Widok

płatne parkowanie w Gdyni

Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Przypuśćmy, że przyjeżdżam do Gdyni z innego miasta. Skąd mam wiedzieć, że w centrum jest strefa płatnego parkowania? Nie wszystkie parkingi są opatrzone informacją, że za parkowanie należy zapłacić. Wiem, bo dostałam dziś mandat z parkowanie pod przychodnią na Żwirki i Wigury.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak, a na czerwonym krwi nie będzie widać :P
Za to niestety bagażnik mam już zajęty, tak więc porzucę na poboczu.

Teraz to bym się nie odważyła na takie dalekie kursy po Ukrainie, ale jak byłam wtedy to było bardzo bezpiecznie. Ludzie super, dla mnie było jasne że to już jest kraj europejski. Niestety władza, sądząc po ichniejszej drogówce to niestety łapówkarstwo na każdym kroku. Raz się zdenerwowałam i powiedziałam że albo mandat wypisuje normalnie albo po konsula niech dzwoni bo w łapę nie dam. Mieli minę jakby zjedli cytrynę ale puścili bez mandatu. Bo oni tam tylko cyrylice znają :P
Tak jak świetni są tam ludzie to niestety przedstawiciele publiczni są ich wrzodem na pupie. Powinni ich wszystkich wychłostać i wygnać, od parlamentu zaczynając po paniach w urzędach kończąc. Nasza biurokracja przy ukraińskiej to mały pikuś.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
> wysiedliśmy 30 km od Odessy

Szalona kobieta ;)

> wpaść pod matiza to nie brzmi dumnie

Ale.. z drugiej strony... to najbardziej znane auto na Forum :]
Zatem.. jakiś powód do dumy pośmiertnej jest :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sadylu nie wiem czy wiesz ale dwa lata temu jak wiedliśmy w matiza w Gdyni to ostatecznie wysiedliśmy 30 km od Odessy. Taki spontan :P
Ale na miejscu cyca też bym się martwiła, bo wpaść pod matiza to nie brzmi dumnie :D
skoro pomysł z ambulansem nie wypalił mam inną propozycję...Kocio...a może będziesz na forum motoryzacja dokonywała wpisów dot. planowanych przez Ciebie dróg przejazdu w danym dniu....w trosce o swoje bezpieczeństwo skorzystam z innych tras..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
> Przy obecnym stanie służby zdrowia bliskie relacje z personelem medycznym są nieocenione. Bezcenne :)

Nie pierwszy raz.. piszę o tym na forum..
Stan upadku publicznej służby zdrowia... bardzo korzystnie odbija się na moim prywatnym statusie finansowym. Zatem.. ja nie narzekam :D
" ... ale degradacja materialna"
Przy obecnym stanie służby zdrowia bliskie relacje z personelem medycznym są nieocenione. Bezcenne :)
Moi skromnym zdaniem panowie jeżdżący karetkami są przemili i mają doskonałą pamięć.

@Kocio:
Ja wiem, że nawet ścieżki rowerowe, Twojemu czerwonemu Pershingowi, niestraszne :D
I wiem, że mimo, że nie ogarniasz 80% znaków, jeździsz pewnie.
Nie stresuj się przytykami ludzi, którzy Cię nie znają. Ja też nie widzę większości znaków, ale mam to w głebokiej de..
Masz rację, że istotne jest więcej widzieć co sie dzieje na drodze, niż rozglądać się za znakami :)

A w kwestii ambulansu....
Mój kolega rzucił całą swoją przeszłość zawodową, bo trafiła Mu się okazja pracy jako kierowca karetki. Spełnienie marzeń chłopca.. ale degradacja materialna :/ No cóż.. dla mnie.. szacun ;)
Też marzyłem, żeby jeżdzić na gwizdkach.. ale raczej N-tonowym wozem straży pożarnej, z lemieszem zamiast zderzaka :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ambulans?
Jestem z Gdańska i teoretycznie wiem, że w Gdyni jest płatne. Zapomniałam, nie pomyślałam, gapa jestem. Zapłaciłam. No i trudno. Ale przyszło mi do głowy, że przecież nie wszyscy muszą znać ustawy Rady Miasta i informacja o płatnym parkowaniu powinna być wyraźna przy wjeździe na parking. Chociażby ze względu na przybyszów z innych regionów.
na mój nos nie wystarczy..no gdyby do tego dorzucić jeszcze włączone wszystkie światła i sygnał dźwiękowy...
A Pani jest z trójmiasta, czy z innej metropolii?
Przy wjeździe na parking przy Żwirki i Wigury nie ma info, że parkowanie jest płatne. Sprawdziłam. Zaparkowałam tak, że nie widziałam parkomatu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
listki są od kilkudziesięciu lat passé, proponuje tablicę rejestracyjną "Kocio" i wszyscy będą wiedzieć ;)
Wątpliwa przyjemność...nie znoszę marudnych i rozkapryszonych kobiet. Proponuję Ci też okleić swoje auto zielonymi listkami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
I mam z tobą SKMką jeździć :P to sugerujesz cycu?
A jeżdżę dużo i na pewno któregoś razu byś na mnie trafił!
Kocio....w ramach protestu oddaj prawo jazdy....i to w trosce o innych użytkowników dróg.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bo kierowca zamiast sobie znaki oglądać skanuje wzrokiem drogę bo
a) auto za którym jedzie hamuje
b) patrzy czy pieszy se drogi nie skraca
c) jest zajęty wypatrywaniem dziur w drodze
d) i wolnego miejsca parkingowego
dlatego. Dodam jeszcze że moje auto nie jest wyposażone w noktowizor i w nocy nie widzę tych ciemnogranatowych tabliczek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Masz rację , "kocio". Lemingi takich problemów nie łapią.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ZNAKI DROGOWE to nie jest mała architektura, tylko informacja o PRZEPISACH, których oczywiście nie trzeba przestrzegać - wtedy dostaje się mandat.
Jak ktoś ich nie widzi, to sam sobie jest winien.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja wiem że jak ktoś mocno chce to i rowerem do Chin pojedzie, ale chyba nie o to chodzi...
Jestem z tych co de.. do fotela nie przyrasta, chcę zwrócić uwagę na fakt braku sprzyjającej infrastruktury.

Inne tematy z forum Hydepark

Vibracje (35 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Klimatyzacja w biurze (58 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

do góry