Widok

pozbyłam się złudzeń

już mi niedobrze od tego ciągłego szukania pracy, zaczynam popadać w depresję, paranoję...ciągle nic i nic... człowiek ma:
- wykształcenie wyższe
- zna angielski
- ma doświadczenie zawodowe
- wiek możliwy
- obsługa komputera biegła
- prawo jazdy
- samochód
- sanepid. książeczkę zdrowia
- zdrowe ręce, zdrowy mózg
- chęci do pracy
- wygląd nie najgorszy
- obycie, ogłada jest
i co i nic... pracy znaleźć nie może
oferty wysyła, na oferty odpowiada, oferty zamieszcza, po znajomych opowiada, że szuka
i co i wyć mi się chce każdego dnia coraz głośniej
coraz bardziej załamuję ręce
...
ja się pytam co jest?? co z tą pracą??? !!!! gdzie ona jest???
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak to prawda można się załamać,jeżeli już coś się trafia to rozmowy są na poziomie kostek pytanie typu: dlaczego chce pracować?mnie powalają.Też jestem u kresu sił... dobra praca jest tylko dla znajomków!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do tt

Ona ma i papier i chęć do pracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Takie masz doświadczenie w szukaniu pracy, a jesteś w tym samym punkcie co autorka. Nie masz roboty. Tyle wypisujesz... A praktyka co innego pokazuje.
a byłaś w Urzędzie Pracy? tam to dopiero panie traktują ludzi...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Generalnie wykształcenie wyższe dzisiaj nie jest w cenie (poza kierunkami IT, medycyna). Czyli tam gdzie brakuje pracowników to będzie praca i dobre warunki. Natomiast z tego co obserwuję, to osoby z dobrym średnim wykształceniem czy też zawodowym nie mają problemu ze znalezieniem pracy.

To prawda, znalezienie tej jedynej pracy jest ciężkie. Myślałem, że nigdy się nie uda, ale na szczęście z pomocą przyszedł mój obecny pracodawca - Balticon. To firma kontenerowa, więc dużo pracy fizycznej. Jak dla mnie pracodawca godny polecenia, zarobki na czas, słowa wsparcia, miła atmosfera wśród ekipy.

Co to za ściema kurna Felek?

Ja niestety mam dokładnie taką samą sytuację, mimo sporego doświadczenia zawodowego/umiejętności oraz wyglądu 10 lat młodszego niż pesel.... odnoszę wrażenie, że takie osoby jak ja są tylko do odstrzału :( Nie mam nawet możliwości przebranżowienia się poprzez kursy w Urzędzie Pracy, bo są tylko dla młodych! A do emerytury jeszcze daleko..., to gdzie mam na nią zapracować????
do góry