Widok
pierwsze ruchy dziecka
pierwsze ruchy dziecka poczułam w 20 tygodniu, ale właściewie nie wiem czy to były pierwsze ruchy dziecka, bo były naprawe delikatne i się zastanawiałam, czy to nie było coś z jelitami. Kiedy poczułyscie już takie wyrazne ruchy dziecka, ze już było wiadomo, że to na pewno ruch dziecka???Na początku jak te ruchy sa takie delikatne to jak często w ciągu dnia je odczuwałyście., bo mi się czasami wydaje, że odczuwam je tylko raz dziennie...a może sa takie delikatne, że coś robiąc ich nawet nie poczuję...Czy wiecie jak sie liczy termin porodu na podstawie pierwszych ruchów dziecka??
Hejka
Ja pierwsze ruchy wyczułam w 17 tygodniu ciąży, przypominały one przelewanie się wody w brzuszku, czy też latające motylki.
Wyczuwałam je sporadycznie, potem z biegiem czasu jak dziecko rosło coraz częściej. Gdy maluszek nabiera siły, ruchy są badziej odczuwalne.
Polecam odwiedzić stronkę, gdzie w prosty sposób przedstawiono rozwój dziecka w zależności od wieku płodu
http://niemowle.onet.pl/pl_PL/learning_101.php?s=11#
Pozdr
Ja pierwsze ruchy wyczułam w 17 tygodniu ciąży, przypominały one przelewanie się wody w brzuszku, czy też latające motylki.
Wyczuwałam je sporadycznie, potem z biegiem czasu jak dziecko rosło coraz częściej. Gdy maluszek nabiera siły, ruchy są badziej odczuwalne.
Polecam odwiedzić stronkę, gdzie w prosty sposób przedstawiono rozwój dziecka w zależności od wieku płodu
http://niemowle.onet.pl/pl_PL/learning_101.php?s=11#
Pozdr
Ja pierwszy raz poczułam jakby mnie ktoś tak leciutko tknął od środka w 20 tc. Dokładnie w dzień matki ;-).
Wcześniej też wyczuwałam jakby ruchy jelit i do dziś nie wiem czy to było to.
Natomiast to co dzieje się teraz to przechodzi ludzkie pojęcie. Cały brzuch skacze na prawo i lewo. Niesamowite uczucie.
Wcześniej też wyczuwałam jakby ruchy jelit i do dziś nie wiem czy to było to.
Natomiast to co dzieje się teraz to przechodzi ludzkie pojęcie. Cały brzuch skacze na prawo i lewo. Niesamowite uczucie.
kopniecie w 22 ale u mnie maly sie zawsze wypinal albo pupa albo wbijal mi glowke w jedno miejsce teraz mam troche brzuch wydety w tym miejscu:)