Widok
pomóżcie proszę - pierwsza wizyta u ginekologa
Witajcie.
Jestem Magda.
Pare dni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży.
No i mam taki "problem".
Jestem dość młoda, no i tak sie składa, że jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa.
Wiem, że powinnam była pójść, no ale wyszło jak wyszło no i nie byłam jeszcze nigdy.
No a teraz dowiedziałam się, że jestem w ciąży i wybieram się na badanie. I mam takie pytanie, napiszcie proszę jak wygląda taka pierwsza ciążowa wizyta...bo strasznie sie denerwuję :-(
Pozdrawiam
Magda
Jestem Magda.
Pare dni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży.
No i mam taki "problem".
Jestem dość młoda, no i tak sie składa, że jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa.
Wiem, że powinnam była pójść, no ale wyszło jak wyszło no i nie byłam jeszcze nigdy.
No a teraz dowiedziałam się, że jestem w ciąży i wybieram się na badanie. I mam takie pytanie, napiszcie proszę jak wygląda taka pierwsza ciążowa wizyta...bo strasznie sie denerwuję :-(
Pozdrawiam
Magda
ja tak nie na temat właściwie, ale sie podepnę do wątku:)choć mi głupio strasznie:)proszę o wyrozumiałość:))
ja też jeszcze nigdy nie byłam a teraz w czerwcu mamy ślub i chciałabym się wreszcie porządnie zabezpieczyć:)ale....no właśnie hmmm...co robicie z owłosieniem??bo ja mam tak ,że po golarce mam pełno krost a znowu po kremie do depilacji jest super ,ale nie umiem go stosować miejscowo i zawsze usuwam wszystkie włosy do zera...nie wiem ..co lepsze??krosty czy "goło i wesoło":)))a może w ogóle iść bez golenia....ja już nie wiem...poradźcie jak wy się przygotowujecie pod tym kątem do takiej wizyty...
ja też jeszcze nigdy nie byłam a teraz w czerwcu mamy ślub i chciałabym się wreszcie porządnie zabezpieczyć:)ale....no właśnie hmmm...co robicie z owłosieniem??bo ja mam tak ,że po golarce mam pełno krost a znowu po kremie do depilacji jest super ,ale nie umiem go stosować miejscowo i zawsze usuwam wszystkie włosy do zera...nie wiem ..co lepsze??krosty czy "goło i wesoło":)))a może w ogóle iść bez golenia....ja już nie wiem...poradźcie jak wy się przygotowujecie pod tym kątem do takiej wizyty...
hehe:)ja depilowalam plastrami przed ciążą zawsze i tak jak codziennie "wygladałam"szłam do gin bez specjalnych przygotowań,w czasie coazy sie golilam i tez miałam podraznienia i z tymi podraznieniami chodziłam:)sadze że jak sie pójdziesz jak codziennie to bedzie super;)wierz mi lekarz nie oglada jak jestes ogolona,nie musisz sie tym w ogole przejmowac;)
Jeśli chodzi o badania - na pewno morfologia, jakieś ogolne badanie z usg, no ginekolog na pewno bedzie wiedział co Ci zlecić. Odpowiednio dobrana dawka hormonów jesli chodzi o tabletki jest kluczowa.
Badanie wykonuje się tego typu wziernikiem https://medycznie.com.pl/kategoria/ginekologia/wzierniki/
Badanie wykonuje się tego typu wziernikiem https://medycznie.com.pl/kategoria/ginekologia/wzierniki/