Widok
Praca zespołowa i rywalizacja powodują inne zachowania, żeby założyć rant każdy z zawodników musi chociaż dotknąć prędkości 50km/h jezeli ten rant ma być prowadzony z prędkością 50km/h, a więc samemu powinien mieć wytrenowaną zdolność podtrzymania na kilka sekund lub na chwile takiej prędkości przy niesprzyjającym wietrze.
Miałem na myśli silny wiatr wiejący z prędkością 35km/h to nie jest żadne wyliczenie, jedziesz np. 33km/h czujesz wyrażny opór do tego stopnia że znosi chłopa ważącego ponad 80kg z co dopiero chłopiec ważący sześćdziesiąt pare kilogramów , niech rant z prędkością 50km/h spróbuje ktoś założyć przy bryzie.
Może i wśród niektórych "zawodowców narkomanów" to możliwe, wszystko ma jednak swoje granice nie wyjdzie przy treningu, to na stare lata zostanie kaleką jak większość pseudosportowców.
A wytrzymałość szybkościowa i siła danego kolarza nie jest w 80% uzależniona od wagi jak większość uważa tylko od wytrenowania i przelicznika siły do masy ciała.
Może i wśród niektórych "zawodowców narkomanów" to możliwe, wszystko ma jednak swoje granice nie wyjdzie przy treningu, to na stare lata zostanie kaleką jak większość pseudosportowców.
A wytrzymałość szybkościowa i siła danego kolarza nie jest w 80% uzależniona od wagi jak większość uważa tylko od wytrenowania i przelicznika siły do masy ciała.
Krzyżak skoro taki cwaniak jesteś to mi wytłumacz, czemu na TdF podczas czasówki drużynowej nie wyciągają ponad 70 albo 80km/h? Przecież jeździ tam światowa czołówka zawodowców , seniorów i to jeszcze wspomaganych w zdecydowanej wiekszości prze epo :)
A tak w ogóle to widzę, że nie miałeś chyba okazji jechać pod mocny wiatr...
peace
A tak w ogóle to widzę, że nie miałeś chyba okazji jechać pod mocny wiatr...
peace
F*** ME I'M FAMOUS
hrabia mowie ze jest to mozliwe zeby w koncowej fazie juniorzy jechali jakis czas na rancie z taka predkoscia nawet pod wiatr. Twojepytanie jest torche glupie nie sadzisz? tak to prawda, dopiero zaczynam przygode z rowerem i nie jechalem pod wiatr...moze jak zejda sniegi pokazecie mi jak sie jezdzi na szosie?