Widok

płatne parkowanie w Gdyni

Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Przypuśćmy, że przyjeżdżam do Gdyni z innego miasta. Skąd mam wiedzieć, że w centrum jest strefa płatnego parkowania? Nie wszystkie parkingi są opatrzone informacją, że za parkowanie należy zapłacić. Wiem, bo dostałam dziś mandat z parkowanie pod przychodnią na Żwirki i Wigury.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niby są jakieś oznaczenia ale ciężko jest się ich doszukać. Po zmroku to już wogóle marne szanse. Po prostu parkując w centrum chcąc nie chcąc zasilasz miejski budżet :( tak to jest zrobione.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nieznajomość prawa szkodzi (łac. Ignorantia iuris nocet) i może kosztować naprawdę dużo

Ta stara rzymska maksyma powinna być znana każdemu. Przepisy nas dotyczące należy śledzić praktycznie przez cały czas, tak aby nie być negatywnie zaskoczonym przez zmiany, gdyż każde niedopatrzenie może słono kosztować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Taaa, w jednej kieszeni noszę kodeks karny, w drugiej cywilny, pod jedną pachą mam kodeks spółek handlowych wszak robię zakupy w sklepie i pracuję w firmie więc mam też kodeks pracy w jednym paluszku, pod druga pachą mam ordynację podatkową bo jestem uczciwym obywatelem i płacę podatki, a w aucie wożę kodeks drogowy i taryfikator mandatów aby sprawdzić czy przy wypisywaniu mandatu się nikt nie rypną gdyż nieznajomość prawa szkodzi...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Nieznajomość prawa szkodzi"
Chyba coś się Tobie pomieszało w głowie.
Po pierwsze, o jakim prawie mówisz ?
Po drugie ,od znajomości prawa są prawnicy,a nie przeciętny obywatel. Tylko w Polsce takie bzdury wciska się ludziom do głowy.
Zaś znajomość zwyczaju obowiązującego w jakimkolwiek mieście (tutaj; opłaty za parkowanie) nie ma nic wspólnego ze znajomością prawa w dosłownym tego słowa znaczeniu .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzisiaj chciałam jechać do centrum komunikacją miejską.
Dojechać autem do przystanku tam gdzie można złapać autobus.
Tak aby nie pchać się w korki o 15tej.
Zdałam sobie sprawę że nic z tego, bo przy wszystkich węzłach /pętlach autobusowych nie ma najzwyczajniej w świecie gdzie zostawić auta!
Jak ja mam się na autobus czy skm przesiąść jak przy stacjach / przystankach nie ma gdzie porzucić auta!?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kocio...marudzisz jak moja teściowa....ups...
Kierowca....mógłbyś tak dużo nie pić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja wiem że jak ktoś mocno chce to i rowerem do Chin pojedzie, ale chyba nie o to chodzi...
Jestem z tych co de.. do fotela nie przyrasta, chcę zwrócić uwagę na fakt braku sprzyjającej infrastruktury.
ZNAKI DROGOWE to nie jest mała architektura, tylko informacja o PRZEPISACH, których oczywiście nie trzeba przestrzegać - wtedy dostaje się mandat.
Jak ktoś ich nie widzi, to sam sobie jest winien.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Masz rację , "kocio". Lemingi takich problemów nie łapią.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo kierowca zamiast sobie znaki oglądać skanuje wzrokiem drogę bo
a) auto za którym jedzie hamuje
b) patrzy czy pieszy se drogi nie skraca
c) jest zajęty wypatrywaniem dziur w drodze
d) i wolnego miejsca parkingowego
dlatego. Dodam jeszcze że moje auto nie jest wyposażone w noktowizor i w nocy nie widzę tych ciemnogranatowych tabliczek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kocio....w ramach protestu oddaj prawo jazdy....i to w trosce o innych użytkowników dróg.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
I mam z tobą SKMką jeździć :P to sugerujesz cycu?
A jeżdżę dużo i na pewno któregoś razu byś na mnie trafił!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wątpliwa przyjemność...nie znoszę marudnych i rozkapryszonych kobiet. Proponuję Ci też okleić swoje auto zielonymi listkami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
listki są od kilkudziesięciu lat passé, proponuje tablicę rejestracyjną "Kocio" i wszyscy będą wiedzieć ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przy wjeździe na parking przy Żwirki i Wigury nie ma info, że parkowanie jest płatne. Sprawdziłam. Zaparkowałam tak, że nie widziałam parkomatu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A Pani jest z trójmiasta, czy z innej metropolii?
na mój nos nie wystarczy..no gdyby do tego dorzucić jeszcze włączone wszystkie światła i sygnał dźwiękowy...
Jestem z Gdańska i teoretycznie wiem, że w Gdyni jest płatne. Zapomniałam, nie pomyślałam, gapa jestem. Zapłaciłam. No i trudno. Ale przyszło mi do głowy, że przecież nie wszyscy muszą znać ustawy Rady Miasta i informacja o płatnym parkowaniu powinna być wyraźna przy wjeździe na parking. Chociażby ze względu na przybyszów z innych regionów.

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (157 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Vibracje (36 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

do góry