Widok

plotki oraz ich szkodliwość

Jak mogą pomóc plotki? A jak mogą zaszkodzić? Czy ofiary plotek popełniają samobójstwa? Żyję już wystarczająco długo i nie jedno już widziałem. I nie jest to nic nowego, że przez całe życie ludziom towarzyszą plotki i to wróżnej formie. Czasami trudno jest ustosunkować się do nich i niekiedy nie wiadomo jak je odeprzeć. Może ktoś ma jakieś spostrzeżenia na ten temat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A przecież nie jesteśmy sędziami innych. Musimy być ostrożni w ocenie drugiego człowieka, nawet jeśli go znamy. Często słyszę takie powiedzonko: nie sądźcie, abyście sami sądzeni nie byli. Obecnie spotykam ludzi, którzy wprost skarżą się na cudze pomówienia i widać w ich oczach żal, że stali się właśnie tą ofiarą. I nawet współczuję takiej osobie, bo tacy nierzadko cierpią, nie mogą dać sobie rady z naporem otocznienia. Oczywiście, że dawać stosowne rady jest wskazane, czasem nawet obracać to w żart. Tylko te skutki.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Idą plotki, że niektórzy słuchają....disco polo..
;p
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to całkiem przyjemna plotka, w której zawiera się prawda. A jeśli coś jest prawdą, to już nie może być plotką. Jest faktem. A jeśli chodzi o disco-polo, to bryknij na tamten wątek. :):)))
owszem jesteśmy pochopnymi sędziami, w każdej chwili
Na tym właśnie polegał problem. Wampiry są zwykle bardzo miłe, do czasu, aż nagle, nie są.
No właśnie stąd te "plotki" ;)
Każdy ma swoje gusta, każdy jest inny. I to jest fajne :] ..przynajmniej nie nudne :)
Chyba nic nie jest nudne, jeśli podchodzi się z rozwagą i umiarem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (240 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry