Widok

polećcie pakiet medyczny

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie.
Nie ukrywam, że szukam pod kątem planowanej ciąży ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Już podawałem powyżej ten link:
http://dobra-polisa.pomorskie.pl/docs/AxaMed_D.pdf
To ubezpieczenie XD w jakiej firmie jest? Może źle patrze ale nie wiem jakie badania w ciąży sa dostępne w tym pakiecie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Napisz jaka cena pakietu rodzinnego, bo też jestem zainteresowana
sadyl - Ty mnie wpisuj na listę jak cena będzie poniżej 250zł/mc, bo ja muszę przejśc jak najszybciej (1.11 koniecznie) :)
@AgusiaGda:

Odpowiedziałem w tamtym wątku. Może niekoniecznie zgodnie z oczekiwaniami :]
Pakiet rodzinny to dwie osoby dorosłe (niekoniecznie: dwoje :) + dowolna ilość dzieci do 25 rż. Dla jedynie 2 osób dorosłych pakiet ten się zupełnie nie opłaca - taniej wychodzą dwa pakiety indywidualne. W przypadku rodzica samotnie wychowującego jedno dziecko - nie ma wyboru. Dla dziecka nie można zrobić wariantu indywidualnego, zatem musi być w tym przypadku pakiet w wersji rodzinnej. Ewentualnie można się dogadać z drugą osobą dorosła, zainteresowaną takim ubezpieczeniem dla siebie, żeby "robiła za partnera" i partycypowała w części kosztów :D

W temacie "becikowego" przypomnij mi się na priv :)
Hej Andrzej!
Masz jakąś fajną ofertę na ubezpieczenie przedszkolaka? Pytałam już Dziewczyn w wątku http://forum.trojmiasto.pl/ubezpieczenie-w-zlobkuprzedszkolu-t423283,1,16.html :) u nas oferta tylko z PZU, a ja mam alergię na tą firmę ;)
Sadyl, ale jak wejdzie ten pakiet rodzinny to będzie można ubezpieczyć dziecko czy dalej przedział wiekowy będzie 18-65lat?

PS: Znalazłeś coś lepszego w sprawie mojego "becikowego"?
To ja czekam na info o pakiecie rodzinnym :)
> Akurat wariant "D" w wersji rodzinnej nie jest objęty tą konkretną umową ubezpieczenia (nie było takiej potrzeby).
Może teraz to się zmieni.

No i już wiem na 90%, że będzie dostępny wariant "D" (pakiet XD na mojej stronie) w wersji rodzinnej. Nie wiem co prawda jeszcze dokładnie za ile, ale raczej będzie to poniżej 250 zł miesięcznie. Dokładną cenę poznam za kilka dni (mam nadzieję).
Dla osób zainteresowanych przystąpieniem od 01/11 pozostanie dosyć mało czasu (deadline na dosłanie papierów mam do 15/10). Zatem jeśli ktoś (z kim jeszcze na ten temat nie rozmawiałem) jest zainteresowany, proszę o kontakt na priv.
> dlaczemu nie maja pakietów rodzinnych?

Generalnie mają.
Uboższy wariant "C" jest dostępny w wersji rodzinnej.
Akurat wariant "D" w wersji rodzinnej nie jest objęty tą konkretną umową ubezpieczenia (nie było takiej potrzeby).
Może teraz to się zmieni.
Aż niewiarygodne. No a dlaczemu nie maja pakietów rodzinnych? :(
W AxaMed nie ma żadnych wyłączeń ani żadnych karencji.
Jedynie skierowanie na rehabilitację musi wystawić lekarz z placówki partnerskiej AxaMed (podobnie, jak na każde badanie).
Są limity ilościowe (bodaj 20 zabiegów rehabilitacyjnych w ciągu roku)
A czy na rehabilitację jest w AxaMed jakaś karencja?
> A składka miesięczna w tej samej wysokości co w sadylowej propozycji czy może mniejsza ? ? ?

Porównywalny do AxaMed "D" jest pakiet Premium Plus w PZU.
Składka roczna wynosi ok. 1340 zł (w Axa: 12x94=1128).
W PZU nie można płacić składki miesięcznie !
Axa ma nieporównywalnie więcej placówek partnerskich
W zakresie AxaMed jest równiez rehabilitacja, czego w PZU nie ma.

Styknie?

Aa.. i bym zapomniał o "drobiazgu": w PZU jest ankieta medyczna. PZU nie płaci za świadczenia medyczne związane z chorobą występującą u Ubezpieczonego przed zawarciem umowy.
Ja sie bawię w te polisy od 5 lat i wierz mi, że 3 placówki to jest pełna lipa. Szczególnie jak 2 z 3 to lux med. Realna dostępność konkretnego specjalisty, którego potrzebujesz szybko jest żadna w takim wypadku.
Sadylowy zakres placówek wystarczył mi w 101%, włącznie z zakresem oferowanych badań.
Kwota składki to ewentualnie jedyny argument, dla którego bym się zastanowiła nad zmianą, jednak w cuda PZU nie wierzę ;)
Ty się nie o składkę martw, tylko o zakres świadczeń i placówki (dla przykładu PZU ma w Gdyni tylko 3 placówki, co zdyskwalifikowało ta ofertę na starcie).
> proponuje zapoznac sie z oferta PZU tez maja takie ubezpieczenie medyczne

A składka miesięczna w tej samej wysokości co w sadylowej propozycji czy może mniejsza ? ? ?
> do sadyl-gratuluje profesjonalizmu

Dziękuję

> szkoda ze wg Ciebie nie ma po co zapoznawac sie z OWU przy zawieraniu umowy ubezpieczenia

Jest sens, jeśli się jest stroną tej umowy. Tutaj nie ma to miejsca.
Wszystkie informacje dotyczące Ubezpieczonego są w pdf-ie, do którego link podałem. A cała reszta OWU dotyczy relacji Ubezpieczyciel - Ubezpieczajacy, i osoby Ubezpieczonej zupełnie nie dotyczy.

> proponuje zapoznac sie z oferta PZU

Znam ofertę PZU
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry