Widok
Nie, ale też się nad tym zastanawiałam. Prawda jest taka - czy z umową czy bez i tak może stać się jakiś wypadek losowy, że nie będzie mogła przyjść i wykonać tej usługi. Tego też się trochę boję - bo w dniu ślubu byłaby to totalna tragedia ! ;) plus ja biorę ślub w święto, gdzie wszystkie salony pozamykane !
Racja - zgadza się. Ale dj, fotograf, kamerzysta czy ktokolwiek inny - też może tego dnia wystawić Cie ' do wiatru ' jak sama to ujęłaś, nawet jak masz spisaną umowę - ok później możesz wyciągnąć z tego jakieś konsekwencje ale dalej nie zmienia to faktu że w dniu ślubu zostajesz bez dj, bez fotografa albo bez fryzjerki itp zawsze jest jakieś ryzyko.
Zuza w umowach z fotografem czy dj mam zapewnienie godnego zastępstwa w razie np pobytu tych osób w szpitalu czy innego poważnego zdarzenia. Po za tym uważam że nie zawieranie umowy to czyste kombinatorstwo, skoro nie ma umowy, żadnego poświadczenia wykonanej usługi (bo nie wierzę że wystawiają paragon) to takie osoby nie muszą rozliczać się z tego