podłączam się pod pytanie, tylko ja szukam małej sofy, najchętniej do 100cm szerokosci.
Oglądałam fotele rozkładane, ale jakies takie "ociosane" są, a mi zależy na ładnym i wygodnym "wyrku" :)

Możecie cos polecić
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Mi stolarz który robił meble powiedział że sam ma problem z kanapami, sam stoi przed dylematem gdzie, bo jest kicha :/ co z tego że są piękne jak tak naprawdę nie wiesz co Ci w środku pod materiał dadzą :/ powiedział mi też, że kanapa nie może być za tania bo (wie jakie są ceny w hurcie) nikt nie będzie dopłacał do tego czym handluje :/ doradził by kupować u samego producenta a nie kogoś kto tylko handluje :)
no i powiedział że brw i tego typu sieciówki to one tylko mają wyglądać ani siedzieć ani spać się na tym nie daje ;)
image image

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie polecam "sklepu" Hit Meble. Straszna jakość i strasznie długi termin oczekiwania (wystarczy wpisać w google Hit meble opinie, by poczytać o ich bublach i oszustwach).

Orientujecie się czy jakaś kanapa da komfort spania jak na łóżku?

Żadna. Kanapa nigdy nie bedzie tak wygodna jak łóżko. Może byc to posłanie dla gości. Ale nigdy na dłużej. Warto jest dbać o kręgosłup oraz spac na czymś co jest dla niego dobre oraz wygodne

Poza tym porządny materac wcale nie jest takim duzym wydatkiem.Zobacz sobie w jakiej cenie kupisz dobre materace piankowe:
http://dobryzdrowysen.pl/oferta/materace/materace-piankowe

Jak widzisz wcale nie są takie drogie.

Ten poradnik powinien Ci pomóc https://scandicsofa.pl/pl/n/Wypelnienie-kanapy-jakie-wybrac/77
Ogólnie powiem Ci, że ja wolę spać na twardym, niż miękkim.

Najlepszą kanapę zakupiłem ponad rok temu w Zaczarowanej Sypialni. Nigdy nie miałem wygodniejszej w salonie. Dodatkowo jest rozkładana i nie trzeba było kupować łóżka. Kanapa świetnie sprawa się w czasie przyjmowania gości, ponieważ jest szeroka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również kupywaliśmy tam razem z żoną jesteśmy bardzo zadowoleni z naroznika, jak i z łóżka. Firma godna polecenia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

do góry