Widok
pieczona szynka - znacie sprawdzony przepis?
Do tej pory zawsze robilam pieczen z karkowki, pare razy probowalam zrobic schab i wydawal mi sie za suchy, zjedlismy go na kanapkach. Kupilam dzis szynke i chcialabym ja upiec, wiem, ze powinnam zapeklowac, a jutro wlozyc do piekarnika, ale czy jest jakis sposob zeby mieso nie bylo suche a soczyste? Lepiej piec pod przykryciem? Czy moze dodac troche wody do naczynia? podzielcie sie swoimi sposobami, ew. podrzuccie pomysl co dobrego zrobic z szynki:) w sobote byly zrazy wiec odpadaja:)
dokładnie. robię tak jak pisze Sadyl :]
piekę w rękawie :] a jakieś 10-15 minut przed końcem nacinam folię :] wcześniej oczywiście minimum 12 godzin w przyprawach ;)
jeśli chcesz fajny przepis - to polecam taką "gotowaną" wędlinkę ;] z przepisu Asiuni :] http://forum.trojmiasto.pl/domowe-wedliny-t188983,1,16.html
robiłam tak schab i szynkę ;]
piekę w rękawie :] a jakieś 10-15 minut przed końcem nacinam folię :] wcześniej oczywiście minimum 12 godzin w przyprawach ;)
jeśli chcesz fajny przepis - to polecam taką "gotowaną" wędlinkę ;] z przepisu Asiuni :] http://forum.trojmiasto.pl/domowe-wedliny-t188983,1,16.html
robiłam tak schab i szynkę ;]