Widok
poradnia rehabiliacyjna Polanki , dr Prajs
Dzis dzwonilam do tej poradni chcialam umowic sie z synkiem na wiyzte,na 89% potrzebna bedzie rehabilitacja gdyz koslawi stopy i kolanka+słabe napiecie w udach.Powaliło mnie to co usłyszalam....na ten rok nie ma miejsc..NA NASTĘPNY TEZ!.:((((((((((((((((((((((((((
Jak sie dostac do tej lekarki?
Gdzie sa jeszcze jakies poradnie w ktorych rehabilituja nozki dzieci 2letnich?
gdzie szukac dobrego lekarza??
gdzie szukac rehabilitanta?
moze sa prywatne osrodki rehabilitujace...........?
Prosze Was bardzo o namiary,podpowiedzi....
a jesli ktoras z Was ma juz umowiona wizyte u dr Prajs na polankach a z jakichkolwiek powodów bedzie chciala zrezygnowac to Blagam o info na maila iwona-sulka@wp.pl
Nie moge juz patrzec jak synek sie meczy:((((((
Jak sie dostac do tej lekarki?
Gdzie sa jeszcze jakies poradnie w ktorych rehabilituja nozki dzieci 2letnich?
gdzie szukac dobrego lekarza??
gdzie szukac rehabilitanta?
moze sa prywatne osrodki rehabilitujace...........?
Prosze Was bardzo o namiary,podpowiedzi....
a jesli ktoras z Was ma juz umowiona wizyte u dr Prajs na polankach a z jakichkolwiek powodów bedzie chciala zrezygnowac to Blagam o info na maila iwona-sulka@wp.pl
Nie moge juz patrzec jak synek sie meczy:((((((
Sama pani doktor pewnie mogłaby dziecko przyjąć, pewnie tak naprawdę brakuje miejsc na rehabilitacji... Szkoda, bo pani doktor jest świetna, rehabilitanci też. Chodziłam tam z synkiem rok temu.
Są w Gdańsku dwa "Ośrodki wczesnej interwencji", jeden jest na pewno na Tysiąclecia, tam podobno trochę łatwiej się dostać, wystarczy skierowanie od neurologa (chodzimy do dr Raif na Zaspie, bardzo polecam).
Są w Gdańsku dwa "Ośrodki wczesnej interwencji", jeden jest na pewno na Tysiąclecia, tam podobno trochę łatwiej się dostać, wystarczy skierowanie od neurologa (chodzimy do dr Raif na Zaspie, bardzo polecam).
a od pediatry nie moze byc? Lub orotpedy? bo tu zwłąszcza chodzi o koslawienie nog...wiotkosc niesni w udach jest słaba ale w granicach normy...
No ja własnie chcialam sie umówic do dr Prajs na konsultacje a pani w eepcji mi powiedziala ze ten rok i nastepny nie ma szans..mozliwe?A moze Pani dr przyjmuje gdzies prywatnie?
No ja własnie chcialam sie umówic do dr Prajs na konsultacje a pani w eepcji mi powiedziala ze ten rok i nastepny nie ma szans..mozliwe?A moze Pani dr przyjmuje gdzies prywatnie?
Nie wiem, może zadzwoń do któregoś ośrodka i zapytaj o te skierowania?
I na razie nie popadaj w panikę, ostatnio w kilku miejscach czytałam o tym, że wiele "koślawości" u małych dzieci jest diagnozowana w Polsce mocno na wyrost, w większości przypadków to sprawy naturalne, samodzielnie ustępujące. Na pewno uda Ci się dostać gdzieś na rehabilitację, tam dowiesz się więcej, może nie jest tak żle jak teraz myślisz.
Wiele rodzin bardziej chwali inne ośrodki niż Polanki, bo na Polankach masz 10 rehabilitacji pod rząd w dwa tygodnie, a po kilku miesiącach kontrola. Na Tysiąclecia obejmują dziecko długotrwałą opieką i przede wszystkim uczą rodziców ćwiczeń z dzieckiem.
I na razie nie popadaj w panikę, ostatnio w kilku miejscach czytałam o tym, że wiele "koślawości" u małych dzieci jest diagnozowana w Polsce mocno na wyrost, w większości przypadków to sprawy naturalne, samodzielnie ustępujące. Na pewno uda Ci się dostać gdzieś na rehabilitację, tam dowiesz się więcej, może nie jest tak żle jak teraz myślisz.
Wiele rodzin bardziej chwali inne ośrodki niż Polanki, bo na Polankach masz 10 rehabilitacji pod rząd w dwa tygodnie, a po kilku miesiącach kontrola. Na Tysiąclecia obejmują dziecko długotrwałą opieką i przede wszystkim uczą rodziców ćwiczeń z dzieckiem.
no to Tysiaclecia jest w takim razie tym czyms czego szukam..
synek juz kilka miesiecy leczy sie u oropedy..ma zalecone spanie w bucikach LILIPUT.mialobyc lepiej jest gorzej...ma 2 latka a nieustannie siepotyka przewraca,nie potrafi radzic sobie z przeszkodami,schodami,na place zabaw patrzy z zazdroscia bo choc chce i stara sie z nich korzystac to nie daje rady:(
synek juz kilka miesiecy leczy sie u oropedy..ma zalecone spanie w bucikach LILIPUT.mialobyc lepiej jest gorzej...ma 2 latka a nieustannie siepotyka przewraca,nie potrafi radzic sobie z przeszkodami,schodami,na place zabaw patrzy z zazdroscia bo choc chce i stara sie z nich korzystac to nie daje rady:(
605-964-166
P.Basia
To młoda, bardzo dobra rehabilitantka.
Jak chciałam zapisać Robcia do ośrodka wczesnej interwencji to właśnie ją spotkałam. Dała mi do siebie numer telefonu. Żeby dostać się do tego ośrodka dziecko musi zostać zbadane przez tamtego lekarza, o ile dobrze pamiętam. Ale na necie jest nr tel, możesz zadz i podpytać.
I zadzwoń też do tej P.Basi Ona nam poleciła również swoją koleżankę od hipoterapii i odrazy były efekty.
Bedzie dobrze, nie martw się!!!!!!
P.Basia
To młoda, bardzo dobra rehabilitantka.
Jak chciałam zapisać Robcia do ośrodka wczesnej interwencji to właśnie ją spotkałam. Dała mi do siebie numer telefonu. Żeby dostać się do tego ośrodka dziecko musi zostać zbadane przez tamtego lekarza, o ile dobrze pamiętam. Ale na necie jest nr tel, możesz zadz i podpytać.
I zadzwoń też do tej P.Basi Ona nam poleciła również swoją koleżankę od hipoterapii i odrazy były efekty.
Bedzie dobrze, nie martw się!!!!!!
Agatha-tak ogladał go neurolog,to on stwierdzil ze miesnie w udach sa słabe ale w granicy normy..wtedy nie koslawil nozek,tylko stopy,
chcetnie skonsulotwałabym go jeszcze raz z neurologiem.Mozesz mi kogos polecic?
Paulinko-dziekuje!!wiem co Robico przeszedl i jak szybko doszedl do siebie!toc to cud!Napewno zadzwone!
poszukam nr do tych osrodkow moze cos uda mi sie dzis dowiedziec.
chcetnie skonsulotwałabym go jeszcze raz z neurologiem.Mozesz mi kogos polecic?
Paulinko-dziekuje!!wiem co Robico przeszedl i jak szybko doszedl do siebie!toc to cud!Napewno zadzwone!
poszukam nr do tych osrodkow moze cos uda mi sie dzis dowiedziec.
A juz wogóle krótkie w Wejherowie w OWI :)