Widok
droga Filo, znam swojego proboszcza od dziecka, jest osobą wyrachowaną i nastawioną na pieniądze, kazania o pieniądzach (nieważne czy to komunia, chrzest czy cokolwiek innego), nie chcę żeby na moim ślubie też mówił o potrzebach parafii.....chciałabym się dowiedzieć w którym kościele brałyście ślub i czy byłyście zadowolone, ot tyle :)
ja proponuje kościół Św. Bernarda w Sopocie. Piękny kościół, super proboszcz. Mieszkam za granicą i naprawde niczym nie musiałam się przejmować, ze wszystkim szedł na ręke a nawet doradzał. Zobacz w internecie zdjęcia kościółka
http://www.bernardsopot.diecezja.gda.pl/
http://www.bernardsopot.diecezja.gda.pl/
ja tez będę miała w św. Bernardzie tyle , że to mój parafialny kościółek .
Z tego co wiem to jest bardzo popularny i 90% z odbywających się ślubow jest z poza naszej parafii.
Naprawdę jest piękny i proboszcz rzeczywiście bardzo w porządku ... ale jeśli chodzi o ślub to więcej bedę mogła powiedzieć dopiero po 23.10.
Pozdrawiam
Z tego co wiem to jest bardzo popularny i 90% z odbywających się ślubow jest z poza naszej parafii.
Naprawdę jest piękny i proboszcz rzeczywiście bardzo w porządku ... ale jeśli chodzi o ślub to więcej bedę mogła powiedzieć dopiero po 23.10.
Pozdrawiam
kas czemu odradzasz banino? znam tam proboszcza i ksiądz lech to w ogóle jajcasz, jak ktoś z moreny pamięta księdza lecha to właśnie ten co uczył kiedyś religi w odstawówce, moja mała była tam chrzczona, byłam na komunii, widziałam śluby kościół ładny atmosfera super. O datki nikt sie nie dopomina, księża bardzo wyrozumiali.
byłam na ślubie w Baninie udzielanym przez ks. Proboszcza i według mnie kazanie, które wygłosił nie nadawało się na tą uroczystość.
A jak kiedyś znajoma poszła do spowiedzi przedślubnej w pierwszy piątek miesiąca do Proboszcza to dostała naganę, że zawraca mu głowę w taki dzień i że powinna pójść do spowiedzi w swojej parafii (mimo,że narzeczony był z parafii Banino i poszli razem z jego rodziną do spowiedzi bo następnego dnia był ślub).
O ks. Lechu wole się nie wypowiadać, ale na szczęście dla tej parafii został przeniesiony do innej i od 1 lipca 2010 Banino będzie miało nowego ks. wikarego.
Zgadzam się z tym, że kościół jest ładny.
A jak kiedyś znajoma poszła do spowiedzi przedślubnej w pierwszy piątek miesiąca do Proboszcza to dostała naganę, że zawraca mu głowę w taki dzień i że powinna pójść do spowiedzi w swojej parafii (mimo,że narzeczony był z parafii Banino i poszli razem z jego rodziną do spowiedzi bo następnego dnia był ślub).
O ks. Lechu wole się nie wypowiadać, ale na szczęście dla tej parafii został przeniesiony do innej i od 1 lipca 2010 Banino będzie miało nowego ks. wikarego.
Zgadzam się z tym, że kościół jest ładny.