Widok

poradnia rehabiliacyjna Polanki , dr Prajs

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dzis dzwonilam do tej poradni chcialam umowic sie z synkiem na wiyzte,na 89% potrzebna bedzie rehabilitacja gdyz koslawi stopy i kolanka+słabe napiecie w udach.Powaliło mnie to co usłyszalam....na ten rok nie ma miejsc..NA NASTĘPNY TEZ!.:((((((((((((((((((((((((((

Jak sie dostac do tej lekarki?
Gdzie sa jeszcze jakies poradnie w ktorych rehabilituja nozki dzieci 2letnich?
gdzie szukac dobrego lekarza??
gdzie szukac rehabilitanta?
moze sa prywatne osrodki rehabilitujace...........?

Prosze Was bardzo o namiary,podpowiedzi....

a jesli ktoras z Was ma juz umowiona wizyte u dr Prajs na polankach a z jakichkolwiek powodów bedzie chciala zrezygnowac to Blagam o info na maila iwona-sulka@wp.pl
Nie moge juz patrzec jak synek sie meczy:((((((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sama pani doktor pewnie mogłaby dziecko przyjąć, pewnie tak naprawdę brakuje miejsc na rehabilitacji... Szkoda, bo pani doktor jest świetna, rehabilitanci też. Chodziłam tam z synkiem rok temu.

Są w Gdańsku dwa "Ośrodki wczesnej interwencji", jeden jest na pewno na Tysiąclecia, tam podobno trochę łatwiej się dostać, wystarczy skierowanie od neurologa (chodzimy do dr Raif na Zaspie, bardzo polecam).
Iwonka,
Jakbyś chciała to mam namiary na rehabilitantkę P.Barbarę 1h/50zł. Jest świetna. Ćwiczyła z naszym robertem ;-)))))))))))))))))
Paulinko pewnie!!Dziekuje Ci kochana!Napewno skorzystam..Najperw musze jednak skonsultowac z jakims specjalistą co dzieje sie z synka nózkami....bo jest coraz gorzej:(((((((
a od pediatry nie moze byc? Lub orotpedy? bo tu zwłąszcza chodzi o koslawienie nog...wiotkosc niesni w udach jest słaba ale w granicach normy...

No ja własnie chcialam sie umówic do dr Prajs na konsultacje a pani w eepcji mi powiedziala ze ten rok i nastepny nie ma szans..mozliwe?A moze Pani dr przyjmuje gdzies prywatnie?
Nie wiem, może zadzwoń do któregoś ośrodka i zapytaj o te skierowania?

I na razie nie popadaj w panikę, ostatnio w kilku miejscach czytałam o tym, że wiele "koślawości" u małych dzieci jest diagnozowana w Polsce mocno na wyrost, w większości przypadków to sprawy naturalne, samodzielnie ustępujące. Na pewno uda Ci się dostać gdzieś na rehabilitację, tam dowiesz się więcej, może nie jest tak żle jak teraz myślisz.

Wiele rodzin bardziej chwali inne ośrodki niż Polanki, bo na Polankach masz 10 rehabilitacji pod rząd w dwa tygodnie, a po kilku miesiącach kontrola. Na Tysiąclecia obejmują dziecko długotrwałą opieką i przede wszystkim uczą rodziców ćwiczeń z dzieckiem.
no to Tysiaclecia jest w takim razie tym czyms czego szukam..
synek juz kilka miesiecy leczy sie u oropedy..ma zalecone spanie w bucikach LILIPUT.mialobyc lepiej jest gorzej...ma 2 latka a nieustannie siepotyka przewraca,nie potrafi radzic sobie z przeszkodami,schodami,na place zabaw patrzy z zazdroscia bo choc chce i stara sie z nich korzystac to nie daje rady:(
A byłaś z nim kiedykolwiek u neurologa?
605-964-166
P.Basia
To młoda, bardzo dobra rehabilitantka.

Jak chciałam zapisać Robcia do ośrodka wczesnej interwencji to właśnie ją spotkałam. Dała mi do siebie numer telefonu. Żeby dostać się do tego ośrodka dziecko musi zostać zbadane przez tamtego lekarza, o ile dobrze pamiętam. Ale na necie jest nr tel, możesz zadz i podpytać.

I zadzwoń też do tej P.Basi Ona nam poleciła również swoją koleżankę od hipoterapii i odrazy były efekty.

Bedzie dobrze, nie martw się!!!!!!
Ośrodek wczesnej interwencji

Adres ul.Tysiąclecia 13 A
80-351 Gdańsk
Polska

Dane kontaktowe tel. 058 553 02 61
tel. kom. 0 508 186 020
Agatha-tak ogladał go neurolog,to on stwierdzil ze miesnie w udach sa słabe ale w granicy normy..wtedy nie koslawil nozek,tylko stopy,
chcetnie skonsulotwałabym go jeszcze raz z neurologiem.Mozesz mi kogos polecic?

Paulinko-dziekuje!!wiem co Robico przeszedl i jak szybko doszedl do siebie!toc to cud!Napewno zadzwone!

poszukam nr do tych osrodkow moze cos uda mi sie dzis dowiedziec.
Jak już wczesniej pisałam - dr Raif z poradni przyszpitalnej na Zaspie. Bardzo dokładna i rzeczowa lekarka, pierwsza wizyta trwa ponad pół godziny, na następnych też nie ma pośpiechu - wszystko dokładnie obejrzy, wypyta, wyjaśni.
Jestescie kochane!Dziewczyny dziekuje Was odzyskuje wiare ze uda mi sie szybko cos z tym zrobic!Bardzo dziekuje!:)
trochę krótsze kolejki do OWI są w Gdyni:)
imageimage
dzwonilam na tysiaclecia mam zadzwonic jutro z rana.do Gdyni tez zadzwone..jak trzeba bedzie to i na koniec swiata pojade..oby mu tylko pomoc..
A juz wogóle krótkie w Wejherowie w OWI :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

do góry