Widok
potwierdzenie
Mam pytanie,czy wypada napisać na zaproszeniu o potwierdzenie przybycia do dnia tego i tego, czy powinnam wydrukować na oddzielnej kartce i włożyć do zaproszenie.
I jeśli katrka to czy wystarczy malutka ,czy musi być wymiarów zaproszenia. Byłam dziś drukować i tak mi namieszali, że sama już nie wiem.
I jeśli katrka to czy wystarczy malutka ,czy musi być wymiarów zaproszenia. Byłam dziś drukować i tak mi namieszali, że sama już nie wiem.
myśle ze wszytsko zalezy od tego ak ty to widzisz i jak chcesz aby bylo,jeśli na zaproszeniu masz duzo wolnego mijsca i nie bedzie ci sie gryzlo wizualnie z caloscia to pisz na zaproszeniu jesli cos ci nie pasuje w wygladzie t na osobnej karteczce:)nie ma co przesadzac z zastanawianiem się zbyt dlugim nad tego typu sprawami:)
ja mam taki tekst na zaproszeniu na samym dole , myślę, że prawie wszyscy tak piszą , bo przeciez TRZEBA potwierdzić....
Uprzejmie prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia 21.09.2006
tel. dom D. 058.............. kom. 607.......
tel dom L. 058............... kom. 600.......
(prosimy dzwonic po godzinie 19.00)
ja osobno zupełnie drukuję mapkę z dojazdem
Uprzejmie prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia 21.09.2006
tel. dom D. 058.............. kom. 607.......
tel dom L. 058............... kom. 600.......
(prosimy dzwonic po godzinie 19.00)
ja osobno zupełnie drukuję mapkę z dojazdem
My mamy zaproszenie z wkladka, ale tylko z powodu tego ze tekst nam by sie nie zmiescil. Na wkladce mamy wierszyk dotyczacy prezentu i tekst o potwierdzenie z podaniem telefonu do mnie i narzeczonego.
Gdyby nam sie mialo zmiescic to prosba o potwierdzenie bylaby na samym dole zaproszenia i mniejsza czcionka.
My mamy 5 sierpnia a potwerdzenia do 16 lipca.
Zrobilismy tak pozno, zeby ludziska napewno wiedzieli czy beda czy nie, choc i tak stwierdzam ze jeszcze tydzien przed bede dzwonic sama do tych ktorzy potwierdza wczesniej by na 100% sie upewnic - wypada czy nie wypada, ale 260 zł piechota nie chodzi.
Gdyby nam sie mialo zmiescic to prosba o potwierdzenie bylaby na samym dole zaproszenia i mniejsza czcionka.
My mamy 5 sierpnia a potwerdzenia do 16 lipca.
Zrobilismy tak pozno, zeby ludziska napewno wiedzieli czy beda czy nie, choc i tak stwierdzam ze jeszcze tydzien przed bede dzwonic sama do tych ktorzy potwierdza wczesniej by na 100% sie upewnic - wypada czy nie wypada, ale 260 zł piechota nie chodzi.
my musimy podać ostateczną ilosć osób tydzień przed weselem , ale jeśli nie będzie 70 osób na weselu to mogą nam odmówić bo im się nie opłaca,bo to bardzo duża ,właściwie wielka sala na pare setek ludzi. Jeśli nie zbierzemy tej ilości gości to musimy mieć jeszcze czas na zaproszenie innych których też bardzo chętnie byśmy zaprosili ,ale wzgledy oszczędnościowe nam nie pozwalają.