Widok

opowieści juniora

Na jednym z forów dyskusyjnych "sport - kolarstwo" pewien junior opowiedział bajke której nie słyszał nikt że niby w jego grupie normalką jest że zakładają przy jezdzie pod SILNY wiatr rant z prędkościa 50km/h:)
Żeby to było 42km/h...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to widac kochany jeszcze malo wiesz o kolarstwie...ale to wiemy nie od dzis :D
No na pewno wiem mniej od ciebie, a ty jak długo pojedziesz pod silny wiatr czołowy z prędkością 50km/h?
dlugo nie pojade ale wyscig na szosie rzadzi sie innymi prawami
Praca zespołowa i rywalizacja powodują inne zachowania, żeby założyć rant każdy z zawodników musi chociaż dotknąć prędkości 50km/h jezeli ten rant ma być prowadzony z prędkością 50km/h, a więc samemu powinien mieć wytrenowaną zdolność podtrzymania na kilka sekund lub na chwile takiej prędkości przy niesprzyjającym wietrze.
i to jest wg Ciebie niemozliwe u dobrych juniorow?
Nie mam tutaj na myśli jazdy przy wietrze wiejącym 15-20km/h z boku tylko przy silnym wietrze czołowym ktory wieje z prędkością powyżej 35km/h.
Raczej żaden junior 50km/h nawet nie dotknie.
a Ty tkniesz cwaniaczku? :)
Wątpię, żeby ktokolwiek przy czołowym wietrze 35km/h dał radę jechać 50km/h - to w sumie daje 85km/h, a tyle to nawet na torze nie wyciągają.
Bono napisał:

> Wątpię, żeby ktokolwiek przy czołowym wietrze 35km/h dał radę
> jechać 50km/h - to w sumie daje 85km/h,

A skąd to wyliczenie, jakieś nowe prawo fizyki ?
Miałem na myśli silny wiatr wiejący z prędkością 35km/h to nie jest żadne wyliczenie, jedziesz np. 33km/h czujesz wyrażny opór do tego stopnia że znosi chłopa ważącego ponad 80kg z co dopiero chłopiec ważący sześćdziesiąt pare kilogramów , niech rant z prędkością 50km/h spróbuje ktoś założyć przy bryzie.
Może i wśród niektórych "zawodowców narkomanów" to możliwe, wszystko ma jednak swoje granice nie wyjdzie przy treningu, to na stare lata zostanie kaleką jak większość pseudosportowców.
A wytrzymałość szybkościowa i siła danego kolarza nie jest w 80% uzależniona od wagi jak większość uważa tylko od wytrenowania i przelicznika siły do masy ciała.
bede sie powtarzal ale...dbig $%^$##$ nie masz zielonego pojecia o tym co mowisz po raz "n-ty" a szkoda sil zeby robic Ci wyklad od samego poczatku bo i tak tego nie przyjmiesz do wiadomosci... :D powiedz mi tylko skad czerpisz tak fachowa wiedze?
Otóż mam pojęcie o tym co mówię innaczej bym tego nie wypowiadał a ty oczywiście nie przyjmiesz tego do wiadomości i będziesz dalej kontynuował traktowanie mnie jako człowieka "drugiej" kategorii lub rowerzyste "drugiej" kategorii.
jak udowodnisz Swoje tezy to zmienie zdanie...nie mam Cie za druga kategorie, tylko za kogos kto zyje troche w innym swiecie... :D czego dowod dajesz w kazdym nowym poscie :)
Mógłbym to samo powiedzieć o tobie, a co mam ci udowadniać dokładnie że mozliwe jest jechać pod silny wiatr 50km/h czy odwrócić to co powiedziałem ze niektórzy zawodowcy to narkomani?
Krzyżak skoro taki cwaniak jesteś to mi wytłumacz, czemu na TdF podczas czasówki drużynowej nie wyciągają ponad 70 albo 80km/h? Przecież jeździ tam światowa czołówka zawodowców , seniorów i to jeszcze wspomaganych w zdecydowanej wiekszości prze epo :)
A tak w ogóle to widzę, że nie miałeś chyba okazji jechać pod mocny wiatr...
peace

F*** ME I'M FAMOUS
hrabia mowie ze jest to mozliwe zeby w koncowej fazie juniorzy jechali jakis czas na rancie z taka predkoscia nawet pod wiatr. Twojepytanie jest torche glupie nie sadzisz? tak to prawda, dopiero zaczynam przygode z rowerem i nie jechalem pod wiatr...moze jak zejda sniegi pokazecie mi jak sie jezdzi na szosie?
Krzyżak jesteś w grupie zawodowej, jakiej?
To właśnie są wątpliwości czy junior jeżdżący dwa sezony lub trzy może mieć takie osiągi.
wiecie co dbig jest troche tepy, moze nawet z lekka niedorozwiniety...
ale bylaby beka jak to jakis zakamuflowany lance i pomyka na rowerku lepiej niz krzyzak, a z tymi postami to tylko tak glupa rznie... :D
Wpadłem.... :)
do góry