Widok

potrzebny dobry hydraulik

Poszukuję dobrego hydraulika, który ogarnie co i dlaczego przecieka z geberita. Mój 'fachowiec' schrzanił robotę, drugi hydraulik walczył cały dzień i efekt jest, że nie cieknie do łazienki ale pod stelażem prawdopodobnie dalej gdzieś przecieka, bo na ścianie w sąsiednim pomieszczeniu jest malowniczy zaciek. Obdzwoniłam kilku okolicznych, ale albo się nikomu nie chce przyjeżdżać do takiego zlecenia, albo zajęci, albo inne losowe przypadki. R a t u n k u.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cieknie geberit czy elementy dokręcone?
Wyślij zdjęcia na lukziel2@gmial.com zobaczę jak Ci pomóc.
* lukziel@gmail.com

Zdjęcie geberita? No, biała muszla, zabudowa z czarnych kafli. A na ścianie pomieszczenia obok zaciek. Mogę wysłać zdjęcia, jeśli opis mojego geberita jest niewystarczający :p

nic nie wywrozysz, kamera ispekcyjna i wiercenie albo kucie od strony tam gdzie jest zaciek. mialem tak samo ale na szczescie w kolumnie prysznicowej, zle dokrecona zlaczka i lecialo po rurze na sciane za prysznicem i przeciekalo na sciene obok do pokoju i zlatywalo na parter po stropie. zaobserwuj kiedy leci, czy caly czas czy tylko jak geberita uzywasz, pozatym czasami od strony przycisku jest dostep do czesci mechanicznych i zaciskow.

Zacieki się pojawiają tylko jak się spuszcza wodę. Chciałabym, żeby zminimalizować kucie, ale nie znam żadnego hydraulika z kamerą inspekcyjną, a ci, do których dzwoniłam, odmówili :(

Nie wiem dokładnie co cieknie, ale najprawdopodobniej okolice rury odpływowej, bo 'fachowiec' zgubił rurę od kompletu i wstawił kupioną najtańszą za krótką (ciekło ze śrub przy muszli). Drugi fachowiec dopasowywał inną rurę i na zewnątrz nie cieknie, ale pod zabudową tak.

Mocowanie śrub muszli jest wyżej niż odpłwyw. Więc raczej może być to zbiornik.

Ale zbiornik to chyba by ciekło cały czas? A to tylko, jak się używa i spuszcza wodę.

odkrec muszle i polukaj

Dokładnie może też lecieć z uszczelki na rurze ze zbiornika do muszli

mój fachowiec pracował podobnie .... mi cieknie bidet i od 2mcy czekam na hydraulika ..... :(

jak znajdziesz jakiegoś dobrego to plz daj namiary...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

z chęcią i ja skorzystam :P

Po dwóch czy trzech poprawkach fachowca zrobiłem to sam.
Mam geberit geberita. Muszla wisząca produkcji koło. Ciekło po ścianie spod muszli - tylko przy spłukiwaniu.
W Leroymerlin kupiłem nową rurę z uszczelką (sprzedawane jako część zamienna oryginał generita). Uciąłem rurę dokładnie wg instrukcji. Dokładnie wyczyściłem kołnierz muszli i wszystko złożyłem. Nie cieknie :)

Bidet - może dokręć syfon do ceramiki? -U mnie nie trzeba było go nawet ściągać. Po wyjęciu korka dało się wkręcić tą część metalową w nakrętkę syfona i już nie cieknie.

Witam serdecznie znam bardzo dobrego hydraulika znającego się na rzeczy hydraulik8825@wp.pl na pewno pomoże

https://www.youtube.com/watch?v=z4dMWaI6MBY

Inne tematy z forum Banino

jaki piec wybrać do domu? (100 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

do góry