Widok

pozbyłam się złudzeń

już mi niedobrze od tego ciągłego szukania pracy, zaczynam popadać w depresję, paranoję...ciągle nic i nic... człowiek ma:
- wykształcenie wyższe
- zna angielski
- ma doświadczenie zawodowe
- wiek możliwy
- obsługa komputera biegła
- prawo jazdy
- samochód
- sanepid. książeczkę zdrowia
- zdrowe ręce, zdrowy mózg
- chęci do pracy
- wygląd nie najgorszy
- obycie, ogłada jest
i co i nic... pracy znaleźć nie może
oferty wysyła, na oferty odpowiada, oferty zamieszcza, po znajomych opowiada, że szuka
i co i wyć mi się chce każdego dnia coraz głośniej
coraz bardziej załamuję ręce
...
ja się pytam co jest?? co z tą pracą??? !!!! gdzie ona jest???
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1
ok, a ja mam pytanie do wszystkich wypowiadających się tu i szukających pracy.
Czy wiecie co chcecie robić?
tzn czy macie dokładnie sprecyzowany zawód, w którym chcecie pracować, do którego macie kwalifikacje i predyspozycje.
?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
trafione, właśnie na takich stanowiskach pracował i zarabiał nie mało.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
"..ale robi dobre pierwsze wrażenie.."
Czyli materiał na Handlowca lub Przedstwiciela Handlowego.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj brat po ogólniaku był zatrudniany w zeszłym roku 4 razy. Z czego 3 sam się zwolnił bo wybrzydzał. Nie wiem jak on to robi. Jest ciężkim człowiekiem ale robi dobre pierwsze wrażenie choć z perspektywy osoby która będzie zatrudniała ludzi i kiedyś też zatrudniała ja bym go nigdy nie przyjęła. Nie dla tego, że go znam i wiek jaki jest a co dzień ale dlatego, że jego sztuczki na mnie nie działają. Mimo wszystko ja ze studiami i biegłym językiem bylam bez pracy 1 rok i 4 miesiące a on po ogólniaki pracę miał na pstryknięcie palcem....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety branża techniczna to zdecydowanie nie moja specjalność, ale jako córka elektryka żarówkę wymienić potrafię ;)

Czy ktoś z Was tu obecnych próbował nagrać Video CV ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Paylun - Ty nie kracz.. :), ale co do danych trudno się nie zgodzić..
Natomiast w samych PUP, są 'najciekawsze' oferty.
Od wielkiego dzwona, zdarza się rodzynek, czyli oferta warta głębszej uwagi.
Z pensją od 2000brutto wzywż (3000, 4000, 5000 a nawet 10tys.),
bo są i takie.
Zazwyczaj w branży technicznej(=elektr.,mech.,bud.).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czyli po wyjściu do kosza .. c'est la vie :)
A co do odwiedzania firm i pozostawiania CV,
O.K., jeśli się ma kasę na jeżdźenie D2D..,
bo to też koszt/y..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety nawet jak się idzie z CV do siedziby firmy to zazwyczaj i tak nie rozmawia się z pracodawcą, tylko z np. sekretarką. Najlepszym, co można usłyszeć to "przekażę pani dyrektor/panu dyrektorowi".
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moim zdaniem na spotkanie z potencjalnym pracodawcą powinno się chodzić osobiście i porozmawiać z nim w ''cztery oczy''.Może jak się wykażecie i pogadacie , a nóż widelec mu się spodobacie.Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
KASIU JESTEM CHETNA DO PRACY W KOZIM GRODZIE.MOZNA PROSIC WIECEJ SZCZEGOLOW???? program6@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na rynku pracy nie było taki kiepskiego lipca już od 5-ciu lat, w porównaniu z zeszłym rokiem liczba bezrobotnych wzrosła o 50tys, a liczba ogłoszeń w Urzędach Pracy zmalała o 30%. W tym roku zmniejszyły się również środki na aktywne formy przeciwdziałania bezrobociu. I to o całe 54%.
Ale to jeszcze nic... Bardzo możliwe, że już we wrześniu bezrobocie zacznie dynamicznie wzrastać, więc głowa do góry, jeszcze długo nie znajdziemy pracy :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapraszam do pensjonatu Kozi Gród - szukają recepcjonistki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko mlody wiek

