Widok

Położna - Zaspa

Zaspa Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytanie głownie do mam, które rodziły na Zaspie.
Moja teściowa bardzo namawia mnie, abym opłaciła sobie położną - ona ma namiar na podobno "anioła"... a ja się zastanawiam, czy to rzeczywiście potrzebne?
Jak Wy byłyście "potraktowane"? Czy teraz po porodzie możecie doradzić, czy warto mieć swoją położną w tym szpitalu, czy też to zbędny wydatek no bo i bez koperty byłyście dobrze potraktowane.
Teściowa tłumaczy się tym, że dzieki dobrej położnej można szybciej urodzić i w bardziej godziwych warunkach....

Doradźcie proszę....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
góra :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

W książeczce dziecka bedziesz miała nazwisko lekarza ( pieczątka) który opiekowałał się Tobą w trakcie porodu.Ja tez trafiłam na lekarza jak z Twojego opisu, odczucia identyczne.Mi porodu nie odbierał, ale zszył mnie bardzo źle, 3 tygodnie po porodzie inny lekarz, który był zmnuszony zdąć mi szwy wewnętrzne, nie powiedział nic, ale jego mina świadczyła o wszytkim.Moja położna powiedziała, że powinnam złożyć skargę do ordynatora-ona nigdy czegoś takiego nie widziała.Miał na nazwisko Maciej Szemryk- nie polecam
Rodziłam parę dni temu. Nie miałam swojej położej, choc bardzo sie nad tym zastanawialam.
Trafilam na zmiane położnych i obie byly bardzo fajne. Ta, ktora odebrala porod mowiła mi co robii i dlaczego. Niczego nie narzucala, moglam lezec, chodzic, siedziec na pilce, ode mnie zalezalo. Po porodzie przyniosla mi sniadanie i herbate. Poza poloznymi kreca sie na porodowce rowniez praktykantki poloznictwa, ktore wrecz czekaja, aby w czyms pomoc.
Opieka na oddziale położniczym rowniez jest bardzo fajna.
Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Moze dobrze trafilam. Sąsiadki z sali na poloznictwie rowniez nie mialy oplaconych poloznych i rowniez bardzo zadowolone. Pewnie porod porodowi nie jest rowny. Na pewno warto zapisac sie do Szkoly Rodzenia. Mysle ze samo oplacenie bez szkoly rodzenia niewiele da. Ale to tylko moje zdanie.
góra!

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Bardzo proszę drogie Panie o namiary na świetną położną...moim zdaniem warto dla spokoju i pełnego komfortu.Mój mail aniacichon@gmail.com
w górę!

Ponury a co tak stale podnosisz ten temat?
A tak sobie... haha :)

W górę!

Ja rodziłam na Zaspie 3,5 roku temu-po porodzie zszywał mnie chyba najwiekszy nieudacznik w tym fachu dr Adam Szemryk-przez niego mało nie przejechałam sie na "tamten" świat.Teraz tez bede rodzic na Zaspe, ale z dala od Szemryka!!!
Pada nazwisko lekarza. Szkoda, że wtedy nie napisałaś skargi :)

mylisz sie!!!!!!!, skarga trafiła do ordynatora!!!!na słuzbe zdrowia jestem cięta-niech drżą teraz przed moim porodem!!!!!
poproszę o namiary na położną na Zaspie na kamila.km@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo prosze o namiar na położna na kamila.km@wp.pl
o matko co wy piszecie ! szok ! - też rodziłam u tego lekarza prawie 5 lat temu i jestem bardzo zadowolona , co do szycia tez super . Ogólnie bardzo miły człowiek , pożartowaliśmy - ja nie mam najmniejszych uwag. Wg mnie konkretny i rzeczowy.
Cześć dziewczyny- a czy któraś rodziła ostatni w szpitalu na Zaspie przez CC???
I jeszcze trzy pytanka
1. Czy można przed porodem zwiedzić oddział położniczy????
2. Ile wcześniej trzeba się zgłosić do szpitala jeżeli jest planowana cesarka- aby umówili na konkretny dzień???
3. Czy są tam dostępne sale jednoosobowe i ile kosztują???
Bardzo proszę o odpowiedź:):)
Ja "rodziłam" przez cc w czerwcu, więc można uznać, że ostatnio. Co do "jedynek" nawet nie pytałam. Powód jest prosty, na drugi dzień po operacji sama zajmujesz się dzieckiem, więc przyda się współlokatorka, która przypilnuje malucha, gdy wychodzisz, poda Ci cokolwiek. Wiadomo, że na Zaspie mąż, ani inne osoby do Ciebie do pokoju nie mają wstępu, więc nie sądzę, aby można było zwiedzić położnictwo.
"rz" - to długa historia

Rzaba- no właśnie moja koleżanka rodziła tydzień temu- normalnie i mąż wchodził do pokoju- przymykały oko- może dlatego że okres wakacyjny- nie wiem:)
A jeśli chodzi o jedynkę to chodziło mi tylko dlatego - że myślałam że jak sama będę leżała to wtedy ewentualnie zezwolą na pobyt męża???

A miałaś zaplanowaną cesarkę- jeśli tak to ile wcześniej zgłosiłaś się do szpitala żeby wyznaczyć dzień porodu???
Witajcie dziewczyny:) Bardzo proszę o namiar na położną z Zaspy.
Mój e-mail gsgosia@wp.pl. Dziekuję!
Witajcie dziewczyny:)
Bardzo proszę o namiar na położną z Zaspy. na e-mail gsgosia@wp.pl.
Dziękuję!
Ja również poproszę o nr telefonu do położnej z Zaspy. roxi01@wp.pl
Z góry dziękuję.
Witam!!! Ja własnie zdecydowałam sie na poród i szkołe rodzenia na zaspie!! Myślałam o swojej położnej bo bede rodziła sama bez męża :-(ani innych osób towarzyszących. Ale duzo osób mi odradza, ze to wcale nie jest potrzebne. Ja jednak chciała bym zeby ktoś ze mna był i mi pomógł za kazdym razem jak bede tego potrzebowała. Jak myslicie czy w takiej sytuacji szukac połoznej??? A dr. Maciej Szemryk w tego szpitala prowadzi moja ciąże i pierwszy raz słysze o nim zle opinie!!!
Moj mail crazy101@wp.pl nr. tel do położnej z zaspy!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry