Widok
powiększenie/zmniejszenie obrączki
może Wy wiecie:)
Chodzi mi o obrączki z grawerami, dwukolorowe, z kamieniami czy można je później zmniejszać/powiekszać?
Marzy mi się klasyczna obrączka z malusienkim brylancikiem.
Byłam u prau jubilerów i już zgłupiałam, bo jedni mówią że nie będzie problemu z późniejszą zmianą rozmiaru natomiast inni że to wykluczone :/
Chodzi mi o obrączki z grawerami, dwukolorowe, z kamieniami czy można je później zmniejszać/powiekszać?
Marzy mi się klasyczna obrączka z malusienkim brylancikiem.
Byłam u prau jubilerów i już zgłupiałam, bo jedni mówią że nie będzie problemu z późniejszą zmianą rozmiaru natomiast inni że to wykluczone :/
akurat jestem w temacie :)
jestem w ciąży i puchną mi palce :/ tydzień temu byłam u złotnika, który robił mi obrączkę(P.Suchowier)
mam złotą obrączkę z 3 cyrkoniami :)
Złotnik powiedział, że przy kamieniach jest ryzyko - można najwięcej rozciągnąć o 2-3 rozmiary.
akurat w moim przypadku jest to bezcelowe, ponieważ obrączkę miałabym dobrą na teraz - a jestem w 2 m-cu ciąży :)
więc doradził schować ją do szuflady, nie ruszać za to kupić sobie srebrną obrączkę - ja będzie można powiększać :) nawet można pozłocić :)
nasze obrączki
jestem w ciąży i puchną mi palce :/ tydzień temu byłam u złotnika, który robił mi obrączkę(P.Suchowier)
mam złotą obrączkę z 3 cyrkoniami :)
Złotnik powiedział, że przy kamieniach jest ryzyko - można najwięcej rozciągnąć o 2-3 rozmiary.
akurat w moim przypadku jest to bezcelowe, ponieważ obrączkę miałabym dobrą na teraz - a jestem w 2 m-cu ciąży :)
więc doradził schować ją do szuflady, nie ruszać za to kupić sobie srebrną obrączkę - ja będzie można powiększać :) nawet można pozłocić :)
nasze obrączki

Kiki0 - dzięki :)
poczytaj tutaj http://forum.trojmiasto.pl/pytanie-o-obraczki-skad-kupujecie-t65576.html?hl=suchowier#hl :) nawet mapkę tam wrzuciłam ;)
P.Suchowier ma zakład we Wrzeszczu, koło salonu Beauty :)
polecam - ma na miejscu bodajże 4 palety gotowych obrączek - możesz zobaczyć jak wyglądają na żywo, a nie w katalogu :)
przesympatyczny starszy Pan - widać, że Jego zawód jest Jego pasją :)
poczytaj tutaj http://forum.trojmiasto.pl/pytanie-o-obraczki-skad-kupujecie-t65576.html?hl=suchowier#hl :) nawet mapkę tam wrzuciłam ;)
P.Suchowier ma zakład we Wrzeszczu, koło salonu Beauty :)
polecam - ma na miejscu bodajże 4 palety gotowych obrączek - możesz zobaczyć jak wyglądają na żywo, a nie w katalogu :)
przesympatyczny starszy Pan - widać, że Jego zawód jest Jego pasją :)
Ja mam zaprzyjaźnionego bardzo dobrego złotnika na ul Chrobrego i też twierdzi że jest problem z przerabianiem obrączek z cyrkoniami lub brylancikami itp gdyż przy rozciąganiu mogą po prostu powypadać, rozciąganie odbywa się na takim specjalnym przyrządzie, który to rozciąga obrączkę przy użyciu dużej siły fizycznej zawsze jest ryzyko pęknięcia obrączki lub jak w/w wypadaniu oczek, natomiast zmniejszenie polega na przecięciu obrączki i wycięciu kawałka w zależności o jaki rozmiar chcemy zmniejszyć i ponownie w wysokiej temperaturze jest spawana i dlatego również pod wpływem takiej temperatury jest ryzyko wypadania oczek:(