Odpowiadasz na:

Re: pieczenie kurczaka...

Nigdy nie smażę kurczaka przed wstawieniem do piekarnika, moim zdaniem to bez sensu ;)

Przyprawiam w zasadzie na dwa sposoby. Pierwszy taki tradycyjny: majeranek, czosnek , sól,... rozwiń

Nigdy nie smażę kurczaka przed wstawieniem do piekarnika, moim zdaniem to bez sensu ;)

Przyprawiam w zasadzie na dwa sposoby. Pierwszy taki tradycyjny: majeranek, czosnek , sól, pieprz, papryka.Nacieram tymi przyprawami na pare godzin przed pieczeniem, albo wieczorem i zostawiam na noc.

Drugi sposób, to gotowe mieszanki przypraw do kurczaka ;)))

Zawsze piekę kurczaka pokrojonego na kawałki, w całości nie za bardzo lubię...

Piekę z termoobiegem około 1 h, ale tak dokładnie to nie wiem, bo to w zasadzie na oko;)

Zawsze razem z przyprawami nacieram kurczaka niewielka ilością oleju, ewentualnie na dno naczynia nalewam troche ..

Potem w czasie pieczenia podlewam co jakiś czas wodą.
Nigdy nie wychodzi mi suchy.a

zobacz wątek
13 lat temu
~aga76

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry