Widok

praca dla ciężarnych

ja nie wiem.. od dobrych 3 miesięcy rozsyłam cv.. i nic.. czy na prawdę nigdzie nie znajdzie się praca dla kobierty w ciąży, swoją drogą czemu uważa się że każda ciężarna będzie chciała iść od razu na zwolnienie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmm, nie chodzi tyle o zwolnienie co o fakt, że praktycznie każda kobieta po porodzie nie jest zdolna od razu do powrotu do pracy, a poza tym, wiadomo, że kobiety idą na macierzyński, żeby być z dzieckiem jak najwięcej. Takie dziecko potrzebuje czestego karmienia, ciągłej opieki i to oczywiste, że kobieta po porodzie nie leci od razu do pracy, a spędza pewnie czas z dzieckiem.... Nie powinnaś się zatem dziwić...
oczywiście zgadzam się (: z tym że w wielu ogłoszeniach jest umowa zlecenie więc nie gwarantuje mi to żadnego urlopu ;) to mnie dość dziwi, praca na czas określony przy np. fakturowaniu, sprzedaży a mimo wszystko nie dla kobiet w ciąży bo..?rozumiem że nie nikt nie chce pracownika, który miga się od pracy ale nie każdy ma takie podejście;]
pozdrawiam

Inne tematy z forum Praca

Atut-rental gdańsk kokoszki opinie (3 odpowiedzi)

Witam forumowiczów, proszę o opinie na temat firmy atut-rental czyli na przyklad warunki pracy ,...

PRACA chciec to moc (70 odpowiedzi)

Czesc, calkiem niedawno temat pracy zostal poruszony (zapewne po raz kolejny na forum, nie wiem...

agencja pracy no problem- praca za granica (4 odpowiedzi)

witam :) czy ktos pracował za granica przez agencję NO PROBLEM?

do góry