Widok

ponawiam- w którym kościele brać ślub??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zależy mi na sympatycznym i otwartym księdzu, miłej atmosferze, błagam doradżcie, gdzie takich znajdę?? proszę proszę, gdzie brałyście ślub?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
powinnaś wziąć ślub w swojej parafii!! Czemu przekreślasz swojego księdza? widziałaś jak udziela ślubu?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
droga Filo, znam swojego proboszcza od dziecka, jest osobą wyrachowaną i nastawioną na pieniądze, kazania o pieniądzach (nieważne czy to komunia, chrzest czy cokolwiek innego), nie chcę żeby na moim ślubie też mówił o potrzebach parafii.....chciałabym się dowiedzieć w którym kościele brałyście ślub i czy byłyście zadowolone, ot tyle :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wg nowego Prawa Kanonicznego możecie bez żadnej zgody proboszcza wziąć również ślub w parafii Twojego narzeczonego.
heh tak byśmy zrobili, tylko, że mój narzeczony jest z Wrocławia, a ślub będziemy brali tutaj..;)
wszystko zależy kiedy ten ślub i jakiego kościoła szukasz - starego zabytkowego, dużego czy małego, w centrum, czy niekoniecznie.
Wg mnie jeśli macie sporo czasu (np. ok roku) warto poszukać kościoła blisko miejsca, gdzie będzie wesele.
ja proponuje kościół Św. Bernarda w Sopocie. Piękny kościół, super proboszcz. Mieszkam za granicą i naprawde niczym nie musiałam się przejmować, ze wszystkim szedł na ręke a nawet doradzał. Zobacz w internecie zdjęcia kościółka
http://www.bernardsopot.diecezja.gda.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kościół OO. Franciszkanów w Gdyni :)
Bardzo miła atmosfera i księża nastawieni pozytywnie do ludzi.
Byłam tam na ślubie i sama też będę miała tam ślub za miesiąc. Też to nie jest nasza parafia.
Franciszkanie - Gdynia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez będę miała w św. Bernardzie tyle , że to mój parafialny kościółek .
Z tego co wiem to jest bardzo popularny i 90% z odbywających się ślubow jest z poza naszej parafii.

Naprawdę jest piękny i proboszcz rzeczywiście bardzo w porządku ... ale jeśli chodzi o ślub to więcej bedę mogła powiedzieć dopiero po 23.10.
Pozdrawiam
jeśli można tak powiedzieć to "polecam" św. Jana na gdańskiej starówce.
Ksiądz Niedałtowski jest wyjątkowo inteligentny, otwarty i dobry. Mądry człowiek ze wspaniałą duszą. Kościół też jest magiczny
kosciol sw. Jana w Gdansku-bralam tam slub z agnostykiem :-)
skiadz Niedaltowski jest otwarty, zyczliwy, o innym takim w trojmiescie nie slyszalam
ja bym dwa koscioły proponowała
Mikołaj w gdańsku-sami tam braliśmy i u nas w Baninie księża rewelacyjni:)
Plecam bardzo gorąco Parafie św. Wojciecha w Gdańsku Świbnie, ksiądz bardzo wesoło prowadzi slub i jest bardzo sympatyczny i ugodowy:)
to ja polecę swoja parafię św Krzyża w gdańsku przy ul. mickiewicza

osobiście Banino odradzam... nie chciałabym tam brać ślubu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kas czemu odradzasz banino? znam tam proboszcza i ksiądz lech to w ogóle jajcasz, jak ktoś z moreny pamięta księdza lecha to właśnie ten co uczył kiedyś religi w odstawówce, moja mała była tam chrzczona, byłam na komunii, widziałam śluby kościół ładny atmosfera super. O datki nikt sie nie dopomina, księża bardzo wyrozumiali.
szczerze to uważam że powinnaś wziąć ślub w swojej parafii. to taki zwyczaj i uważam, że powinno się go uszanować..
Ale z cała pewnością moge polecić Kościół Chrystusa Zbawiciela..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Sanktuarium Matemblewo bardzo fajni ksieza a przede wszystkim sam kosciol i jego umeijscowienie jest zdecydoanie najlepsze bez halasu i samochodow cwierkajace ptaszki, las cisza i spokoj :) Pozdrawiam
byłam na ślubie w Baninie udzielanym przez ks. Proboszcza i według mnie kazanie, które wygłosił nie nadawało się na tą uroczystość.
A jak kiedyś znajoma poszła do spowiedzi przedślubnej w pierwszy piątek miesiąca do Proboszcza to dostała naganę, że zawraca mu głowę w taki dzień i że powinna pójść do spowiedzi w swojej parafii (mimo,że narzeczony był z parafii Banino i poszli razem z jego rodziną do spowiedzi bo następnego dnia był ślub).
O ks. Lechu wole się nie wypowiadać, ale na szczęście dla tej parafii został przeniesiony do innej i od 1 lipca 2010 Banino będzie miało nowego ks. wikarego.
Zgadzam się z tym, że kościół jest ładny.
do góry