Widok
- kotlety mielone z różnymi dodatkami do mięsa
- pulpety w sosach
- zupy pulpecikami
- "zrazy" czyli podłużne pulpety z nadzieniem, duszone w sosie
- sos do makaronu - boloński albo mięsno-jarzynowy (robię przegląd zamrożonych warzyw i daję wsio co mam ;) zwykle ok 8-9 jarzynek)
- gołąbki
- makaron (muszle lub rurki) nadziewany
- lazania
- pizza z sosem bolońskim
- naleśniki z sosem bolońskim, sosem mięsno-warzywnym lub ogólnie dobrze doprawionym mięsem
- pierogi z mięsem lub z mięsem i kaszą
- bułki drożdżowe z mięsnym farszem
- paszteciki
- kartacze
- pasztet
- klops czy też pieczeń :] np. z jajkami na twardo w środku :] lub jaskółcze gniazda np. http://www.przepisy.pl/przepis/jaskolcze-gniazdo
_____
to tak na szybko co mi przyszło do głowy :]
- pulpety w sosach
- zupy pulpecikami
- "zrazy" czyli podłużne pulpety z nadzieniem, duszone w sosie
- sos do makaronu - boloński albo mięsno-jarzynowy (robię przegląd zamrożonych warzyw i daję wsio co mam ;) zwykle ok 8-9 jarzynek)
- gołąbki
- makaron (muszle lub rurki) nadziewany
- lazania
- pizza z sosem bolońskim
- naleśniki z sosem bolońskim, sosem mięsno-warzywnym lub ogólnie dobrze doprawionym mięsem
- pierogi z mięsem lub z mięsem i kaszą
- bułki drożdżowe z mięsnym farszem
- paszteciki
- kartacze
- pasztet
- klops czy też pieczeń :] np. z jajkami na twardo w środku :] lub jaskółcze gniazda np. http://www.przepisy.pl/przepis/jaskolcze-gniazdo
_____
to tak na szybko co mi przyszło do głowy :]
ja robię czasami kotlety nadziewane i zapiekam je w piekarniku:
mięso mieszam np. z zeszkloną cebulką, pietruszką, jajkiem a w środek wkładam kawałek pleśniaka albo fetę i kawałeczek suszonego pomidora, różnie. Formuję kulki, układam w naczyniu żaroodpornym (bez dodatku żadnego tłuszczu) i zapiekam jakieś 30-40 minut. Pyszne są!
Może być też cannelloni:-)
mięso mieszam np. z zeszkloną cebulką, pietruszką, jajkiem a w środek wkładam kawałek pleśniaka albo fetę i kawałeczek suszonego pomidora, różnie. Formuję kulki, układam w naczyniu żaroodpornym (bez dodatku żadnego tłuszczu) i zapiekam jakieś 30-40 minut. Pyszne są!
Może być też cannelloni:-)