Re: potrawy do zamrożenia
Moj maz uwielbia lasagne, a wiadomo, ze jak juz sie ja robi to troszke czasu mija. Dlatego robie najwieksza mozliwa porcje (zalezy jak duze naczynie mam do wykorzystania). Calosc podpiekam, dwie...
rozwiń
Moj maz uwielbia lasagne, a wiadomo, ze jak juz sie ja robi to troszke czasu mija. Dlatego robie najwieksza mozliwa porcje (zalezy jak duze naczynie mam do wykorzystania). Calosc podpiekam, dwie porcje podaje na obiad a reszta wedruje do zamrozenia. Uzywam pojemnikow do zywnosci, ktore wytrzymuja bardzo niska jak i bardzo wysoka temperature. Jak mamy ochote to kilka minut w mikrofali i pyszna lasagne gotowa.
Ja mroze wszystko w tych pojemnikach, nawet zupy poniewaz moge maksymalnie wykorzystac miejsce w zamrazalniku a tak jak kiedys mrozilam w woreczkach to zawsze zostawalo wolne miejsce pomiedzy nimi, nawet jak byly super poukladane a ze ja uwielbiam mrozic wszystko to szkoda mi bylo tego miejsca.
Najlepsze w tych pojemnikach jest to, ze prosto z zamrazarki laduja w mikrofali. Nie trzeba brudzic dodatkowych naczyn a potrawy sa takie jak sprzed mrozenia. Nigdy za suche czy twardawe.
Polecam mrozic wszystko co przyjdzie do glowy.
A jeszcze pamietam, ze moja tesciowa mrozila pietruche i koperek w pojemniku do lodu lekko zalewajac woda.
zobacz wątek