Widok

policealne szkoły ew.studium kosmetyczne - które są godne polecenia?

Nauka Temat dostępny też na forum:
witajcie

mam mgr w innym zawodzie, chciałabym się przekwalifikować, tym bardziej, że dysponuję lokalem na salon kosmetyczny. ukończyłam już szkolenie z wizażu i stylizacji i czuję się w tym dobrze. chciałabym zająć się tym na poważnie, więc przydałoby się ukończyć szkołę kosmetyczną. proszę o opinie o szkołach w całym trójmieście - tych sprawdzonych, które kończyłyście lub które możecie polecić z dyplomem technik kosmetyczny lub licencjat z kosmetologii. z góry dziękuję i pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No cóż, jestem w takiej samej sytuacji - też mgr, też lokal i też ten kierunek przekwalifikowania. Próbowałam dwukrotnie, więc chyba bardziej mogę powiedzieć, gdzie nie iść :-) Na pewno nie Żak. To był jakiś horror. "Wykładowcy", którzy nie potrafią się wysłowić, zdania poprawnego w języku polskim sformułować, o wiedzy nie mówiąc. Generalnie więcej się z blogów dowiesz, z forum na Wizażu itp. Kompletna dezorganizacja, administracyjny busz i nastawienie raczej na to, że wypiszą Ci papierek do ZUSu, że się uczysz, a nie na faktyczne zdobywanie wiedzy z dziedziny, która Cię interesuje.
Drugi rzut był na dwuletnią szkołę organizowaną przez Oświata Lingwista. Tutaj wytrwałam rok, ale skutecznie zniechęciła mnie zbyt mała liczba zajęć praktycznych, a dużo bezsensownego siedzenia w ławkach. Wykładowcy trochę bardziej na poziomie, tylko że niestety niektórzy chyba muszą zapchać etaty, bo niby po co kosmetyczce 4 h chemii tygodniowo? W dodatku Pani, która tej chemii uczyła jakoś nie rozróżniała, czy ma do czynienia ze studentami chemii, z maturzystami czy z kosmetyczkami. Hm. I jeszcze kilka takich kwiatków.
Chętnie usłyszę opinie o innych szkołach.
I jeszcze - jeśli ktoś coś wie - o medyk.gda.pl i kierunku technik farmacji. Czy jest dużo zajęć w tygodniu (pracuję na pół etatu). Czy poziom jakiś sensowny?

Pozdrawiam gorąco i życzę samych przyjemności w przekwalifikowaniu :-)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to ja polecam Wyższa Szkołe Zdrowia urody i edukacji w Gdyni, własnie ukończyłam ją dzisiejszym egzaminem licencjackim!
Wykładowcy(prawie wszyscy) są bardzo kompetentni z tytułami lekarzy,dr,profesorów itp.
Pierwsze dwa lata uczysz się przygotowania do zawodu kosmetologa,na ostatnim roku wybierasz specjalizację: podologia, kosmetologia w praktyce lub WIZAŻ I STYLIZACJA ,instruktorki od specjalizacji są niesamowite!! przekazują tyle wiedzy ile potrzeba.
Szkoła jest płatna ,ale naprawdę warto, a zajęc praktycznych jest wystarczająco,do tego konsultacje,zajęcia w szpitalach, w pracowniach chemicznych no i praktyki zawodowe w salonie wybranym przez Ciebie po pierwszym i drugim roku.
Jesli macie więcej pytań to smiało piszcie
POLECAM I POZDRAWIAM;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Lucyna - tez pracuję na pół etatu i tez myślałam o techniku farmacji ale stwierdziłam, że bardziej "czuję" kosmetykę poza tym fajna wiedza dla samej siebie myślę. Tym bardziej, że lata lecą ;) Pewnie też masz dzieci?
Ja w tej chwili się rozeznaję w Europejskim Centrum Kształcenia, ktoś ma jakieś info o tej szkole?
Pozdrawiam :)
* Europejska Edukacja miałam na myśli.
Ale czy to jest policealna/pomaturalna? Chyba tylko kursy mają. Trzeba się wywiedzieć, bo ja już się skutecznie zniechęciłam. Nie chciałabym wylądować w kolejnym Żaku...
Koleżanka wyżej ciekawe rzeczy pisała, ale to w Gdyni jest, a myślę, że w Gdańsku też coś sensownego w końcu musi być.
Tak, mam dwójkę. Takie już kilkulatki, więc pora o sobie pomyśleć :-)

Osobiście polecam cosinusa ;) Za darmo, zajęcia w weekendy :D

Inne tematy z forum Moda i uroda

Jaki wybrać kolor torebki, aby pasował do większości ubrań? (9 odpowiedzi)

Chce sobie kupić jakąś torebkę, ale nie wiem jaki kolor wybrać. Nie stać mnie na to, aby kupić...

Sukienka na wesele (29 odpowiedzi)

Gdzie w Trójmieście dostanę ładną sukienkę, nie oklepaną, nie świecącą satyną jak psu jajca i...

kosmetyki naturalne (11 odpowiedzi)

Jeśli jesteście zainteresowia kupnem kosmetyków naturalnych bardzo polecam...

do góry