piszesz tak bo jests osoba MŁODĄ a ja pomimo swoich 49ciu lat czuje sie i wygladam mlodo a i tak nikt nie chce mnie zatrudnic ze wzgl na wiek, zawsze pada pytanie ILE mam lat
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystko fajnie, ale jak tu zaprezentować siebie, jak nie dostaję odpowiedzi na dziesiątki wysłanych aplikacji? Odpowiadam wymogom przedstawionym w ogłoszeniach, CV i list motywacyjny napisane bez zarzutu, a w sprawie pracy nikt nie oddzwania. też jestem młoda, energiczna i chciałabym to potencjalnym pracodawcom pokazać, ale niestety nie dają mi szansy.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja nie rozumiem tych problemów, mam tylko średnie wykształcenie , pracowałam w firmie 2 lata zwolniłam się bo pracodawca był nie uczciwy, potem pracowałam w drugiej firmie też sie sama zwolniłam bo mi sie nie podobało, wysyłałam cv , chodziłam na spotkania wybierałam oferty oddzwaniali a ja szukałam najlepszej dla mnie i w końcu znalazłam taką jak chciałam za dobre pieniądze. Wydaje mi się , że problemem osób które nie mogą znaleźć pracy jest nieumiejętność zaprezentowania siebie oraz swoich mocnych stron , nie powinniście chodzić jak skazańcy na rozmowy tylko być pewni siebie i swoich wartości a DOBRY pracodawca to wyczuje i to on będzie się starał o was a nie wy o posadę u niego . Piszę tak ponieważ nie jestem magistrem i poliglotą , ale młodą, pewną siebie i energiczną osobą i wiem że taka postawa bardziej przemawia do przyszłego pracodawcy .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9
Forum jak najbardziej się nadaje, gdyż dotyczy pracy
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę że jesteś zbyt bardzo wykształcona.Wszyscy kończą studia,już kilka lat temu było wiadomo że dla tak dużej ilości osób z wyższym wykształceniem nie będzie pracy.
Praca jest dla osób bez wykształcenia i takich się zatrudnia.
Bo nie papier lecz chęć do pracy się liczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
słuchaj to nie jest płakanie tylko wymiana... spostrzeżeń jeżeli ci się wątek nie podoba to go nie czytaj ... Ja uważam, że ten post jest oki ja też się spotykam z takimi problemami co przedmówcy... też mam praktykę, wykształcenie ale odzewu brak, nawet wygórowania mam minimalne... łapię się każdej pracy na czarno, zlecenia bo nie chce mi się siedzieć w domu... ALE SMIESZĄ MNIE TAKIE OSOBY JAK TY KTÓRE, UMIEJĄ TYLKO KRYTYKOWAĆ.... A CZĘSTO I MAM NADZIEJĘ ŻE TY DO NICH NIE NALEŻYSZ SĄ TO OSOBY BEZ AMBICJI SIEDZĄCE GDZIEŚ NA CIEPŁEJ POSADCE ... UWAŻAJĄCE ŻE ZNAJOMOŚĆ WORD-A TO KRES UMIEJĘTNOŚĆI ... pozdrawiam
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0
pomyliłyście forum.. może przeniescie sie na jakiś portal spolecznosciowy czy jak bo biadolic jak ciezko to nic nie da a kazdy normalny wie jak jest jezeli nie masz pracy to piszac na forach jak to jest zle n pewno jej nie znajdziesz!! wiec jak macie plakac to moze FB??albo jakis czat nie wiem ale to forum chyba sie nie nadaje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 28
ja też się zgadzam , problem jest ogromny mój K też szuka i to naprawdę codziennie wychodzi w sprawie pracy , i tylko słyszy zadzwonimy , albo za tydzień, albo za 2 nic , beznadziejnie:(
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry