Widok

poradnia genetyczna na Klinicznej - był ktoś?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś z Was robił tam badania (chodzi o osoby dorosłe)? Jak to wygląda, czy najpierw jest wizyta, czy od razu robią też jakieś badania? Czy trafił ktoś do prof. Limona? Na co się przygotować?

Z góry dzięki za pomoc i wszelkie sugestie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj,
ja byłam w poradni na wizycie u Dr. Limona. Bardzo miły i rzeczowy Pan Profesor. Na pierwszej wizycie przeprowadza wywiad i jeśli jest potrzeba to także kieruje na badania. Badania są wykonywane w budynku obok chyba do godziny 14.00.Było trochę opóźnienia ale bez wielkiej tragedii.
Ja byłam u jakiejś Pani, ale nazwiska nie pamiętam. Miałam wskazanie od ginekologa do amniopunkcji. Najpierw byłam na samej wizycie, potem na zabiegu. Wszystko ok, także polecam.
dzięki dziewczyny
mam jeszcze jedno pytanie, czy musiałyście mieć również skierowanie dla swoich mężów/partnerów, mimo iż wcale nie muszą być u lekarza obecni? Bo tak mi powiedziała Pani w rejestracji (telefonicznie) i nie wiem czy dobrze ją zrozumiałam. Poza tym Pani w rejestracji nie miała czasu ze mną rozmawiać i szybko odłożyła słuchawkę, więc nie zdążyłam się jej dopytać o szczegóły.
mąż wchodził ze mną normalnie na wizytę i pierwsze słyszę o skierowaniu dla niego :/
Czy ktoś był u prof.Limona na konsultacji nie będąc w ciąży?
Interesują mnie najświeższe informacje.
mój brat chodzi do prof Limona. Ostatnio był w grudniu. Diagnozuje mu chorobę neurologiczną. Pierwsza wizyta tj piszą dziewczyny dokładny wywiad itp i potem zleca badania krwi. Na nastęną wizytę idzie sie jak już są wyniki i dzwonią panie z rejestracji i umawiają.

A jeżeli chodzi o skierowanie dla partnera, to szwagierka leczyła się z powodu poronień i szwagier miał mieć skierowanie i na wizytę musieli przyjsć razem-po porstu to przyspiesza diagnostykę
Dzięki za info o dodatkowym skierowaniu dla partnera. Ja póki co szukam z moim ginekologiem (prywatnym), kogoś kto ma kontrakt z NFZ i mnie skieruje, na rodzinnego niestety nie mogę liczyć, bo byłam u niego 3 lata temu;/ A niestety to musi być ktoś z kontraktem z NFZ.
szwagierka chodzi do dr Weldmann wprzychodni Na Nowym Chełmie na ul Chałubińskiego w Gdańsku. Sama bez problemu ja skierowała do Limona
balbinko, ale nie ma znaczenia, czy do lekarza pierwszego kontaktu zapiszesz sie taraz, czy jestes dlugo do niego zapisana. W przypadku poronienie ( co najmniej dwoch) to lekarz I kontaktu wypisuje skierowanie do poradni genetycznej dla obojga rodzicow po stracie ciazy. Kazdy lekarz i kontaktu o tym wie,, bo w przypadku odmowy - lekarz musi napisac odmowe skierowania na takie badania, z tym skladasz skarge do nfz i dostajesz skierowanie od reki...Wiem bo to przerabialam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry