Widok

płatki mydlane

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
troche głupie pytania ale ...:)
kupiłam płatki mydlane i na opakowaniu jest napisane ze mozna prac w pralkach ale czytałam ze moga zniszczyc pralke...czy ktoras stosuje płatki mydlane do pranie w pralkach?
2.ile mniej wiecej dajemy na pralke tych płatków?na opakowaniu napisane ze 2 łyzki na 2 litry wody(a skad ja wiem ile wody pralka pobiera? )?
3.czy one w ogole dopieraja rzeczy czy razcej prac normalnie ciuszki(w płynach/proszkach dla dzieci) i potem jeszcze raz w płatkach z podwojnym płukaniem?czy to nie ma sensu?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na pewno można prać nimi w pralkach? ja chciałam kiedyś kupić, ale na opakowaniu wyczytałam, że są jedynie do prania ręcznego.
polecam jednak pranie ubranek w Loveli -mleczko do prania albo Persil sensitive , platki nie dopieraja dobrze i ubranka szarzeją - wiem bo tez prałam i dlatego szybko skonczyłam poza tym to zabawa straszna trzeba najpierw te płatki namoczyc w małej ilości wody az robi sie taka papka i potem ta papkę przekładac do pralki inaczej kiszka zle sie rozpuszcza w pralce , płatki sypałam na oko :-))
no własnie prałam w loveli a mała ma na całym ciałku uczulenie i te płatki to zalecenie pediatry,poszukujemy co ja mogło uczulic....ale doczytałam ze nie polecaja prac w pralkach bo mydło zapycha beben i niszczy sie pralkę..recznie nie dam rady z refluksem bo to kilka ciuszków i kilka-kilkanascie nawet pieluszek dziennie...moze po tej loveli bym płukała wiecej razy?myslicie ze to pomoze?bo do tej pory raz tylko płukałam

acha, ja do 6 m-ca mojego synka prałam w Loveli mleczku zawsze z podwójnym płukaniem - nie stosowałam już plynow do płukania , potem pralam w normalnych proszkach typu ariel , persil itp razem z naszymi ubraniami ale zawsze nastawiam dodatkowe płukanie
uzywalam platkow mydlanych w pralce automatycznej ale to kiepski pomysl bo slabo sie rozpuszczaja i po prostu zostaja w tej komorze do ktorej dozujesz srodki piorace.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

do góry