Widok

po trzydniówce

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Pytanie do mam, ktore przerabialy ze swoimi dziecmi trzydniowke. Synek od wczoraj jest wysypany. Dodadtkowo chyba boli go glowa, przynajmniej tak mi sie wydaje. Jest marudny, prawie caly czas spi. Ale zauwazylam, ze dopiero po podaniu nurofenu/paracetamolu zasypia bez problemu. w przeciwnym razie krzyczy, prezy sie, za nic nie uspokaja sie na raczkach.Czy Wasze Dzieci tez "cos" bolalo? Czy tez byly takie ospale? Jak dlugo dochodzily do siebie? No i jak dlugo mialy wysypke? W necie znajduje rozne info. Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas i moich koleżanek po pojawieniu się wysypki maluchom już nic nie dolegało, nie powinno nic boleć, ani swędzić, nie powinno być już temperatury.
Czy miał przez 3 dni gorączkę? Jak wysoką?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
goraczke mial od soboty do srody rana. wahała sie miedzy 38 a niecale 39 stopni. w poniedzialek rozmawialam ze swoja pediatra i juz wtedy sugerowala, ze to moze byc trzydniowka ale niestety byla na urlopie i nie mogla przyjechac. mowila, zeby poczekac do srody i jak nie przejdzie to do lekarza albo lekarz do nas. w srode rano juz nie mial goraczki ale mimo to wezwalismy lekarza, ktory potwierdzil diagnoze naszej pediatry. wczoraj rano wstal wysypany. goraczki nadal nie ma. na pewno go nie swedzi. tylko jest bardzo ospaly i marudny. wiem, ze ida mu ząbki ale intuicja mi podpowiada, ze to nie przez zęby.
i teraz nie wiem, czy rejestrowac go do lekarza, bo pediatra, ktora u nas byla w srode nie odbiera tela. nasza tez nie.
Andzia, moj synek jak go wysypalo bo marudny, bladziutki, i taki inny niż zwykle. Troszkę się niepokoiłam, ale jeden dzień i potem wszystko wrocilo do normy :) Ale jesli cos Cie martwi to marsz do lekarza :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no moj małż mowi, ze to zeby go bola. a ze ja nadgorliwa jestem. rozmawialam wlasnie z kolezanka i mowila, ze jej corka po trzydniowce byla marudna i ciagle spala jeszcze przez tydzien.
Ja na twoim miejscu podjechałabym do lekarza tak dla spokojnego sumienia. Prawda jest taka że każde dziecko przechodzi chorobę indywidualnie. Jeśli mały jest w okresie ząbkowania to organizm jest podwójnie osłabiony i ma pewnie prawo źle się czuć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja corka po 3-dniowce odsypiala tydzień, była ospala i wyraźnie oslabiona przez wirusa. Daj dziecku pospać, zeby posmaruj zelem lub podaj Camilia (u nas się sprawdzila).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki, rano jego drzemka trwala 3 h ale teraz szaleje :) wiec am nadzieje, ze wszystko za nami. a camilia dziala tylko czasami, nie wiem od czego to zalezy... mamy dentinox ale nie w zelu, bo ten nie pomagal. on jest w plynie, przywieziony z holandii i o niebo lepszy ale wiadomo, jak to jest - dziala tyko na chwile. a gryzaka nie chce. ale juz wole zdecydowanie to zabkowanie niz goraczke, bo wtedy przynajmniej wariata moge z siebie robic, zeby tylko dwrocic jego uwage.
Dzieci bardzo wysoko gorączkowały ,miały zapalenie gardła dostały antybiotyk po czterech dniach pojawiła sie wysypka na całym ciele.Podejrzewano monokluozę ,ale badania krwi wykluczyły tą chorobę.Ja również sie zaraziłam i przechodziłam tak samo jak dzieci z wysypka włącznie,lekarze powiedzieli że to wirus ,ale jaki nie wiedzą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
u nas to samo. gorączka była od soboty do wtorku około 39 spadała najniżej do 37,7. W środę lekko ją wysypało a w czwartek już tak konkretnie ale marudna jest strasznie. Nie daje się odłożyć, cały czas na rękach a i tak marudzi i się pręży i śpi co chwilkę dosłownie ale niespokojnie. Do tego nie ma apetytu. Mam nadzieję, że niedługo to minie bo już siły nie mam.
Nam lekarz powiedział, że wysypka to jedno a uczucie rozdraznienia i dyskomfortu to drugie , przy trzydniowce dostaje "wycisk" rowniez uklad nerwowy maluszka, więc takie zachowanie jest normalne:) U nas też tak było.
Witam. Moja córka właśnie przechodzi 3 dniowke. Od wczoraj ma wysypke. Po jakim czasie wrócił apetyt twojemu dziecku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

do góry