Widok

poziom cukru

mam poziom cukru 106 (badanie na czczo). Norma 77-99, czy należy się już tego obawiać? ewentualnie jak "domowo" mogę go zredukować, czy ograniczać również owoce?
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widzę, że zależy Ci na szybkim rozstrzygnięciu - to zrób sobie test obciążenia glukozą (wystarczy opcja na czczo i po 2 godz po obciążeniu), robią w każdym lab, drogo nie kosztuje. A tak w zależności od wyników można zróżnicować czy masz tylko podwyższoną glikemię na czczo, czy nieprawidłową tolerancję glukozy, czy to już cukrzyca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurcze martwię sie tym, bo lekarka widziała wynik i powiedziała że powtórzyć badanie za 6m-cy. Nie znam sie na tym ale tak na logikę to myślę że pół roku to troche dużo czekania.
Nie wiem czy zmienić lekarza czy kontrolować poziom domowym aparatem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zalezy jaka jest insulina do tego cukru, jesli adekwatie podwyzszona to ok, jesli nie to nie ok.
Moga to byc poczatki cukrzycy, mi wynik cukry 101 dawal silne objawy cukrzycy jak sennosc, otepenie, cale cialo niedzialalo, biore na razie leki na regulacje insuliny i w koncu funkcjonuje normalnie.

Do tego unikam cukrow, troche ruchu bo leki i dieta to nie wszystko, organizm musi ten cukier spalac i to jest najlepsza metoda niz zazeranie cukrow, potem lekow z insulina skoro cukiewr niespalony i tak wrooci do krwi i pobroi zanim zostanie wydalony np z moczem.

zbadaj insuline, oraz cukier + insuline godzine po obfitym posilku
jak bedzie lipa to idz do lekarza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie jest ok. Wybierz się do diabetologa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
106 to jeszcze ok
pobiegaj 40 minut dziennie i cukier będzie ok
leche mon cul

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Szukam seksuologa, problemy ze wzwodem (8 odpowiedzi)

Witam . Prosze o poważne odpowiedzi.Mam problemy z erekcją. Szukam dobrego seksuologa ,...

Naturalne sposoby na powiększenie biustu (5 odpowiedzi)

Czy orientujecie się może czy są jakieś naturalne sposoby na to aby powiększyć biust? Niestety...

Mój mężczyzna ma problemy ze wzwodem (7 odpowiedzi)

Mam pytanie. Mianowicie mój mężczyzna ma od jakiegos czasu problemy ze wzwodem. Ogólnie nie chce...

do góry