Widok

upławy??? ale wodą

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak się zastanawiam, czy to normalne... wczoraj wystąpiło u mnie palmienie/upław? ale tylko jakby woda, i to kilka 3-4 kropelki.Sama nie wiem czy to normalne taki płyn??? miałyście coś podobnego? jestem w 18 TC.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam cały czas mocne upławy i chodzę z wkładką.

W 33tc. byłam u ginki i pytałam czy mi przypadkiem wody nie odchodzą a ona zrobiła mi badanie i powiedziała, że wszystko jest ok. i ze to normalne. Do tego teraz jest lato i człowiek się poci i ta wkładka prawie ciagle jest wilgotna.

image
ja mam to samo,mokra wkładka,bielizna,piżamka i to tez nie sa wody

image
ehhh...też to mam :/

image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jakoś spokojniej się czuję:)
ciągle mokro:)
Mogą to być upławy, ale też sączące się wody płodowe. Zapytaj ginekologa.

image

ja mam tez uplawy caly czas(ale przed ciażą tez zawsze mialam mocne)i wkladka to juz nie dla mnie.musze uzywac normalnych podpasek always i to tych normalnej grubosci i zmieniac dwa razy dziennie:]

image
jak dobrze, że jest to forum ja też mam te upławy -26tc. Wyczytałam ,że jeśli zaniepokoi zapach lub barwa należy zgłosić się do lekarza., Ale skąd mam wiedzieć jaki zapach niepokoi. Widzę jednak, że to jeden z objawów w ciąży, więc nie przejmuję się.

image
Też chodzę z wkładką. Polecam płyn do higieny intymnej Lactacyd. Daje super komfort.

nalezy sie niepokoic jesli owe upławy mają brzydki kolor(zółty,zielony ,brązowy...)i brzydko"pachną"..Wtedy napewno trzeba to leczyc,bo sa jakies bakterie grzybiczne(wiem bo od początku ciązy jestem sklonna do ich łapania.dopiero od 2 tyg jestem czysta.oby juz do końca...)

image
tak, Laktacyd jest boski :) najlepszy z płynów jak dla mnie
tylko cena nie fajna :(

image
image
u mnie to nie był prawdziwy "upław" lecz płyn taki wodnisty, jakby tylko woda... to mnie właśnie zaniepokoiło, bałam się czy to nie wody płodowe:( upławy są fizjologiczne w ciąży i mogą się nasilać za sprawą estrogenów-ich wysokiego poziomu.
u mnie odkąd wkoncu wyleczylam te ciągłe infekcje tez mozna powiedziec,ze to bardziej ma konsystencję wody,wiec to chyba miesci sie w normach...Tak mysle,bo ginka twierdzi,ze to normalne.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

do góry