Widok

poziom cukru

mam poziom cukru 106 (badanie na czczo). Norma 77-99, czy należy się już tego obawiać? ewentualnie jak "domowo" mogę go zredukować, czy ograniczać również owoce?
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
MORWĘ BIAłłĄ polecam i po cukrze !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak, ale z dodatkiem chromu !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A witamina D i to 1000j to z jakiego powodu, że tak się zapytam???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z powodu tego, że mamy stanowczo za mało słońca, a także czasu spędzanego na tym słońcu (co z tego, że były upały i słońce, jak od rana do nocy siedziałam w pracy?)
A jak już mamy słońce i czas, smarujemy się kremami z filtrami, które powodują, że skóra nie produkuje wit.D.
A 1000 j to bardzo mało, mnie lekarz kazał brać teraz czyli latem 1000j, a od jesieni 2000 j.
Wszystko rozumiem, ale nie ma to wpływu na Twój poziom cukru.
Jeśli chodzi o witaminę D, to każdy dorosły w Polsce powinien od września do czerwca wcinać wit.D (2000j to trochę dużo jednak) - bardziej 400-1000j.
Ilość światła w wakacje potrzebna do wyprodukowania aktywnej D3 to 15 minut opalania przedramion.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To zależy ile masz lat i czy masz predyspozycje do cukrzycy np. przez obciążenia genetyczne. Zredukuj słodycze i owoce na jakiś czas i zbadaj cukier ponownie. Moim zdaniem to już dość dużo....

Inne tematy z forum Zdrowie

lek. stom. Cezary Kłosiński - Borkowo łostowickie DENTAL PLANET (7 odpowiedzi)

Prosze o opinie, chodzi o lek. stom. Cezarego Kłosińskiego. Przyjmuje w Dental Planet Borkowo....

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (11 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?

do góry