Re: pieczenie kurczaka...
Nigdy nie smażę kurczaka przed wstawieniem do piekarnika, moim zdaniem to bez sensu ;)
Przyprawiam w zasadzie na dwa sposoby. Pierwszy taki tradycyjny: majeranek, czosnek , sól,...
rozwiń
Nigdy nie smażę kurczaka przed wstawieniem do piekarnika, moim zdaniem to bez sensu ;)
Przyprawiam w zasadzie na dwa sposoby. Pierwszy taki tradycyjny: majeranek, czosnek , sól, pieprz, papryka.Nacieram tymi przyprawami na pare godzin przed pieczeniem, albo wieczorem i zostawiam na noc.
Drugi sposób, to gotowe mieszanki przypraw do kurczaka ;)))
Zawsze piekę kurczaka pokrojonego na kawałki, w całości nie za bardzo lubię...
Piekę z termoobiegem około 1 h, ale tak dokładnie to nie wiem, bo to w zasadzie na oko;)
Zawsze razem z przyprawami nacieram kurczaka niewielka ilością oleju, ewentualnie na dno naczynia nalewam troche ..
Potem w czasie pieczenia podlewam co jakiś czas wodą.
Nigdy nie wychodzi mi suchy.a
zobacz wątek