Widok
Używałam i używam termosondy do pieczenia.
Należy rozpocząć od wbicia termosondy tak, aby jej koniec znajdował się mniej więcej w środku potrawy, następnie trzeba włożyć wtyczkę termosondy do odpowiedniego gniazdka w piekarniku. Włączyć piekarnik, przyciakami określić jaka ma być temperatura wewnątrz potrawy i jeżeli piekarnik ma takie możliwości to również ustawić funkcję piekarnika oraz ew. temperaturę piekarnika przy jakiej ma piec. Po osiągnieciu zadanej temperatury piekarnik sam się wyłączy.
Zarówno w mojej starej Amice jak i najnowszym AEG B9820-5-m to jedna z podstawowych funkcji przy pieczeniu mięsa. Potrzebne informacje są podane w instrukcji piekarnika.
Należy rozpocząć od wbicia termosondy tak, aby jej koniec znajdował się mniej więcej w środku potrawy, następnie trzeba włożyć wtyczkę termosondy do odpowiedniego gniazdka w piekarniku. Włączyć piekarnik, przyciakami określić jaka ma być temperatura wewnątrz potrawy i jeżeli piekarnik ma takie możliwości to również ustawić funkcję piekarnika oraz ew. temperaturę piekarnika przy jakiej ma piec. Po osiągnieciu zadanej temperatury piekarnik sam się wyłączy.
Zarówno w mojej starej Amice jak i najnowszym AEG B9820-5-m to jedna z podstawowych funkcji przy pieczeniu mięsa. Potrzebne informacje są podane w instrukcji piekarnika.
Jestem na etapie wybierania piekarnika.I zastanawiam się na ile przydatna jest termosonda.BBYłam zdecydowana wybraćmodel bez termosondy, ale po tym co napisałaś zaczynam zmianiać zdanie, szczególnie przekonuje mnie samowyłączanie się piekarnika.
Mam tylko jedną wątpliwość.
Czy instrukcja również posiada tabelę temperatur dla poszczególnych dań?
Załóżmy, ze pieczesz karkówkę. w całości, to jaka temperatura ma być wewnątrz? 200, 180 czy 150?
Będę wdzięczna za odpowiedz.
Mam tylko jedną wątpliwość.
Czy instrukcja również posiada tabelę temperatur dla poszczególnych dań?
Załóżmy, ze pieczesz karkówkę. w całości, to jaka temperatura ma być wewnątrz? 200, 180 czy 150?
Będę wdzięczna za odpowiedz.