Widok

poparzenie słoneczne u dziecka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
pilnie szukam jakiegos domowego sposobu na oparzenia słoneczne dzis byłam na plazy z swoimi dziecmi i pierwszy raz kupiłam inny krem do opalania tragedia moje dzieci maja bardzo czerwone plecki chłodze ich kremem i fenistiliem i mała ok ale straszy synek bardzo narzeka boje sie zeby nie dostał udaru a najgorsze ze sciagali czapke co chwile jestem taka wciekła ze kupiłam cos tanszegoa nie mam pomysłu jak im pomoc dziekuje za rady
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze zrob oklad z jogurtu naturalnego....
chlodzaco i kojoco dzialaja podobno oklady z maslanki
oj tak maslanka ,
Okłady z zsiadłego mleka. Mleko na plecy, na to tetrowa pieluchę i niech tak siedzą.

ja nie miałam nigdy problemów z poparzeniami ale moja mama tak i właśnie mlekiem się leczyła.
imageimage
pantenol w piance?
dziekuje połozyłam maslanke zasneli teraz co chwile patrze czy nie maja temperatury najgorsze jest to ze ze kupiłam przeterminowany krem nie wiem jak ludzie moga taki sprzedac i do tego w aptece jutro tam podejde najbardziej szkoda mi dzieciaczków
a jaki krem?
Pantenol w piance jest bardzo skuteczny, mozna uxywac czesto, przynosi szybka ulge.
maslanka lub zsiadle mleko to podstawa :)))

dobrze spisuje sie tez pianka z Amwaya - nie pamietam co to dokladnie ale dziala super wlasnie na rozne oparzenia, problemy skorne itd.
mam. znalazlam :) o taka pianke z amwaya mi chodzilo http://www.amway.pl
szwagier ma jasna skore sklonna do poparzen slonecznych i ratuje go wlasnie ta pianka.
co to za pomysł by z malutkimi dziećmi na plazy sie opalac - w południe taki skwar, że pot sie leje po tylku a matki z dziecmi spaceruja lub co gorsza wystawiaja je na plaze- ich kochanie poopalaj sie i popluskaj na tym sloncu - a potem olaboga- popazenie i obawa o udar sloneczny psia mac....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
do choroba -autorka wątku nie pisze ze była na plaży o 12 tylko,ze prosi o radę
pozatym wczoraj był taki upał ze słonce paliło jeszcze o 17tej
Karolinko, napisz co to za specyfik tak zaszkodził dzieciom. Jak się teraz czują?
też jestem ciekawa czego nie warto kupować

Najlepiej zrobisz jeśli zaopatrzysz się w krem Octenicare. Ja jestem nim zachwycona. Ma dobry skład i jest naprawdę skuteczny, a łagodzenie oparzeń słonecznych to jedno z wielu zastosowań!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry