Re: pieczenie w piekarniku z termosondą
Używałam i używam termosondy do pieczenia.
Należy rozpocząć od wbicia termosondy tak, aby jej koniec znajdował się mniej więcej w środku potrawy, następnie trzeba włożyć wtyczkę...
rozwiń
Używałam i używam termosondy do pieczenia.
Należy rozpocząć od wbicia termosondy tak, aby jej koniec znajdował się mniej więcej w środku potrawy, następnie trzeba włożyć wtyczkę termosondy do odpowiedniego gniazdka w piekarniku. Włączyć piekarnik, przyciakami określić jaka ma być temperatura wewnątrz potrawy i jeżeli piekarnik ma takie możliwości to również ustawić funkcję piekarnika oraz ew. temperaturę piekarnika przy jakiej ma piec. Po osiągnieciu zadanej temperatury piekarnik sam się wyłączy.
Zarówno w mojej starej Amice jak i najnowszym AEG B9820-5-m to jedna z podstawowych funkcji przy pieczeniu mięsa. Potrzebne informacje są podane w instrukcji piekarnika.
zobacz wątek