Widok

pobieraczek wielki problem

w 2009 roku zalozylam tam konto z niestety prawdziwymi danymi.
nie kozystalam ani razu raz probowalam cos sciagnac nic po za tym pozniej zapomnialam ze wogole mam tam konto a 2 dni temu dostalam list ze mam zaplqacic 98 zl bo potem odsetki beda wieksze do 500 prawie
chce to usunac zeby nie miec problemow ale kurde nie pamietam loginu i hasla bo juz mam inny meil a tamtego nie pamietam nawet a zaplacic zaplace tylko nie chce z tym czms miec problemow :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nic im nie płać!!!
To są zwykli naciągacze...też dałam się w to wciągnąć, wysłali do mnie ze 2-3 maile odnośnie tego że mam zapłacić bo jak nie to komornik etc.
Poszperałam w internecie, poczytałam i napisałam im stanowczego maila, że sobie nie życzę i mają się odczepić.

Pobieraczek już miał za to wyrok i płacić odszkodowanie, mieli obowiązek mieć przez jakiś czas taką informację na dole swojej strony.

Niestety dalej praktykują i naciągają ludzi...

P.S. Po mailu ucichło i minął ponad rok i cisza...
Jak wejdziesz na ich główną stronę, to zjedź na sam dół...tam szarymi literkami jest coś takiego jak "Decyzja UOKiK" poczytaj...i wpisz ich nazwę w google...wyskoczy milion wątków gdzie ludzie pytali co zrobić, czy płacić, info od tych którzy dali się naciągnąć...
ja meili nie wiem czy dostawalam bo nie pamietam jaki mam ..
na adres domowy przyszlo
Napisz maila do nich...na bok@pobieraczek.pl , że mają się wypchać...jest taki punkt regulaminu, który mówi że użytkownik w każdej chwili może zażądać usunięcia jego danych z bazy.

Poza tym...w momencie kiedy wypełniasz formularz jest wpisane " Tak, chcę testować przez 10 dni" - nie ma mowy o tym, że wyrażasz zgodę na to by konto dalej było aktywne bez zapytania Cię o to, oznacza to że przedłużają je bezprawnie i bezprawnie naliczają opłatę za niby niedopełnienie warunków regulaminu.

UOKiK ich ukarał...nie ukarał by kogoś kto winny nie jest...

Fakt, dużym błędem było podanie na tego typu nie pewnej i nie sprawdzonej stronie swoich prawdziwych danych, ale oni takie powiadomienia wysyłają nawet na dane typu XGGGF FGPED ul. dJFGJTT 8888, 99-999 mGKGKR - poważnie...ja miałam w formie imienia wpisane GGGGD czy jakoś tak i oni w ten sposób tytułowali maile do mnie...
Nie wierzysz mi...poczytaj różne fora, wszędzie wpisane będzie to samo...działają NIEZGODNIE Z PRAWEM...nic, a nic im nie płać, tylko napisz maila, albo zadzwoń bo też jest numer telefonu podany do bura obsługi, że mają się cmoknąć.
A to cwaniaczki. Jak szukają łatwego zarobku. Ja na szczęście tam nie istnieje jak już się loguje to z okrojonymi danymi.
Skontaktuj się z rzecznikiem praw konsumenta;) Mój kuzyn miał ten sam problem i mu pomógł.
I napisz do nich maila z żądaniem usunięcia Twoich danych z bazy na mocy ustawy o ochronie danych osobowych.
image image
a podasz meila do jakiegos bo nie wiem nie moge znalesc adresu w necie
Skontaktuj sie z bazami NATO w USA ! oni napewno cos poradza na tego pobieraczka .
http://www.uokik.gov.pl/rzecznicy_konsumentow.php

Poszukaj na tej stronie;)
image image
prosze o odzew osob ktore miały do czynienia z nimi...pobieraczek podał moje dane do BIG i nie wiem co robic!
Trzeba było czytać to co się podpisuje.

Analfabeci mają gorzej.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak nie wiesz o co chodzi to sie nie wtracaj!!!!!!

Inne tematy z forum Kobieta

CO Z TYMI OFERTAMI PRACY? (12 odpowiedzi)

Przeglądając ogłoszenia z ofertami pracy, nie trudno zauważyć, że wszystkie oferty są skierowane...

Zmarszczki na czole (131 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?

Niskie libido u mojego mężczyzny (38 odpowiedzi)

Powinnam raczej napisać zerowe libido. Mój mąż w ogóle nie chce ze mną uprawiać seksu. Właściwie...

do góry