Widok

piwo na weselu????!!!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny,tak sobie czytam pewne watki i zwrocilam uwage ,ze mnustwo z was bedzie mialo piwko na weselu,czy wydaje wam sie to estetyczne i fajne?bo mi w ogole,uwazam ,ze wino oczywiscie a le piwo???ciekawa jestem co o tym sadzicie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja uwazam ze jesli rodziny lubia piwo bardziej niz wódke to powinno byc.przeciez wesela nie robi sie dla tylko siebie ale takze i dla gosci
kaska_21 napisał(a):

> hej dziewczyny,tak sobie czytam pewne watki i zwrocilam uwage
> ,ze mnustwo z was bedzie mialo piwko na weselu,czy wydaje wam
> sie to estetyczne i fajne?bo mi w ogole,uwazam ,ze wino
> oczywiscie a le piwo???ciekawa jestem co o tym sadzicie

Popieram

Cześć dziewczyny! Moje wesele za 3 miesiące. Też miałam dylemat czy kupować piwo na wesele. Uważam, że nie jest to najszlachetniejszy ;) rodzaj trunku.
Zdecydowaliśmy jednak, że będzie to tylko kilka sztuk dobrej jakości piwa dla gości, którzy rzeczywiście nie piją lub zdecydowali się być kierowcami po imprezie. Jest jeszcze parę innych względów może mniej istotnych tutaj.

Pozdrawiam.
No ale jak ktoś jest kierowcą no to piwa też nie może pić... przecież to taki sam alkohol jak każdy inny... no i Ci co nie piją no to piwa też nie piją BO TO ALKOHOL. hmmm no a jeśli chodzi o obecność piwa na weselu no to przecież każdy zna swoją rodzine i wie np że jest jakiś piwosz to czemu mu nie zrobić przyjemności :)

image
wydaje mi sie,ze wesele to taki szczegolny dzien,taka wyjatkowa impreza wiec powinna byc elegancka i mozna sobie piwko odpuscic,mozna zaproponowac zawsze jakies dobre winko ale z piwa lepiej zrezygnowac,ale kazdy zrobi jak uwaza najlepiej:):)
Witam,

hmm... a ja Wam powiem po co piwo w "kantorku alkoholowym";D nie wiem jak Wy ale My planujemy wesele z poprawinami. Oczywiscie nie ma mowy zeby piwo pojawilo sie na stolach ale:
a) sa tacy ktorzy nie pija wodki z roznych przyczyn;
b) Moj Misiek i cala jego męska familia uwaza za na "klina" (chyba tak sie o tym mowi) nie ma nic lepszego jak schlodzone piwko;D

tak wiec piwko na szczególne życzenie:)

pomyslcie więc moje Drogie o tych skacowanych Panach dla ktorych zimne piwko na sniadanie bedzie zbawieniem:) co prawda My jak para młoda nie zamierzamy pić alkoholu (tylko w wersji symbolicznej) na naszym weselu - jednakże w poprawiny juz nic nie bede mowic (niech leje pierwsze żale;D) a ja jako dobra żonka uraczę mojego Księciunia zimnym piwkiem w poniedziałek:)
z drugiej strony piwo jest to uznany aperitif. jesli ma sie wesele w srodku lata, dlaczego nie dac mozliwosci wypicia jednego czy dwoch piwek na ochlode ale tez lepsze trawienie.
a jesli chodzi o "estetyke", to nie wiem, czy wujek czy jakas ciocia upity/a wodka jest bardzo estetyczny.
my damy mozliwosc picia piwka w barze - oczywiscie na nasz koszt.

image
piwo nie, na poprawinach owszem na weselu nie, a napewno nie jak jest dostępna wódka
Dziwię się że tylu przeciwników piwa na weselu na forum. Byłam na paru weselach gdzie poprostu tzw. "piwo z kija" było bez ograniczeń, i co?
miało największe powodzenie! Panowie szczególnie przy piwie lubia sobie porozmawiać, a właśnie na weselu czasem mają to jedyną rzadką okazję, bo jest szersze grono, starzy dawno niewidziani krewniacy a i nowi znajomi. Myślę że niepotrzebnie się niektórzy bulwersują. Uważam że jeśli sie myśli z szacunkiem o gościach i chce żeby miło spędzali czas na weselu, to powinno być kilka rodzajów trunków, a napewno wódka, wino, szampan, piwo i whisky.
my kupujemy dwie skrzynki piwa ale bedzie ono w lodowce i na specjalne zyczenie kelner poda je w kufelku

image
my w ogóle nie chcemy mieć wódki, można o tym porozmawiać z rodziną wcześniej, uprzedzić, będzie wino i piwo i myślę, ze wesele się uda:) a co do estetyki, to w końcu nikt nie będzie pił z gwinta czy z puszki.Beda pokale lub kufle. Chyba nie warto aż tak przejmowac się konwenansami i brdziej dopasować się do wójka piwosza niż wmuszac mu coś, czego nie lubi.

image
---
piwo to jest akurat ten trunek , który nie cieszy się zbytnim powodzeniem na weselu ,ale dobrze jest miec na wszelki wypadek parę butelek bo zawsze znajdzie się jakiś amator tego napoju. ja u siebie na weselu miałam piwo , nie stawialiśmy go co prawda na stoły , tylko podpytywało się osoby , niepijące czy może mają ochotę na piwo no i było paru chetnych :)
NIEPRAWDA!!!!

Na weselu sa różni ludzie i osobiscie uważam, że powinny być 3 gatunki- piwo, wódka i wino.
Wódka oczywiscie idzie najlepiej ale są ciocie, babcie które piją winko- najlepoej czerwone, potem wódka wszytscy faceci a jak juz im się znudzi wódka to popijają pifffko.

Polecam- wódkę, troszkę mniej piwa i kilka butelek winka!!!!!!!!!
do góry