Widok

Pomóżcie jak sprać plamy z oleju samochodowego

była dzisiaj na spacerze z małym, założyłam mu nowy kombinezon, wzdłuż całej ulicy był rozlany olej samochodowy, mały się przewrócił, cały kombinezon w smarach, szybko to wyprałam w odplamiaczu, ale nie zeszło. kombinezon do wyrzucenia, kosztował 240 zł,

k.....mać co za jełop zanieczyścił ulicę,

gdzie należy się zgłosić po odszkodowanie?
jestem pewna że niejedno dziecko poniesie dzisiaj stratę na tej ulicy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10
a szare mydło ?podobno pomaga
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
mialam podobny przypadek,uzywam niemieckiego proszku ARIEL fioetowy,dopiera wszytsko tylko musisz uprac w 50 st
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
pasta tzw bhp, mozna ją jeszcze kupić w zwykłych drogeriach lub sklepach typu zatoka lub osiedlowych. Ja taką pasto zawsze zapiera swoje jaśniejsze jeansy, które dopierają się wyśmienicie i brud do nich nie klei się tak szybko w trakcie noszenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja dawno temu uwaliłam bluzkę wyjściową, ktoś kazał posmarować masłem i potem zamoczyć w bardzo ciepłej wodzie. Smar spłynął razem z tłuszczem. to było 15 lat temu :-)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
tak, dokładnie, masło - ale masło, a nie masmix czy margaryna ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
mi pomoglo plyn do silnikow Akra firmy K2 zeszlo pieknie nie uszkodzilo materialu ani wzorow koszt plynu 8 zl naprawde warto!! a pracy przy tym 5 min tylko trezba uzywac na wilgotnej odziezy ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
grubo nasmarować masłem i zostawić na jakiś czas, później zmyć ludwikiem i normalnie wyprać, kilka miesięcy temu wyprałam w ten sposób Męża kurtkę - nie ma śladu,
choć jak już próbowałaś innych rzeczy to nie wiem czy na tym etapie masełko coś wskóra ....
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
NA 10000% POMOZE z LIDLa spray w5 na tłuszcz !!!
próbowane nie raz!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

do góry